EVENIMENT
FOTO: Un jurnalist și un activist de mediu, bătuți cu bestialitate într-o pădure din Suceava

Un jurnalist și un activist de mediu au fost bătuți cu bestialitate de aproximativ 20 de persoane într-o pădure din Suceava, potrivit Greenpeace România. Victimele făceau un reportaj despre tăierile ilegale de păduri, iar unii dintre agresori au fost duși la audieri.
Jurnalistul și activistul de mediu au fost atacați de aproximativ 20 de bărbați, relatează cei de la Greenpeace România.
Victimele erau însoțite de un alt jurnalist. Ambele victime au ajuns la spital, iar echipamentele le-au fost distruse.
„Regizorul și jurnalistul Mihai Dragolea, care filma un documentar internațional despre tăierile ilegale de păduri din România, a fost bătut crunt de circa 20 de indivizi într-o pădure de pe raza comunei Coșna (jud. Suceava). Echipamentul și toate înregistrările i-au fost distruse. Alături de el se aflau realizatorul Radu Constantin Mocanu și activistul de mediu Tiberiu Bosutar, care îi ajuta să identifice dovezile crimelor forestiere din Bucovina. Atacul a fost sever, două dintre victime pierzându-și cunoștința în drum spre Spitalul Municipal din Vatra Dornei”, au relatat, pe Facebook, cei de la Greenpeace România.
Jurnalistul Mihai Dragolea a povestit faptul că se aflau într-un ocol silvic privat.
„Erau 15-20 de inși cu topoare în mâini, am încercat să ne refugiem în mașină dar nu a ținut foarte mult, unul dintre atacatori a rupt cheia… Ne-au scos din mașină, ne-au dat cu pumnii în cap, eu am sărit într-o râpă, am sunat la 112… Șeful de ocol privat cumva conducea atacul, incredibil… până a venit poliția mai era acolo o singură mașină”, a povestit jurnalistul în cadrul unei intervenții la Aleph News.
Mihai Dragolea a dezvăluit faptul că victimele vor depune plângere. „Vom depune plângere penală la Parchet”, a adăugat Dragolea.
âțiva agresori au fost duși la audieri, iar avocații Greenpeace le vor oferi victimelor consultanță de specialitate.
„Câțiva dintre atacatori au fost identificați și duși la Secția 15 de Poliție din Vatra Dornei. Avocații Greenpeace au intrat în legătură cu victimele conștiente și le oferă asistență juridică de urgență. Cerem Inspectorului General al Poliției Române și Inspectorului Șef al IPJ Suceava să se implice direct în soluționarea acestui caz și să urmărească ancheta până la finalizarea ei!”, mai scrie pe pagina de Facebook a Greenpeace România.
(sursa: Mediafax)

La data de 14 mai a.c., Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată despre faptul că Tarța Adrian Marian, în vârstă de 25 de ani, în cursul zilei de 13 mai a.c., în jurul orei 14.00, a plecat voluntar de la locuința situată în Cluj-Napoca, iar până în prezent nu a mai revenit.
SEMNALMENTE : Înălțime aproximativă – 1,78 m, păr brunet, ochi albaștri.
În momentul plecării era îmbrăcat cu un trening de culoare gri, geacă de culoare gri și pantofi sport…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă în termeni categorici și fără echivoc ingerințele scandaloase ale ambasadorilor României în SUA, Andrei Muraru, și în Israel, Radu Ioanid, în procesul electoral intern, printr-un nou articol politic partizan publicat astăzi.
Este inacceptabil ca reprezentanți ai statului român să transforme diplomația în propagandă de partid. Acești așa-ziși diplomați, plătiți din bani publici pentru a reprezenta interesele…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
FINALA Cupei României: CFR Cluj – Hermannstadt, 3-2. Clujenii își ADJUDECĂ cea de-a 5-a cupă și vor juca în Europa League

Miercuri seara, la Arad, s-a desfășurat ultimul act din Cupa României între CFR Cluj și Hermannstadt. Clujenii au vizat a patra Cupă din istorie, în timp ce sibienii, care n-au drept de joc în Europa, au căutat primul trofeu din istorie. În fața unor tribune pline, cu fani ai CFR-ului mai mulți ca la meciurile de acasă, clujenii înving cu 3-2, goluri marcate de Kamara (min.15), Louis Munteanu (min.22) și Nkololo (min.48), respectiv Căpușă (min.37) și Buș (min.74). CFR…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
România, pe locul 16 în clasamentul privind bunăstarea copiilor. Ce țări sunt pe primele locuri

România se află pe locul 16 în clasamentul țărilor privind bunăstarea copiilor. Potrivit unui raport UNICEF, au fost luate în considerare criterii precum sănătate mintală, sănătate fizică și competențe.
Pe primele locuri la acest capitol sunt Țările de Jos și Danemarca. Clasamentul include 36 de țări cu venituri ridicate.
Franța se află pe cea de-a treia poziție, urmată de Portugalia și de Irlanda. Raportul UNICEF a comparat date din 43 de țări membre ale…
Citește mai mult pe Alba24.ro