Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Un tânăr din Sibiu, singurul român acrobat în cel mai spectaculos show din Dubai

Publicat



Sibianul Emanuel Bădilă, în vârstă de 23 de ani, este în prezent singurul român acrobat în show-ul numărul 1 din Dubai. El și-a dedicat copilăria practicării gimnasticii, dar nu regretă niciun moment că a ales ore în șir de trudă cotidiană în sala de sport în detrimentul jocului din spatele blocului cu prietenii din primii ani ai vieții.

Emanuel Bădilă a ajuns să fie protagonist al spectacolului “La Perle by Dragone”, alături de peste 50 de artiști din toate colțurile lumii, în urma unei selecții riguroase.

“Pe rețelele de socializare am văzut că se fac audiții pentru acest spectacol, dar niciodată nu m-am gândit că voi ajunge să lucrez într-un show atât de mare. După primul tur de audiții au selectat șase băieți din 60, numărându-mă și eu printre cei aleși. Am fost chemați peste două săptămâni din nou, pentru un alt trial. În final am fost aleși eu și un băiat din Marea Britanie”, își amintește Emanuel, care a ajuns în Dubai ca antrenor de gimnastică.

Selecția personajelor show-ului s-a realizat ținându-se se cont în principal de abilități și cunoștințe din gimnastică, fapt care l-a avantajat pe tânărul sibian.

Acesta a făcut gimnastică încă de la vârsta de 4 ani, sacrificând clipe prețioase dintr-o copilărie pe care și-ar fi putut-o petrece la joacă alături de amicii de atunci.

“Pe lângă calitățile atletice, capacitatea de a te angrena cu succes în acrobații, pe bază de mobilitate și în egală măsură de forță, au contat la selecție și aplecarea spre actorie și improvizație. Mă bucur că am izbutit să-mi demonstrez polivalența la momentul potrivit și am pornit astfel pe acest drum”, spune Emanuel.

Spectacolul în care evoluează și tânărul sibian are zece reprezentații săptămânale, câte două pe zi de marți până sâmbătă, inclusiv, astfel că timpul liber rămas la dispoziția protagoniștilor este limitat la maximum.

„Iubesc ceea ce fac, deși activitatea asta plină de adrenalină îmi lasă extrem de puțin timp liber. Ceea ce îndeobște se numește weekend, în cazul meu este reprezentat de zilele de duminică și luni. De marți încolo se derulează un ciclu săptămânal intens, cu antrenamente energice și spectacole la foc automat”, explică Emanuel.

Satisfacția de a fi parte activă în universul acestui spectacol unic din Dubai este potențată și de calitatea privitorilor, deseori de rang înalt.

”Show-ul este superb, chiar și pentru mine. Când am ocazia să-l văd din public mereu rămân surprins. Este locul unde dacă intri îți vei dori să revii și pentru a doua oară. Avem tot timpul și mari vedete în sală. Unele staruri au venit să vadă show-ul nu doar o singură dată, ci chiar de patru sau cinci ori. Floyd Mayweather, legenda boxului mondial, a venit de trei ori până acum, Ronaldinho a fost prezent în sală de două ori, au mai fost Zidane, Benzema, Pogba și mulți alții. Din România au fost la spectacolul nostru Antonia, Mira sau Adelina Pestrițu”, dezvăluie tânărul sibian.

Emanuel Bădilă a strâns până acum 540 de prezențe în show și se ambiționează să adune câteva mii.

”Mi-aș dori să rămân artist în lumea show-urilor până la 30 de ani, după care mi-ar plăcea să rămân în branșa asta, dar nu în prim-plan, ci ca antrenor, director artistic, stage manager, deși, trebuie să recunosc, mă încântă foarte mult și ideea de actorie”, spune el.

De la cascadorii pe motociclete până la artiști care sar de la 25 de metri înălțime și zboară prin aer la viteze amețitoare, “La Perle by Dragone” oferă spectatorilor o experiență de neratat, potrivită pentru întreaga familie.

Fără îndoială, reprezintă un privilegiu să fii “actor“ într-un asemenea spectacol, lucru valabil și în cazul lui Emanuel:

“Sunt sigur că mulți și-ar dori să aibă oportunitatea pe care am avut-o eu. De aceea apreciez enorm că am ajuns aici și faptul că am trecut de toate audițiile. Am și muncit ani de zile, e adevărat, au fost eforturi uneori foarte mari. Când sunt pe scenă încerc să dau un randament maxim, fiind conștient că nu te întâlnești de două ori în viață cu o asemenea oportunitate. Să trăiești într-un oraș de vis, să faci ceea ce îți place și să trăiești viața pe care nu ți-ai fi imaginat-o vreodată este sublim. Dubai-ul este un oraș în care nu te poți plictisi niciodată, tot timpul găsești ceva de făcut, cu marea la doi pași și vremea bună mereu“.

Manu, cum îi spun prietenii, nu uită niciun moment de etapele pe care le-a parcurs pas cu pas în cariera sa de până acum. Mesajul pe care îl transmite tinerilor pasionați de sport din România antrenorul de gimnastică ajuns acrobat este unul din care răzbat încrederea și optimismul.

”Aș vrea să le transmit tuturor sportivilor din România să nu își piardă încrederea, să fie cei mai buni în ceea ce fac, pentru că multe uși se pot deschide și după ce o carieră sportivă se încheie”, spune sibianul legitimat în trecut la CSS
Sibiu, CSM Sfântu Gheorghe şi CSM Bistriţa şi fost component al lotului naţional de gimnastică, atât la juniori cât şi la seniori. (autor: Lucian Danciu)


EVENIMENT

Accident în Bihor între un autocar cu 25 de persoane și un autoturism

Publicat

Accident, luni, în Bihor între un autocar cu 25 de persoane și un autoturism. O persoană a fost rănită.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN1 Oradea – Cluj-Napoca, în apropierea localității Topa de Criș, județul Bihor, s-a produs un accident rutier între un autocar (în care se aflau 25 de persoane) și un autoturism.

Din primele informații, o persoană din autoturism a suferit leziuni, fiind evaluată medical.

Traficul rutier este întrerupt pe sensul către Oradea, circulându-se alternativ pe celălalt fir.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Final tragic în Alba. Un bărbat a murit după explozia unei butelii de oxigen la o firmă

Publicat

Un bărbat de 64 de ani a murit, luni, după explozia unei butelii de oxigen la sediul unei firme din Aiud, județul Alba.

Potrivit ISU Alba, Detașamentul de pompieri Aiud intervine în urma unei explozii produse în incinta unei firme din oraș. Din primele informații, ar fi explodat o butelie de oxigen.

La fața locului au fost direcționate două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Conform pompierilor, un bărbat de 64 de ani prezenta leziuni incompatibile cu viața, fiind declarat decesul, iar un altul de 46 de ani este asistat medical după ce a suferit un atac de panică.

Explozia nu a fost urmată de incendiu, au mai transmis pompierii din Alba.

Citește mai departe

EVENIMENT

ALERTĂ. E posibil să nu mai putem ieși din case după ora 22:00, în loc de 23:00

Publicat

Guvernul ia în calcul să limiteze circulația în timpul nopții începând cu ora 22:00, în loc de 23:00, cum este în prezent, precizează pentru MEDIAFAX surse din Executiv. Măsura ar putea fi luată din cauza creșterii numărului de noi infectări cu Covid-19.

„Guvernul ia în calcul să limiteze circulația în timpul nopții începând cu ora 22:00, în loc de 23:00, cum este în prezent”, menționează pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

Potrivit surselor citate, ieșirea din locuință se va face tot pe baza declarației pe propria răspundere.

De asemenea, o altă modificare a restricțiilor va fi și reducerea programului restaurantelor, respectiv până la ora 22:00.

Sursă: MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Bistrițean cu chef de chef, deși trebuia să stea în carantină. A fost ars la buzunar

Publicat

Un bărbat aflat în carantină în Bistrița a încercat să treacă de forțele de ordine aflate în filtru la Ciceu-Giurgești. Voia să ajungă la o aniversare.

Jandarmii au continuat și pe parcursul sfârșitului de săptămână misiunile privind verificarea respectării prevederilor legale în vigoare pe linia prevenirii și combaterii îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2, la nivelul municipiului Bistrița și a județului Bistrița-Năsăud.

La sfârșit de săptămână a fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 405 locații, fiind legitimate 2.073 persoane.

Au fost aplicate în total 100 de sancțiuni, astfel: 14 amenzi în valoare de 6.000 lei și 86 de avertismente scrise. Majoritatea dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, iar 4 pentru nerespectarea măsurilor de liberă circulație.

În comuna Ciceu-Giurgești, duminică, forțele de ordine aflate într-unul dintre filtre, au depistat un bărbat care intenționa să intre în localitate cu toate că se afla în carantină la domiciliu, în municipiul Bistrița ca urmare a sosirii din străinătate.

Acesta nu a prezentat niciun document motivând faptul că și le-a uitat acasă și dorea să ajungă la o aniversare în localitatea Negrilești. La o primă verificare în baza de date acesta figura ca fiind în carantină la domiciliu, ca urmare bărbatul a fost sancționat de polițiști cu 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurii de carantinare.

 

Citește mai departe