Connect with us

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Aventură riscantă pe munte. Trei culegători de ciuperci rătăciți, găsiţi după peste 3 ore de căutări

PublicatDupă mai mult de 3 ore de căutări, jandarmii din Harghita au găsit 3 bărbați plecați după ciuperci în apropierea Pasului Bucin, rătăciţi pe munte.

Apelul a venit vineri în jurul orei 20.00. Un bărbat anunța că el și alți 2 bărbați sunt în pădure, nu recunosc zona și nu știu cum să ajungă înapoi la mașină, iar unul dintre ei este epuizat fizic.

Bărbatul a spus că cei 3 au plecat să strângă ciuperci, dar s-au rătăcit, după ce, fără să își dea seama, au părăsit traseul cunoscut.

Au fost trimiși în căutarea lor 5 jandarmi, cărora li s-au alăturat 3 localnici din Praid și Joseni. Mașina de teren a bărbatului din Praid a fost de ajutor, în condițiile în care drumul forestier „Obârșia Satului” este greu accesibil chiar și pentru autospecialele jandarmilor.

În timpul căutărilor un apel din Ocna de Sus anunța că trei bărbați sunt plecați de la ora 13.00 de acasă, la o distanță de peste 20 de kilometri, pentru a strânge ciuperci. S-a dovedit ulterior că este vorba despre aceiași bărbați.

După o căutare de peste 3 ore și folosind coordonatele GPS, obținute între timp de la apelant, jandarmii i-au găsit pe cei trei bărbați, cu vârste cuprinse între 49 și 52 de ani, doi din Odorheiu Secuiesc și unul din Praid.

Aceștia se aflau undeva la 8 kilometri de DN 13B și la aproximativ 3 kilometri de mașina cu care au intrat pe drumul forestier, într-o zonă împădurită și în care se știe că prezența animalelor sălbatice este una obișnuită.

S-a confirmat că unul dintre aceștia era epuizat fizic, dar cei trei au refuzat acordarea de îngrijiri medicale.

După aproximativ o oră în care au fost ajutați să se deplaseze de către echipele de intervenție, au plecat cu mașina proprie.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

FOTO: A venit iarna în septembrie. În Munţii Rodnei a căzut prima ninsoare

Publicat

A căzut prima ninsoare în Munţii Rodnei, anunţă Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud. În zona Pasului Rotunda ninge, este lapoviță și sunt 0 grade Celsius.

Jandarmii montani Rodna anunță că în Pasul Rotunda, pe traseul Șaua Gaja-Lacul Lala, la 1.200 metri altitudine este lapoviță.

La peste 1.600 de metri altitudine ninge.

Temperatura înregistrată este de 0 grade Celsius.

Ceața este densă, iar vizibilitatea redusă sub 50 de metri.

Jandarmii recomandă:

– informați-vă asupra itinerariului propus, a gradului de dificultate, a condițiilor climaterice locale și consultați prognoza meteo înainte de a pleca în drumeție

– purtați un echipament adecvat

– în zonele aglomerate respectați măsurile de protecție individuală pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2

– folosiți numai traseele marcate şi să urmăriți marcajele de pe traseu

– respectați semnificația indicatoarelor de pe traseu

– nu hrăniți animalele sălbatice și nu vă apropiați de acestea.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Premieră pentru România: copiii cu dizabilități din Delta Dunării vor primi tratament pe un ponton

Publicat

Copiii cu dizabilități din Delta Dunării vor participa la servicii de recuperare pe un ponton. Acesta a fost transformat într-un centru de recuperare care va călători prin Delta Dunării.

Centrul mobil de tratament este instalat pe un ponton plutitor, echipat cu aparatură medicală modernă.

Acesta va circula în Delta Dunării și în localitățile riverane Dunării pentru a oferi terapie copiilor cu posibilități reduse de transport.

„Alături de oferirea de servicii socio-medicale și sprijin material unui număr de 270 de copii din județul Tulcea expuși riscului separării de familie, printre obiectivele proiectului implementat de Fundația SERA se numără și derularea de campanii de informare cu privire la drepturile copilului precum și promovarea egalității de șanse și nediscriminării, cu scopul de a preveni separarea copilului de familia sa și de a întări drepturile copilului”, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean Tulcea.

Inaugurarea centrului a avut loc miercuri.la Mahmudia, în județul Tulcea. Proiectul reprezintă o premieră pentru România și a fost implementat de o asociație în parteneriat cu companii private și autorități locale.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Tulcea

Citește mai departe

EVENIMENT

Tirurile care ies din România pe la vama Giurgiu au de aşteptat trei ore

Publicat

Tirurile care au ales să iasă din România prin punctul de frontieră Giurgiu formează cozi de aproximativ şapte kilometri pe prima bandă de mers a DN 5 Bucureşti-Giurgiu şi au de aşteptat trei ore pentru controlul de frontieră.

„În ultimele 24 de ore, la graniţa cu Bulgaria au fost efectuate formalităţile de frontieră prin PTF Giurgiu, pe sensul de intrare în ţară, pentru 1.193 camioane, 726 autoturisme şi 3.890 persoane, iar pe sensul de ieşire din ţară au fost înregistrate 1.236 camioane, 397 autoturisme şi 3.083 de persoane şi se înregistrează timpi de aşteptare ridicaţi pentru tiruri din cauza numărului mare de astfel de mijloace de transport, prezente pentru tranzit”, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a ITPF Giurgiu, Roxana Popazu.

Pentru autoturisme, traficul se efectuează pe patru artere de circulaţie atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din România, timpul de aşteptare fiind de aproximativ zece minute.

Pentru autocamioane, traficul prin PTF Giurgiu se desfăşoară pe cinci artere de circulaţie pe sensul de intrare în ţară şi pe patru artere de circulaţie pe sensul de ieşire din ţară, fiind înregistrat un timp de aşteptare la controlul de frontieră de 180 de minute pe sensul de ieşire din ţară şi de 40 de minute pe sensul de intrare în ţară. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Ședință foto la vaccinare. Primarul din Radăuți a simulat că se vaccinează și a publicat imaginile

Publicat

Primarul orașului Radăuți a simulat că se vaccinează pentru a realiza o ședință foto. Ulterior, edilul a publicat imaginile pe Facebook, ceea ce l-a dat de gol. Imagini diferite cu primarul în timp ce se vaccinează erau postate deja pe pagina de Facebook a Primăriei Rădăuți.

Primarul Bogdan Loghin a făcut o ședință foto într-un centru de vaccinare. Deși era vaccinat, edilul a mers la centrul din oraș, s-a fotografiat în timpul procedurii și apoi a postat imaginile pe Facebook.

Loghin a fost dat de gol de fotografiile postate pe pagina de Facebook a Primăriei realizate tot la centrul de vaccinare și în care apăreau detalii diferite: în loc de gresie este parchet, asistenta medicală are un halat diferit, iar primarul poartă papuci de plastic peste pantofi.

Potrivit Știri Suceava, primarul a recunoscut că a simulat vaccinarea pentru a realiza o ședință foto. Edilul și-a justificat decizia prin calitatea proastă a fotografiilor făcute la prima vaccinare, intenția primarului fiind ca imaginile să fie trimise jurnaliștilor locali. MEDIAFAX

Citește mai departe