Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Un tânăr din Sibiu, singurul român acrobat în cel mai spectaculos show din Dubai

Publicat


Sibianul Emanuel Bădilă, în vârstă de 23 de ani, este în prezent singurul român acrobat în show-ul numărul 1 din Dubai. El și-a dedicat copilăria practicării gimnasticii, dar nu regretă niciun moment că a ales ore în șir de trudă cotidiană în sala de sport în detrimentul jocului din spatele blocului cu prietenii din primii ani ai vieții.

Emanuel Bădilă a ajuns să fie protagonist al spectacolului “La Perle by Dragone”, alături de peste 50 de artiști din toate colțurile lumii, în urma unei selecții riguroase.

“Pe rețelele de socializare am văzut că se fac audiții pentru acest spectacol, dar niciodată nu m-am gândit că voi ajunge să lucrez într-un show atât de mare. După primul tur de audiții au selectat șase băieți din 60, numărându-mă și eu printre cei aleși. Am fost chemați peste două săptămâni din nou, pentru un alt trial. În final am fost aleși eu și un băiat din Marea Britanie”, își amintește Emanuel, care a ajuns în Dubai ca antrenor de gimnastică.

Selecția personajelor show-ului s-a realizat ținându-se se cont în principal de abilități și cunoștințe din gimnastică, fapt care l-a avantajat pe tânărul sibian.

Acesta a făcut gimnastică încă de la vârsta de 4 ani, sacrificând clipe prețioase dintr-o copilărie pe care și-ar fi putut-o petrece la joacă alături de amicii de atunci.

“Pe lângă calitățile atletice, capacitatea de a te angrena cu succes în acrobații, pe bază de mobilitate și în egală măsură de forță, au contat la selecție și aplecarea spre actorie și improvizație. Mă bucur că am izbutit să-mi demonstrez polivalența la momentul potrivit și am pornit astfel pe acest drum”, spune Emanuel.

Spectacolul în care evoluează și tânărul sibian are zece reprezentații săptămânale, câte două pe zi de marți până sâmbătă, inclusiv, astfel că timpul liber rămas la dispoziția protagoniștilor este limitat la maximum.

„Iubesc ceea ce fac, deși activitatea asta plină de adrenalină îmi lasă extrem de puțin timp liber. Ceea ce îndeobște se numește weekend, în cazul meu este reprezentat de zilele de duminică și luni. De marți încolo se derulează un ciclu săptămânal intens, cu antrenamente energice și spectacole la foc automat”, explică Emanuel.

Satisfacția de a fi parte activă în universul acestui spectacol unic din Dubai este potențată și de calitatea privitorilor, deseori de rang înalt.

”Show-ul este superb, chiar și pentru mine. Când am ocazia să-l văd din public mereu rămân surprins. Este locul unde dacă intri îți vei dori să revii și pentru a doua oară. Avem tot timpul și mari vedete în sală. Unele staruri au venit să vadă show-ul nu doar o singură dată, ci chiar de patru sau cinci ori. Floyd Mayweather, legenda boxului mondial, a venit de trei ori până acum, Ronaldinho a fost prezent în sală de două ori, au mai fost Zidane, Benzema, Pogba și mulți alții. Din România au fost la spectacolul nostru Antonia, Mira sau Adelina Pestrițu”, dezvăluie tânărul sibian.

Emanuel Bădilă a strâns până acum 540 de prezențe în show și se ambiționează să adune câteva mii.

”Mi-aș dori să rămân artist în lumea show-urilor până la 30 de ani, după care mi-ar plăcea să rămân în branșa asta, dar nu în prim-plan, ci ca antrenor, director artistic, stage manager, deși, trebuie să recunosc, mă încântă foarte mult și ideea de actorie”, spune el.

De la cascadorii pe motociclete până la artiști care sar de la 25 de metri înălțime și zboară prin aer la viteze amețitoare, “La Perle by Dragone” oferă spectatorilor o experiență de neratat, potrivită pentru întreaga familie.

Fără îndoială, reprezintă un privilegiu să fii “actor“ într-un asemenea spectacol, lucru valabil și în cazul lui Emanuel:

“Sunt sigur că mulți și-ar dori să aibă oportunitatea pe care am avut-o eu. De aceea apreciez enorm că am ajuns aici și faptul că am trecut de toate audițiile. Am și muncit ani de zile, e adevărat, au fost eforturi uneori foarte mari. Când sunt pe scenă încerc să dau un randament maxim, fiind conștient că nu te întâlnești de două ori în viață cu o asemenea oportunitate. Să trăiești într-un oraș de vis, să faci ceea ce îți place și să trăiești viața pe care nu ți-ai fi imaginat-o vreodată este sublim. Dubai-ul este un oraș în care nu te poți plictisi niciodată, tot timpul găsești ceva de făcut, cu marea la doi pași și vremea bună mereu“.

Manu, cum îi spun prietenii, nu uită niciun moment de etapele pe care le-a parcurs pas cu pas în cariera sa de până acum. Mesajul pe care îl transmite tinerilor pasionați de sport din România antrenorul de gimnastică ajuns acrobat este unul din care răzbat încrederea și optimismul.

”Aș vrea să le transmit tuturor sportivilor din România să nu își piardă încrederea, să fie cei mai buni în ceea ce fac, pentru că multe uși se pot deschide și după ce o carieră sportivă se încheie”, spune sibianul legitimat în trecut la CSS
Sibiu, CSM Sfântu Gheorghe şi CSM Bistriţa şi fost component al lotului naţional de gimnastică, atât la juniori cât şi la seniori. (autor: Lucian Danciu)

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EDUCATIE

Universitatea din Suceava oferă elevilor consultaţii gratuite pentru bacalaureat şi admitere la facultate

Publicat

Sursa foto: foto.usv.ro

Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava (USV) oferă, în perspectiva susţinerii examenului de bacalaureat şi a examenului de admitere la facultate, consultaţii gratuite la Limba şi literatura română şi la Matematică, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al instituţiei academice, Codruţ Şerban.

Este al patrulea an consecutiv când elevii din judeţul Suceava, dar şi din judeţele învecinate, care doresc să îşi îmbunătăţească performanţele, pot beneficia de această oportunitate.

Sursa citată precizează că aceste consultaţii sunt concepute sub forma unor module interactive şi vor putea fi personalizate în funcţie de nivelul de pregătire al elevilor participanţi.

Pentru înscriere este necesară completarea cererii de înscriere, aflată pe site-ul www.usv.ro, la secţiunea “Consultaţii bacalaureat”, şi transmiterea ei în perioada 25 februarie – 7 martie, iar orarul consultaţiilor va putea fi, de asemenea, accesat pe site, înainte de finalizarea perioadei de înscrieri.

În urma cursurilor de pregătire desfăşurate în perioada februarie – mai 2019, la care au participat aproape 350 de elevi, peste 90% dintre cursanţi au obţinut diploma de bacalaureat. AGERPRES/(AS – autor: Silvia Marcu, editor: Oana Popescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Măsuri suplimentare pentru limitarea și prevenirea posibilelor îmbolnăviri cu Coronavirus

Publicat

Spălatul des pe mâini, evitarea contactului cu oamenii care suferă de infecţii respiratorii acute, curăţarea suprafeţelor cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool, folosirea măştilor de protecţie sunt câteva dintre măsurile recomandate în contextul noului tip de coronavirus.

“Înainte de a pune o mască, spălaţi-vă pe mâini cu săpun şi apă sau folosiţi gel antibacterian pe bază de alcool. Acoperiţi-vă gura şi nasul cu mască şi asiguraţi-vă că nu există decalaje între faţă şi mască. Evitaţi să atingeţi masca pe timpul folosirii. Dacă faceţi acest lucru, spălaţi-vă mâinile înainte cu apă şi săpun sau gel antibacterian pe bază de alcool. (…) Spălaţi-vă des pe mâini, evitaţi contactul cu oamenii care suferă de infecţii respiratorii acute, nu vă atingeţi ochii, nasul, gura dacă nu aveţi mâinile igienizate, acoperiţi-vă nasul şi gura când strănutaţi sau tuşiţi, nu luaţi medicamente antivirale sau antibiotice fără prescripţia medicului, curăţaţi suprafeţele cu dezinfectanţi pe bază de clor sau alcool, folosiţi masca de protecţie numai dacă suspectaţi că sunteţi răcit sau sunteţi în apropierea oamenilor bolnavi, pachetele şi produsele fabricate/primite din China nu sunt periculoase, animalele de companie nu răspândesc acest nou tip de virus şi apelaţi 112 dacă aveţi febră sau tuse şi aţi călătorit în ţări cu cazuri confirmate de persoane infectate cu coronavirus. Specificaţi acest lucru dispecerului”, potrivit unei informări transmise de Guvern.

Coronavirusurile fac parte dintr-o familie numeroasă de virusuri găsite atât la animale, cât şi la oameni.

“Noul tip de coronavirus infectează omul, cauzând diverse boli, de la răceală comună la boli respiratorii severe, precum sindromul respirator din Orientul Mijlociu şi Sindromul Respirator Acut Sever.

Acest coronavirus este o nouă tulpină de coronavirus care nu a fost identificată anterior la om. Numit “2019-nCov”, nu a fost detectat înainte ca focarul să fie raportat în Wuhan, China, în decembrie 2019.

Totodată, “2019-nCov” provine din aceeaşi familie de virusuri ca SARS, dar nu este acelaşi virus.

Ca şi în cazul altor boli respiratorii, infecţia cu coronavirus poate provoca simptome uşoare, inclusiv scurgeri nazale, dureri în gât, tuse şi febră sau se poate manifesta mai sever şi poate duce la pneumonie sau dificultăţi de respiraţie.

Vârstnicii, cei cu afecţiuni medicale (diabet, inimă) sunt mai vulnerabili.

Coronavirusul poate fi transmis de obicei după un contact “strâns” cu o persoană infectată.

“Persoanele care trăiesc sau călătoresc într-o zonă în care circulă acest virus pot prezenta risc de infecţie. Asistenţii medicali care îngrijesc persoanele bolnave prezintă un risc mai mare şi trebuie să se protejeze apelând la proceduri adecvate de prevenire şi control al infecţiilor. Noul coronavirus este un virus respirator care se răspândeşte în primul rând prin contactul cu o persoană infectată, prin inhalarea unor particule provenite din tuse, strănut, picături de salivă şi secreţii nazale. (…) Nu se ştie exact cât poate rezista virusul pe suprafeţele exterioare, deşi informaţiile preliminare sugerează că “2019-nCov” poate supravieţui câteva ore sau chiar mai mult”, mai arată sursa citată.

Conform raportărilor, este posibil ca o persoană să fie infecţioasă înainte de a prezenta simptome semnificative. Pe baza datelor disponibile în prezent, persoanele care prezintă simptome cauzează răspândirea “2019-nCov”. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Coliziune între o autocisternă încărcată cu GPL și un microbuz cu 5 pasageri, în Bușteni

Publicat

Un accident ritier în care au fost implicate o autocisternă încărcată cu GPL și un microbuz cu 5 pasageri, a avut loc, marți după-amiază, pe DN 1, în Bușteni.

Potrivit ISU Prahova, în urma impactului nu au fost victime și nici scurgeri de combustibil pe carosabil.

Pentru asigurarea măsurilor specifice în urma accidentului acționează un echipaj de pompieri și un echipaj de prim-ajutor.

În zonă traficul se desfășoară normal, nefiind afectat de evenimentul rutier.

Citește mai departe

EVENIMENT

Impact între un autoturism și o motocicletă, în Roman. Un bărbat de 43 de ani, transportat de urgență la spital

Publicat

motocicleta

Un bărbat în vârstă de 43 de ani a fost transportat de urgență la spital, marți, fiind rănit în urma unei coliziuni dintre o motocicletă și un autoturism. Accidentul s-a produs în municipiul Roman.

”Prin apel la 112, în jurul orei 14.55, pompierii de la Detașamentul Roman au fost solicitați să intervină la un accident rutier în municipiul Roman. Accidentul s-a produs între un autoturism și o motocicletă. În urma accidentului a rezultat o victimă (un bărbat de aproximativ 43 de ani) care a fost preluată de echipajul SMURD TIM și transportată la CPU Roman”, au informat reprezentanții ISU Neamț.

Pompierii au asigurat măsuri PSI și vor curăța carosabilul.

Polițiștii fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs accidentul.

Citește mai departe