Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Turişti rătăciţi pe munte, recuperaţi de către jandarmii din Vâlcea

Publicat

Weekend cu peripeții pentru doi tineri din Craiova, care au mers la schi în Vâlcea. Aceștia au urcat pe pârtia Domeniului Schiabil Transalpina, iar la coborâre au ales un alt traseu, prin pădure, un drum pe care nu îl cunoșteau, și s-au pierdut.

La scurt timp, s-a întunecat. Prietenii lor, aflați la baza pârtiei, după ce i-au așteptat aproximativ 3 ore în zadar, au apelat la jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Voineasa, de teamă să nu fi pățit ceva.

Jandarmii vâlceni s-au folosit de o autospecială cu semnalele acustice și sonore pornite, iar alt jandarm a pornit pe schiuri, în timp ce altul a plecat cu snowmobilul.

Au încercat sa îi sune tot timpul, dar telefoanele le erau închise..până la un moment dat, când unul dintre turiștii rătăciți a răspuns speriat la telefon. Acesta a fost liniștit de către jandarm, care l-a asigurat că dacă își păstrează calmul și îi dă câteva informații, în scurt timp o să fie găsiți.

Au fost îndrumați de către jandarmi, care cunoșteau foarte bine zona, astfel încât, în aproximativ 20 de minute, au reușit să iasă la un drum forestier și să fie găsiți.

Nu au fost necesare îngrijiri medicale pentru cei doi tineri, care au mărturisit jandarmilor vâlceni că a fost ultima oară când se abat de la un traseu marcat și că după această experiență neplăcută au conștientizat cu adevărat pericolele la care au fost expuși.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dan Tanasă, purtător de cuvânt AUR: Campania electorală este BRUIATĂ de zvârcolirile Sistemului care a îngenuncheat România

Publicat

dan tanasa 1213 1 e1713604136522.jpeg

Împotriva Alianței pentru Unirea Românilor – AUR sunt folosite aceleași vechi metode securiste de dezinformare folosite la alegeri.

Sistemul plasează atacurile mai întâi în rețeaua acoperiților din presa străină, cu scopul creșterii credibilității, după care aceste atacuri sunt preluate în țară, de mass-media controlată de Sistem.

Dan Tanasă, purtător de cuvânt AUR: Campania electorală este BRUIATĂ de zvârcolirile Sistemului care a îngenuncheat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fostul CEO al NTT Data Cluj-Napoca, Daniel Metz, a lăsat afacerile pentru mediul ACADEMIC

Publicat

daniel metz e1585817993884.jpg

Daniel Metz, fostul CEO al NTT Data Cluj-Napoca, a decis să treacă din mediul afacerilor în cel academic. El este noul prorector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Timp de mai bine 20 de ani a condus una dintre cele mai mari companii de IT din România, cu peste 2.000 de angajați. 

Pe lângă lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cadru didactic asociat la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, lui…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce fructe nu se consumă împreună și care sunt motivele: Combinațiile ”interzise”, care provoacă probleme

Publicat

ce fructe nu se consumă împreună și care sunt motivele:

Ce fructe nu se consumă împreună și care sunt motivele: Există anumite combinații de fructe care ar putea fi mai greu digerate atunci când sunt consumate împreună din cauza diferențelor lor în timpul digestiei.

Aici sunt câteva exemple:

Fructe acide cu fructe dulci

Combinația de fructe acide, cum ar fi citricele (portocale, grapefruit, lămâi) cu fructe dulci (banane, smochine, struguri) poate provoca fermentație și balonare în stomac.

Acest lucru se datorează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce nu știai despre Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia: Martoră a peste 800 de ani de istorie a orașului. VIDEO

Publicat

ce nu știai despre catedrala romano catolică din alba iulia: martoră

Ce nu știai despre Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. Timp de 800 de ani, a asistat la tragedii și la momente de bucurie, dominând cetatea medievală dar și cetatea existentă în prezent, de la înălțimea celor peste 44 de metri. 

Ridicată în urmă cu peste 800 de ani, catedrala arhiepiscopală romano-catolică este cea mai veche catedrală din Transilvania care continuă să funcționeze și cea mai veche clădire din Alba Iulia şi din judeţul Alba.

YouTube videoYouTube video Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe