Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Două cabane din Apuseni, DISTRUSE complet de flăcări. Incendiu violent la Mărișel, provocat de o plită electrică defectă

Publicat


Un incendiu puternic a distrus complet o cabană din localitatea Mărișel, județul Cluj, iar flăcările au afectat și o altă cabană din vecinătate.

UPDATE: Potrivit ISU Cluj, ”având în vedere faptul că arderea se manifesta generalizat, în momentul sosirii pompierilor, și în ciuda eforturilor depuse, cele două cabane au fost distruse în totalitate de flăcări, dintre care una era formată din două apartamente (duplex).

Lichidarea tuturor focarelor incendiului a durat mai bine de trei ore, fiind vorba de imobile ce totalizatu o suprafață de circa 500 mp, dintre care unul era construit pe structură de lemn.

Au urmat operațiunile de înlăturare a efectelor negative, precum și cercetările preliminare pentru stabilirea cauzei incendiului, fiind identificată ca cea mai probabilă cauză un aparat electrocasnic defect (plită electrică).

Din primele date, se pare că nu se aflau persoane în cele două cabane, în momentul izbucnirii incendiului, fiind locuite doar temporar”, au precizat reprezentanții ISU Cluj.

Potrivit ISU Cluj, alarma a fost dată miercuri dimineața, în jurul orei 5.50, la fața locului fiind trimise trei subunități de intervenție.

incendiu cabana
Pompierii au găsit cabana, cu o suprafață de circa  150 mp., în ardere generalizată, iar flăcările s-au extins și la cea de-a doua cabană, cu o suprafață de 200 mp.

incendiu

Pompierii au intervenit pentru înlăturarea efectelor negative și stabilirea cauzei probabile care a dus la producerea incendiului.

Din fericire, nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Un spital modular pentru pacienţii cu coronavirus va fi construit, în 4 săptămâni, de Asociația ”Dăruiește Viață”

Publicat

Asociaţia “Dăruieşte Viaţă” a anunţat că începe construirea unui spital modular pentru pacienţii cu coronavirus, care va fi amplasat în curtea Spitalului Elias Bucureşti, în baza acordului dat de conducerea unităţii medicale. Acesta va  fi finalizat în patru săptămâni, iar dotarea şi funcţionarea lui vor fi în sarcina Spitalului Elias şi a Ministerului Sănătăţii, informează asociaţia, prin intermediul unui comunicat de presă transmis joi.

De asemenea, “Dăruieşte Viaţă” face apel la companii şi la donatorii din ţară şi din străinătate să se alăture proiectului.

“Situaţia din sistemul medical românesc, aflat la limita avariei, modul de evoluţie şi de manifestare a bolii, precum şi experienţa altor state arată că România are nevoie să crească urgent numărul de paturi pentru a putea trata bolnavii de COVID-19. Felul în care au procedat şi alte ţări, precum China, Spania, Franţa, SUA, ne arată că ridicarea de spitale modulare poate să compenseze capacităţile reduse ale sistemului medical românesc, în condiţiile în care COVID-19 înseamnă multiplicare exponenţială şi nevoia de a trata mulţi pacienţi, în acelaşi timp, pe o perioadă lungă de timp. Soluţia pe care o propune ‘Dăruieşte Viaţă’ este construcţia unui spital modular, pentru care a dezvoltat deja planul, împreună cu partenerii Tesseract, IMSAT şi Linde”, se menţionează în comunicat.

Oana Gheorghiu, fondator al asociaţiei, a precizat că spitalul urmează să găzduiască aproximativ 50 de paturi pentru cazurile grave.

“România are avantajul de a fi cu câteva săptămâni în urma celorlalte state, însă nu va evita vârful epidemiei pe care-l vedem în Italia şi Spania. Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din România, deja supra-aglomerate şi incapabile să-şi protejeze pacienţii din cauza infecţiilor şi lipsei de aparatură medicală. Este esenţial ca acest timp să fie folosit pentru a acţiona în sensul în care au nevoie pacienţii şi medicii”, a precizat şi Carmen Uscatu, fondator “Dăruieşte Viaţă”.

Organizaţia a transmis o propunere în acest sens şi prim-ministrului Ludovic Orban, în data de 25 martie, în speranţa că modelul va fi replicat şi în Moldova şi Transilvania.

“‘Dăruieşte Viaţă’ aşteaptă răspunsul din partea Executivului şi speră că acesta va fi pozitiv, având în vedere că pune la dispoziţia statului român atât proiectul realizat de specialişti, cât şi expertiza sa şi o parte din materiale”, se arată în comunicat.

Până în prezent, asociaţia a trimis echipamente de protecţie şi echipamente şi aparatură medicală (inclusiv trei ventilatoare mecanice invazive) către 16 unităţi spitaliceşti din ţară din Timişoara, Craiova, Bucureşti, Petroşani, Braşov, Fălticeni. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Coronavirus: 950 de persoane au murit în Spania, în ultimele 24 de ore. Cel mai mare număr de decese înregistrat până acum în vreo țară afectată de pandemie

Publicat

spania coronavirus

Spania a raportat 950 de morți în ultimele 24 de ore, din cauza coronavirus, fiind până acum cel mai mare număr de decese confirmate de vreo țară afectată de pandemie, scrie Alba24.

În prezent în Spana sunt confirmate 110.238 de cazuri de infectare, dintre care peste 10.000 doar în ultima zi.

Presa internațională scrie că creșterea numărului a adus sistemul medical în pragul prăbușirii, Spania luptându-se cu lipsa de materiale medicale pentru testare, tratament și protecția lucrătorilor de prim rang, precum și un număr tot mai mare de cazuri în rândul personalului sanitar cu peste 5.400 de persoane infectate.

Pentru a rezolva deficiențele, ministrul Sănătății, Salvador Illa, a declarat că guvernul a semnat un acord cu China.

În valoare de aproximativ 432 de milioane de euro (467 de milioane de dolari), acordul va acoperi 550 de milioane de măști, 5,5 milioane de kituri de testare rapidă, 950 de respiratori și 11 milioane de perechi de mănuși, a spus el într-o conferință de presă televizată.

„Am asigurat lanțuri de producție întregi (în China) care vor lucra numai pentru guvernul spaniol”, a spus el.

Materialele vor fi livrate „în mod eșalonat, în fiecare săptămână, cu prima – o livrare majoră – care va ajunge la sfârșitul acestei săptămâni”, a spus el.

El a mai spus că Spania va continua să producă materiale proprii la nivel național.

Anunțul a venit la o zi după ce forțele armate ale Spaniei au solicitat NATO asistență umanitară pentru a asigura aprovizionări care să contribuie la reducerea răspândirii virusului atât în cadrul armatei, cât și în populația civilă.

Cererea vizează 450.000 de aparate respiratorii, 500.000 de truse de testare rapidă, 500 de ventilatoare și 1,5 milioane de măști chirurgicale.

În ciuda blocajului național impus pe 14 martie, care urmează să fie prelungit până pe 11 aprilie, atât decesele, cât și infecțiile au continuat să crească.

„Ne apropiem de vârf”, a declarat coordonatorul de urgențe al ministerului, Fernando Simon, în anunțarea cifrelor.

Sursa: alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OFICIAL: 2.738 de persoane infectate cu coronavirus în România. S-au înregistrat 278 de cazuri noi. Situația pe județe

Publicat

Potrivit datelor OFICIALE furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, numărul persoanelor confirmate ca infectate cu noul coronavirus a ajuns joi, 2 aprilie 2020, la 2.738. În decurs de 24 de ore de la ultima informare, s-au înregistrat 278 de cazuri noi. Potrivit sursei citate, în România până la această dată au murit 94 de persoane infectate cu COVID-19.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică sunt:

1. Alba – 9 cazuri confirmate
2. Arad – 110
3. Argeș – 10
4. Bacău – 19
5. Bihor – 39
6. Bistrița-Năsăud – 22
7. Botoșani – 40
8. Brașov – 117
9. Brăila – 11
10. Buzău – 12
11. Caraș-Severin – 13
12. Călărași – 17
13. Cluj – 105
14. Constanța – 111
15. Covasna – 34
16. Dâmbovița – 19
17. Dolj – 22
18. Galați – 82
19. Giurgiu – 19
20. Gorj – 7
21. Harghita – 0
22. Hunedoara – 100
23. Ialomița – 37
24. Iași – 54
25. Ilfov – 54
26. Maramureș – 39
27. Mehedinți – 10
28. Mureș – 38
29. Neamț – 107
30. Olt – 8
31. Prahova – 27
32. Satu Mare – 16
33. Sălaj – 6
34. Sibiu – 22
35. Suceava – 701
36. Teleorman – 16
37. Timiș – 98
38. Tulcea – 6
39. Vaslui – 9
40. Vâlcea – 7
41. Vrancea – 60
42. Mun. București – 505

TOTAL – 2.738

Totodată, până acum, 94 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna și Mureș, au decedat.

La ATI, în acest moment, sunt internați 78 de pacienți.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 267 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești: 91 la București, 58 la Timiș, 28 la Iași, 23 la Caraș-Severin, 20 la Prahova, 13 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 5 la Brașov, 5 la Galați, 2 la Bihor, 2 Argeș, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 15.407 de persoane. Alte 114.699 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 28.483 teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 847 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 3.930 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 271 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, în ultimele 24 de ore, Poliția și Jandarmeria au aplicat, în același interval de timp, 555 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Polițiștii au depistat, în același interval de 24 de ore, 7.385 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.585.135 de lei.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 217 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 126 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franța, 7 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 25 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, au decedat.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cinci cadre medicale de la Institutul “Matei Balş” din București, infectate cu COVID-19

Publicat

Cinci cadre medicale de la Institutul “Matei Balş” sunt infectate cu COVID-19, a declarat joi, pentru AGERPRES, managerul unităţii medicale, Adrian Streinu-Cercel.

Potrivit acestuia, este vorba despre doi medici, o asistentă medicală, o biochimistă şi o infirmieră.

Dintre cei cinci, un medic este simptomatic.

“Un medic este simptomatic, toţi ceilalţi sunt asimptomatici. Sunt internaţi”, a precizat Streinu-Cercel. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate