Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Atenție, șoferi! Ninge VISCOLIT în mai multe zone din țară. Se circulă în condiții de iarnă

Publicat

zapada ninge drum ninsoare

Traficul se desfășoară, duminică după-amiază, în condiții de iarnă. Ninge abundent în mai multe zone din țară, mai ales în nordul și centrul țării. Pe Autostrada A1, în județul Sibiu, din cauza vântului puternic, s-a format o furtună de zăpadă.

Potrivit DRDP Brașov, drumarii intervin cu aproximativ 150 de utilaje în sudul și sud-estul Transilvaniei pentru curățarea zăpezii de pe drumurile naționale și autostrăzi.

Cu toate că am răspândit în ultimele ore aproximativ 2000 de tone de materiale antiderapante, în continuare se circulă în condiții de iarnă, mai ales în zona montană a județelor Brașov, Sibiu și Covasna.
Ne confruntăm și cu valori crescute de trafic și ambuteiaje, mai ales în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei iar acest lucru îngreunează și intervenția utilajelor de deszăpezire”, precizeză reprezentanții DRP Brașov.
Pe Autostrada A1, la kilometrul 257, în județul Sibiu, din cauza vântului puternic, s-a format o furtună de zăpadă.

DRDP Iași anunță că ninge viscolit pe DN 15C, extravilan Dobreni, în județul Neamț.

Carosabilul este acoperit cu zăpadă în strat de 1cm, la o temperatură de -6°C.

deszapezire zapada sosea1

Drumarii acționează sectorizat, cu două autobasculante dotate cu lamă și raspânditor de material antiderapant.

În județul Suceava ninge viscolit pe DN 2H, Bivolărie. Se intervine cu lamă și antiderapant. În zonă, vizibilitatea este redusă sub 100 de metri.

 

Conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu prudență în zonele afectate de ninsori și să adaptați viteza la condițiile de trafic, mai ales în zonele montane.

Atenționare meteo cod galben de vreme rea, până luni dimineață

Reamintim că până luni, 24 ianuarie, ora 10.00, este în vigoare o atenționare meteo de vreme rea emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

În Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă.

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.

De asemenea, în jumătatea vestică a Moldovei și local în Carpații Orientali și Occidentali, temporar va ninge viscolit, iar la rafală vor fi viteze în general de 50…70 km/h.

Ninsori slabe și vânt în general moderat (40…50 km/h) vor fi și în estul Moldovei și al Munteniei și pe arii restrânse în Dobrogea.

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 la Alba Iulia: Părintele Constantin Necula și Paula Seling, în ultima zi a evenimentului

Publicat

târgul de carte alba transilvana 2024 la alba iulia: părintele

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 la Alba Iulia. Părintele Constantin Necula, cvartetul de coarde al județului Alba și Paula Seling vor încheia evenimentul.

Ultima zi a Târgul de cArte Alba Transilvana va aduce în fața celor prezenți o serie de activități pentru copii, ce se vor desfășura pe parcursul întregii zile de 12 mai 2024.

Începând cu ora 10.00, cei mici pot participa la atelierele „Arta în natură!”, „English 4 Kids”, „Descoperă biblioteca”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Bazinul Olimpic de înot din Alba Iulia își redeschide porțile cu dotări la standarde internaționale

Publicat

foto: bazinul olimpic de înot din alba iulia își redeschide

Primăria Alba Iulia anunță redeschiderea Bazinului Olimpic de Înot, un simbol al orașului, acum modernizat la standarde internaționale. Implementarea noilor tehnologii asigură o reducere cu peste 60% a consumurilor energetice și a emisiilor. 

Evenimentul marchează finalizarea unui amplu proiect de eficiență energetică, finanțat prin generozitatea granturilor norvegiene și coordonat de Innovation Norway,  în cadrul Programului „Energie în România”.

Bazinul Olimpic se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT în Turda. Un bărbat a fost LOVIT de o mașină. Este în stare gravă. A intervenit ISU Cluj

Publicat

1714140859 ambulanta smurd pompieri isu accident.jpg

Un bărbat a fost lovit de o mașină, vineri, în Turda, pe str. Victoriei. A intervenit ISU Cluj, care îi acordă primele îngrijiri.

Din informațiile primite, bărbatul ar fi în stare gravă.

ACCIDENT în Turda. Un bărbat a fost LOVIT de o mașină. Este în stare gravă. A intervenit ISU Cluj

Update:

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit de puține momente pentru a acorda primul ajutor calificat unui tânăr implicat într-un accident rutier,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

(P) Comunicat de presă: Silviu Ponoran continuă ”miracolul zlătnean” făcând Zlanta oraș frumos, modern, european

Publicat

(p) comunicat de presă: silviu ponoran continuă ”miracolul zlătnean” făcând

”Primarul Silviu Ponoran are acum în lucru la Primăria Zlatna 31 (treizeci și unu!) de proiecte care continuă transformările  spectaculose ale orașului și creșterea calității vieții. În Zlatna au început deja să se mute familii din țară și străinătate.

Din ce în ce mai mulți oameni consideră Zlatna drept oraș model în România, de management public performant, dezvoltare durabilă, bune practici, accesare și folosire a fondurilor europene. Planul Ponoran pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe