Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Un tânăr din Sibiu, singurul român acrobat în cel mai spectaculos show din Dubai

Publicat

Sibianul Emanuel Bădilă, în vârstă de 23 de ani, este în prezent singurul român acrobat în show-ul numărul 1 din Dubai. El și-a dedicat copilăria practicării gimnasticii, dar nu regretă niciun moment că a ales ore în șir de trudă cotidiană în sala de sport în detrimentul jocului din spatele blocului cu prietenii din primii ani ai vieții.

Emanuel Bădilă a ajuns să fie protagonist al spectacolului “La Perle by Dragone”, alături de peste 50 de artiști din toate colțurile lumii, în urma unei selecții riguroase.

“Pe rețelele de socializare am văzut că se fac audiții pentru acest spectacol, dar niciodată nu m-am gândit că voi ajunge să lucrez într-un show atât de mare. După primul tur de audiții au selectat șase băieți din 60, numărându-mă și eu printre cei aleși. Am fost chemați peste două săptămâni din nou, pentru un alt trial. În final am fost aleși eu și un băiat din Marea Britanie”, își amintește Emanuel, care a ajuns în Dubai ca antrenor de gimnastică.

Selecția personajelor show-ului s-a realizat ținându-se se cont în principal de abilități și cunoștințe din gimnastică, fapt care l-a avantajat pe tânărul sibian.

Acesta a făcut gimnastică încă de la vârsta de 4 ani, sacrificând clipe prețioase dintr-o copilărie pe care și-ar fi putut-o petrece la joacă alături de amicii de atunci.

“Pe lângă calitățile atletice, capacitatea de a te angrena cu succes în acrobații, pe bază de mobilitate și în egală măsură de forță, au contat la selecție și aplecarea spre actorie și improvizație. Mă bucur că am izbutit să-mi demonstrez polivalența la momentul potrivit și am pornit astfel pe acest drum”, spune Emanuel.

Spectacolul în care evoluează și tânărul sibian are zece reprezentații săptămânale, câte două pe zi de marți până sâmbătă, inclusiv, astfel că timpul liber rămas la dispoziția protagoniștilor este limitat la maximum.

„Iubesc ceea ce fac, deși activitatea asta plină de adrenalină îmi lasă extrem de puțin timp liber. Ceea ce îndeobște se numește weekend, în cazul meu este reprezentat de zilele de duminică și luni. De marți încolo se derulează un ciclu săptămânal intens, cu antrenamente energice și spectacole la foc automat”, explică Emanuel.

Satisfacția de a fi parte activă în universul acestui spectacol unic din Dubai este potențată și de calitatea privitorilor, deseori de rang înalt.

”Show-ul este superb, chiar și pentru mine. Când am ocazia să-l văd din public mereu rămân surprins. Este locul unde dacă intri îți vei dori să revii și pentru a doua oară. Avem tot timpul și mari vedete în sală. Unele staruri au venit să vadă show-ul nu doar o singură dată, ci chiar de patru sau cinci ori. Floyd Mayweather, legenda boxului mondial, a venit de trei ori până acum, Ronaldinho a fost prezent în sală de două ori, au mai fost Zidane, Benzema, Pogba și mulți alții. Din România au fost la spectacolul nostru Antonia, Mira sau Adelina Pestrițu”, dezvăluie tânărul sibian.

Emanuel Bădilă a strâns până acum 540 de prezențe în show și se ambiționează să adune câteva mii.

”Mi-aș dori să rămân artist în lumea show-urilor până la 30 de ani, după care mi-ar plăcea să rămân în branșa asta, dar nu în prim-plan, ci ca antrenor, director artistic, stage manager, deși, trebuie să recunosc, mă încântă foarte mult și ideea de actorie”, spune el.

De la cascadorii pe motociclete până la artiști care sar de la 25 de metri înălțime și zboară prin aer la viteze amețitoare, “La Perle by Dragone” oferă spectatorilor o experiență de neratat, potrivită pentru întreaga familie.

Fără îndoială, reprezintă un privilegiu să fii “actor“ într-un asemenea spectacol, lucru valabil și în cazul lui Emanuel:

“Sunt sigur că mulți și-ar dori să aibă oportunitatea pe care am avut-o eu. De aceea apreciez enorm că am ajuns aici și faptul că am trecut de toate audițiile. Am și muncit ani de zile, e adevărat, au fost eforturi uneori foarte mari. Când sunt pe scenă încerc să dau un randament maxim, fiind conștient că nu te întâlnești de două ori în viață cu o asemenea oportunitate. Să trăiești într-un oraș de vis, să faci ceea ce îți place și să trăiești viața pe care nu ți-ai fi imaginat-o vreodată este sublim. Dubai-ul este un oraș în care nu te poți plictisi niciodată, tot timpul găsești ceva de făcut, cu marea la doi pași și vremea bună mereu“.

Manu, cum îi spun prietenii, nu uită niciun moment de etapele pe care le-a parcurs pas cu pas în cariera sa de până acum. Mesajul pe care îl transmite tinerilor pasionați de sport din România antrenorul de gimnastică ajuns acrobat este unul din care răzbat încrederea și optimismul.

”Aș vrea să le transmit tuturor sportivilor din România să nu își piardă încrederea, să fie cei mai buni în ceea ce fac, pentru că multe uși se pot deschide și după ce o carieră sportivă se încheie”, spune sibianul legitimat în trecut la CSS
Sibiu, CSM Sfântu Gheorghe şi CSM Bistriţa şi fost component al lotului naţional de gimnastică, atât la juniori cât şi la seniori. (autor: Lucian Danciu)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Parc în locul unei centrale termice în Mănăștur. Emil Boc: Zona a fost transformată în spațiu pentru relaxare și mișcare

Publicat

parc nou manastur.jpg

Un parc a luat locul unei centrale termice în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Zona este acum un loc unde mănășturenii, mici și mari, se bucură de relaxare și mișcare.

Proiectul realizat în cartierul Mănăștur de Primăria Cluj-Napoca a inclus demolarea centralei termice, care se afla între blocuri.

Parc în locul unei centrale termice în Mănăștur. Emil Boc: Zona a fost transformată în spațiu pentru relaxare și mișcare

„Clujul cartierelor:…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ordin de protecție doar pe hârtie: Un bărbat din Cugir și-a tâlhărit fosta iubită. Nu avea voie să se apropie de ea

Publicat

ordin de protecție doar pe hârtie: un bărbat din cugir

Ordinele de protecție de multe ori sunt încălcate de către bărbații agresivi. În lipsa unor măsuri reale de protecție, precum brățările electronice de monitorizare, femeile abuzate sunt în continuare în pericol. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. Dosarele pot fi înregistrate până în 17 mai. Acte necesare și procedura

Publicat

titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. dosarele pot fi

Titularizare 2024: Candidații își pot depune dosarele de înregistrare la concursul național, până în 17 mai. Proba scrisă va fi organizată în 17 iulie, iar în iunie se desfășoară inspecțiile la clasă.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

2.500 de transplanturi renale realizate la Cluj, în 30 de ani. Bornă istorică pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal

Publicat

transplant1.jpg

Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca marchează o bornă extraordinară și, în același timp, foarte importantă. 2.500 de transplanturi renale au fost realizate cu succes de medicii clujeni.

Asta înseamnă tot atâtea vieți salvate de echipele ICUTR în 30 de ani, de când se fac operații de transplant de rinichi la Cluj-Napoca.

2.500 de transplanturi renale realizate la Cluj, în 30 de ani. Bornă istorică pentru Institutul de Urologie și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe