Connect with us

ACTUALITATE

FOTO: Turiști blocați cu mașina în zăpadă, în Apuseni. Au fost ajutați de jandarmii de la Postul Montan Arieșeni

Publicat

blct 1000x505.jpeg

Doi turiști din Cluj, care au rămas blocați cu mașina în zăpadă, pe un drum nedeszăpezit spre Vârful Bihor, au fost salvați de jandarmii de la Postul Montan Arieșeni, sâmbătă seara.

Potrivit Jandarmeriei Alba, ajunși la fața locului, în urma unui apel la 112. jandarmii au identificat două persoane, un bărbat în vârsta de 34 de ani și o femeie de 39 de ani originari din județul Cluj. Aceștia voiau să ajungă pe Vârful Bihor dar având în vedere că zăpada măsura aproximativ 40 de cm și drumul era nedeszăpezit, au vrut să întoarcă autoturismul, moment…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Patinoarul din Alba Iulia va rămâne deschis încă două săptămâni. Anunțul primarului Gabriel Pleșa

Publicat

patinoar 1000x576.jpg

Patinoarul din Alba Iulia va rămâne deschis încă două săptămâni, respectiv până în data de 15 februarie. 

Anunțul a fost făcut duminică seară de primarul orașului, Gabriel Pleșa. 

Inițial, circulase un anunț potrivit căruia duminică, 29 ianuarie, ar fi fost ultima zi în care acesta ar fi fost funcțional.

Un mare număr de locuitori ai orașului și-au arătat nemulțumirea pe rețelele de socializare, pentru perioada scurtă de funcționare, astfel încât administrația locală a discutat cu proprietarul o prelungire a perioadei.

”Albaiulienii sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VREMEA în ALBA, 30 ianuarie – 5 februarie: mai multe ninsori, nopți reci. Prognoza meteo în localități din județ

Publicat

1675008538 nori iarna partie sureanu meteo 1000x473.jpeg

Vremea în Alba, în săptămâna 30 ianuarie – 5 februarie: sunt așteptate ninsori și în zonele joase, în perioada următoare. Se încălzește ușor la mijlocul săptămânii, până la maxime de 4-6 grade Celsius, dar nopțile vor fi reci, cu minime sub zero grade. În weekend, vor fi condiții de ger.

Citește și Ce va urma după ciclonul polar care a blocat o parte din România. ANM anunță prognoza pentru săptămâna viitoare

La munte, temperaturile maxime vor varia între -1 grad și -5 grade, însă minimele vor coborî până la -11 grade, la Oașa; la Arieșeni,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Prețiosul ansamblu de pictură MURALĂ al bisericii de lemn din Silivaș, Cluj, trebuie SALVAT. Lăcașul de cult e DEZAFECTAT

Publicat

biserica1.jpg

O adevărată operă de artă trebuie salvată. Estre vorba de ansamblul de pictură murală a bisericii de lemn din Silival, care are statut de monumentistoric, dar este dezafectată.

Pe un deal al satului Silivaș, la marginea orașului Gherla, se ridica în 1827 o biserică de lemn cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril“ care, în acel moment, venea să înlocuiască un edificiu mai vechi.

De-a lungul existenței sale de un veac și jumătate a servit ca lăcaș de cult atât credincioșilor greco-catolici, cât și celor ortodocși, însă, de la începutul anilor ʼ80, nu mai este în folosință….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Lider țărănist clujean, APEL către Emil Boc pentru REPUNEREA statuii lui Iuliu Maniu pe soclu

Publicat

statuie maniu 3 e1674993764440.jpg

Liderul țărănist clujean Horea Dan face un apel în spațiul virtual către Primăria Cluj-Napoca și primarul Emil Boc pentru repunerea pe soclu a statuii lui Iuliu Maniu până la data de 5 februarie, când se împlinesc 70 de ani de la moartea marelui om politic. Aceasta a fost demontată din cauza unor lucrări de amenajare a zonei.

„Repuneți pe soclu statuia lui Iuliu Maniu înainte de 5 februarie, creați condiții astfel încât marele român să poată fi omagiat la 70 de ani de la moartea sa martirică!

Consternați de imaginea dezolantă: soclul smuls din pământ și statuia omului politic Iuliu Maniu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe