Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Acțiuni în Delta Dunării. Polițiștii au confiscat în zece zile, peste 600 de kilograme de pește, bărci și unelte

Publicat

actiuni delta dunarii

În perioada 13 – 23 noiembrie 2022, polițiștii au confiscat în urma unor acțiuni desfășurate în Delta Dunării peste 600 de kilograme de pește, bărci și mai multe unelte de la braconieri.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în perioada 13 – 23 noiembrie 2022, polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal, fiind efectuate 19 controale în Delta Dunării, la Marea Neagră și în punctele de debarcare sau centrele de primă vânzare.

Astfel, au fost indisponibilizate 604 kilograme, de diferite specii de pește, constatate 6 infracțiuni, 3 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și 3 infracțiuni de fals în înscrisuri, fiind conduse la sediul poliției, pentru cercetări, 3 persoane.

actiune delta2

De asemenea, au fost indisponibilizate o ambarcațiune, un motor de ambarcaţiune, 115 unelte de pescuit (78 de plase de tip setcă monofilament, 24 plase din fir textil şi 13 plase de tip multifilament – în lungime totală de aproximativ 5 kilometri), valoarea totală a
bunurilor confiscate fiind de aproximativ 27.200 de lei.

Exemple:

1. La data de 23 noiembrie 2022, în localitatea Ciucurova, judeţul Tulcea, polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” au depistat în trafic un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Brăila, în timp ce transporta, fără documente legale de provenienţă, 86 de kilograme de pește proaspăt, din specia caras.

Autoturismul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

actiune delta3

Cantitatea de peşte a fost confiscată și predată unei societăţi de profil, spre valorificare. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deținerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute
din pescuit ori produselor din pește.

2. La data de 13 noiembrie 2022, în jurul orei 14:20, în zona canalului de legătură dintre lacul Sinoe şi lacul Istria, situat în apropierea localităţii Nuntaşi, comuna Istria, județul Constanța, politiştii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării” au depistat doi bărbați, la scurt
timp după ce ar fi braconat piscicol cu 10 unelte de pescuit de tip setcă monofilament, capturând 70 de kilograme de pește proaspăt, diferite specii.

Cele două persoane ar fi folosit la activitatea de braconaj piscicol o ambarcaţiune tip papuc şi o autoutilitară.

Ambarcaţiunea, motorul şi autoturismul au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

YouTube video

Uneltele de pescuit au fost ridicate, în vederea confiscării, urmând a fi predate la Camera de Corpuri şi Obiecte Delicte Tulcea.

Cantitatea de pește a fost confiscată și predată unei societăţi de profil, spre valorificare. În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

De asemenea, la data de 25 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului de Poliție ,,Delta Dunării”, au pus în executare 2 mandate de percheziție, emise de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța, la sediul unor persoane fizice și juridice, aflate
în localitatea Jurilovca, județul Tulcea.

actiune delta

În urma punerii în executare a mandatelor, care vizau activitățile ilicite în domeniul comerțului cu pește și produse din pește, au fost constatate infracțiuni de evaziune fiscală, prevăzute de Legea 241/2005.

„Astfel, au fost identificate scriptic 4.802 kilograme de pește, din diferite specii, în valoare de 72.354 de lei, care ar fi fost comercializate ilegal, în perioada 14 august – 25 noiembrie 2022.

De asemenea, polițiștii au constat infracțiuni de deținere de pește și produse din pește fără documente legale și procesare fără drept a peștelui și instigare la procesare fără drept a peștelui.

actiune delta5

În acest sens, au fost descoperite 203 kilograme de file de șalău procesat, 72,5 kilograme de icre de crap procesate și 59 de kilograme de pește proaspăt din specia șalău, sub dimensiunea minimă legală.

Bunurile identificate au fost ridicate, în vederea confiscării.

Totodată, au fost ridicați, în vederea continuării cercetărilor, 42.928 de lei, cu privire la care există date că reprezintă venituri neevidențiate din vânzarea cu pește și produse din pește.

În cauză, cercetările sunt continuate, urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun„, se mai arată în comunicat.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Numele bizar cu care Iulia Vântur este recunoscută în India. Dan Negru a dat-o de gol. „Omul mi-a spus de Salman Khan și mi-am dat seama”

Publicat

numele bizar cu care iulia vântur este recunoscută în india.

Iulia Vântur a renunțat în urmă cu zece ani la celebritatea de care se bucura în România și a început o viață nouă în India, unde trăiește o poveste de dragoste cu celebrul actor de la Bollywood, Salman Khan. Aceasta se bucură de popularitate în țara iubitului său și este recunoscută de indienii după un nume bizar.

Cum este cunoscută Iulia Vântur în India

Iulia Vântur a devenit cunoscută în India după ce a început relația cu starul Salman Khan, dar și-a clădit și o carieră în muzică și acum apare în presă, la TV sau la evenimente mondene. Dan Negru și-a făcut vacanța în India și a fost surpins să afle numele bizar după care Iulia Vântur este recunoscută în țara iubitului său.

Atunci când a aflat că este din România, ghidul pe care l-a avut la Taj Mahal l-a întrebat pe Dan Negru…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO/ INFOTRAFIC: Trei drumuri naționale din Vrancea și Buzău, ÎNCHISE. Ninge viscolit

Publicat

ninge viscolit vrancea si buzau

Două drumuri naționale din Vrancea și unul din Buzău sunt închise, vineri seara, din cauza ninsorii abudente. În zonă ninge viscolit, iar utilajele de deszăpezire nu fac față.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza zăpezii viscolite, ca măsură preventivă, a fost închisă circulația pe DN 23B, pe tronsonul kilometric 6 – 15, între localitățile Măicănești și Ciorăști, județul Vrancea, pe DN 2N Bogza – Dumbrăveni, județul Vrancea și pe DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, județul Buzău.

De asemenea, circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricționată pe DN 2C Costești – Padina, în județul Buzău.

Polițiștii rutieri recomandă șoferilor să se intereseze de starea carosabilului înainte de a porni în călătorie, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să evite oprirea pe benzile de circulație sau bruscarea comenzilor pe o suprafață umedă sau alunecoasă și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum.

Citește mai departe

EVENIMENT

Comisia Europeană reintroduce ajutoarele de stat acordate de România în contextul războiului din Ucraina

Publicat

comisia europeana

Comisia Europeană aprobă reintroducerea schemei de ajutoare de stat acordate de România pentru sprijinirea societăților în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv creșterea aferentă a bugetului.

Comisia Europeană a stabilit că reintroducerea unei scheme de ajutoare acordate de România pentru a sprijini societățile în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei este conformă cu Cadrul temporar de criză pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 23 martie 2022 cu modificările ulterioare din 20 iulie 2022 și 28 octombrie 2022.

Schema constituie o reintroducere a unei măsuri pe care Comisia a aprobat-o inițial în septembrie 2022 și care a expirat la 31 decembrie 2022. În cadrul schemei, sprijinul public poate fi acordat sub formă de garanții de stat pentru noile împrumuturi acordate și subvenții directe.

România a notificat o serie de modificări aduse schemei inițiale, care vizează în principal: o majorare globală a bugetului cu până la 695 de milioane de euro (3,4 miliarde lei); reintroducerea schemei până la 31 decembrie 2023 și o majorare a plafoanelor maxime ale ajutoarelor pentru granturi directe, în conformitate cu cadrul temporar de criză modificat la 28 octombrie 2022.

Schema reintrodusă are drept obiectiv să le asigure societăților afectate de perturbarea economiei cauzată de actuala criză geopolitică posibilitatea de a avea acces în continuare la lichidități suficiente.

Comisia a constatat că schema României, în forma în care a fost reintrodusă, este în continuare conformă cu condițiile prevăzute în cadrul temporar de criză.

În special în ceea ce privește garanțiile pentru împrumuturi, ajutoarele vor acoperi garanțiile pentru împrumuturi cu o anumită scadență și o valoare limitată și primele de garantare respectă nivelurile minime stabilite în cadrul temporar de criză.

În ceea ce privește granturile directe, ajutoarele nu vor depăși 250.000 de euro pentru fiecare beneficiar care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole, 300.000 de euro pentru fiecare beneficiar care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii și 2 milioane de euro pentru fiecare beneficiar din celelalte sectoare ale economiei. Sprijinul în cadrul schemei va fi acordat până cel târziu la 31 decembrie 2023.

Comisia a concluzionat că schema de ajutoare este în continuare necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă a economiei unui stat membru, în conformitate cu articolul 107 alineatul (3) litera (b) din TFUE și cu condițiile prevăzute în cadrul temporar de criză. Pe această bază, Comisia a aprobat schema reintrodusă, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Pacient dependent de oxigen, blocat din cauza ninsorii pe un drum din Prahova, salvat cu o ambulanță 4×4

Publicat

pacient salvat in prahova

Un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Buștenari, județul Prahova, dependent de concentratorul de oxigen, a avut nevoie de intervenție medicală, vineri, însă drumul era blocat din cauza ninsorii aundente. O ambulanță 4×4 a reușit să ajungă la pacient.

Serviciul de Ambulantă Prahova a fost solicitat vineri prin apel 112 în localitatea Buștenari, pentru un barbat de 78 de ani cu insuficientă respiratorie cronică, dependent de concentrator de oxigen.

„La locul solicitării s-a deplasat un echipaj medical de urgență cu o ambulanța 4×4, ajungând la pacient cu ajutorul unei echipe a Inspectoratului pentru Situații de Urgență care a intervenit pentru asigurarea accesului. În urma viscolului, drumul de acces fusese blocat de arbori”, arată ISU Prahova.

Pacientului i-a fost asigurat oxigenul necesar până la urcarea în ambulanță, apoi a fost transportat în siguranță către Spitalul Municipal Câmpina unde i se oferă îngrijirile necesare.

Acțiunea de salvare a bărbatului a fost sprijinită și de un cetățean care a dat dovadă de spirit civic, fiind în trecere cu ATV-ul prin zonă.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe