Connect with us

EVENIMENT

FOTO VIDEO: 17 persoane din Iran, Irak și Siria, descoperite ascunse într-o autoutilitară, la Vama Borș

Publicat

YouTube video

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Borș în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş au descoperit, ascunși în interiorul unei autoutilitare condusă de un cetăţean leton, într-un loc special amenajat, şaptesprezece cetăţeni străini care încercau să iasă ilegal din România.

migranti

În această dimineață, în jurul orei 06:30, la Punctul de Trecere al Frontierei Borș, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul leton A.E, în vârstă de 23 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes, înmatriculată în Anglia.

În baza analizei de risc specifice şi cu sprijinul colegilor de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul compartimentului marfă al autovehiculului, şaptesprezece persoane, dintre care şaisprezece adulţi (13 bărbaţi şi 3 femei) şi o minoră.

bors

Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din paisprezece cetățeni din Irak, doi din Siria şi unul din Iran, minora având 15 ani, iar adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că şoferul autoutilitarei urma să transporte cetăţenii străini în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şoferul autoutilitarei şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

La noapte plouă cu METEORI. Lyridele pe cerul României, un FENOMEN astronomic spectaculos

Publicat

artyom korshunov quqjjxz7fqu unsplash scaled e1713685288154.jpg

La noapte plouă cu meteori. Lyridele pot fi observate foarte bine pe cerul României în luna aprilie. Faza maximă de manifestare a curentului de meteori Lyridele este în noaptea de 21/22 aprilie în acest an, conform Agerpres.

În fiecare an, începând cu luna aprilie, pe cerul nopţilor încep să-şi facă apariţia ploile de meteori (denumirea ştiinţifică a „stelelor căzătoare”).

La noapte plouă cu METEORI. Lyridele pe cerul României, un FENOMEN astronomic…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA până la mijlocul lunii mai. Temperaturi POTRIVITE perioadei, cu unele instabilități și precipitații

Publicat

1713701683 nori si soare e1587975866868.jpg

ANM a actualizat prognoza meteo până la mijlocul lunii mai. Se anunță o perioadă cu temperaturi în general potrivite pentru data din calendar. Nu sunt excluse perioadele specifice, cu instabilitate atmosferică și precipitații abundente.

Meteorologii de la ANM au emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoatrele patru săptămâni, în intervalul 22 aprilie – 20 mai 2024. Specialiștii prognozează temperaturi în general apropiate de cele…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Acțiune umanitară pentru persoanele din zonele greu accesibile ale Apusenilor. Cadouri de la copiii din Aiud, duse de ASCORi

Publicat

acțiune umanitară pentru persoanele din zonele greu accesibile ale apusenilor.

Membrii Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia au desfășurat sâmbătă o acțiune umanitară pentru persoanele care locuiesc în zonele greu accesibile din Munții Apuseni.

Astfel, tinerii organizației studențești, însoțiți de părintele Andrei Bâldea, protopop al protoieriei Câmpeni, au vizitat peste 60 de familii din comuna Vidra, oferindu-le în dar pachete cu alimente neperisabile (făină, zahăr, ulei, paste, griș, orez și…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie de 30 de ani, CĂZUTĂ de la înălțime, în Baciu. A fost dusă la SPITAL

Publicat

smurd masina cluj e1634720297384.jpg

O femeie de 30 de ani din Baciu a căzut de la înălțime, duminică. Aceasta a primit îngrijiri la fața locului după care a fost transportată la spital, conștientă.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață, pe strada Saturn din localitatea Baciu, pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane care a suferit mai multe traumatisme, cel mai probabil în urma căderii de la înălțime.

Femeie de 30 de ani, CĂZUTĂ…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe