Connect with us

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Cai putere de altădată la Alba Iulia. Mașini retro expuse în Cetatea Alba Carolina

Publicat

Iubitorii de mașini de epocă din Alba Iulia, dar și turiștii aflați prin Cetatea Alba Carolina au avut ocazia sâmbătă dimineață, pe esplanada din fața Obeliscului  să admire expoziția de vehicule istorice. Pasionații din Retro Club România, filiala Alba și-au expus ”bijuteriile” pe patru roți, timp de câteva ore, pentru a fi admirate de cei prezenți la eveniment. 

Peste 15 mașini de epocă au fost parcate sâmbătă dimineață, pe espanada Obeliscului din Cetatea Alba Carolina.

Pasionații de mașini vintage din Retro club România, filiala Alba, și-au expus pentru câteva ore, mașinile retro pe care le dețin.

Bărbați, copii, dar și femei au examinat minuțios fiecare ”bijuterie” pe patru roți  și au fost dornici să audă povestea și istoria automobilelor.

Strălucirea capotelor de mașină perfect lustruite au atras privirile fiecărui participant la expoziție.

Însă din declarațiile celor prezenți la eveniment, lucrul cel mai fascinant în reprezintă interioarele căptușite cu piele ale autovehiculelor, perfect restaurate sau conservate.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Accident pe DN 17 în Bistrița-Năsăud: Tânără de 21 de ani, lovită de un autoturism

Publicat

general nou accident noaptea1

O tânără a  ajuns la spital în urma unui accient rutier produs, sâmbătă seară, pe DM27 în județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit IPJ Bistrița-Năsăud, accidentul s-a produs pe Drumul Național 17, în localitatea Uriu.

Din primele date, un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani, din Dej, în timp ce se deplasa pe directia Beclean înspre Dej, a surprins și accidentat o femeie de 21 de ani, din Aninoasa, județul Hunedoara, angajată în traversarea străzii.

În urma accidentului femeia a fost rănită, fiind ulterior transportată la spital.

Șoferul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.

”Cercetările sunt continuate de către polițiști în cadrul unui dosar penal, urmând să fie stabilite cauzele și modalitatea producerii evenimentului rutier”, au declarat reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

Citește mai departe

EVENIMENT

Studiu: Exerciţiile fizice pot ajuta la prevenirea declinului cognitiv în cazul femeilor

Publicat

fitness exercitii sport 1000x586.jpg

Cât mai mulţi paşi pe zi, împreună cu exerciţii fizice de intensitate moderată până la viguroasă, pot reduce riscul de apariţie a demenţei şi a tulburărilor de memorie la femei, conform rezultatelor unui studiu efectuat recent în Statele Unite, relatează joi UPI.

În cazul femeilor de 65 de ani şi peste această vârstă, fiecare 31 de minute suplimentare pe zi de activitate fizică moderată până la viguroasă au fost asociate cu un risc redus cu 21% de a dezvolta tulburări cognitive uşoare sau demenţă, potrivit studiului condus de cercetători de la Universitatea din California, San Diego (UCSD).

Riscul a fost cu 33% mai mic cu fiecare 1.865 de paşi zilnici suplimentari.

„Având în vedere că debutul demenţei începe cu 20 de ani sau mai mult înainte de apariţia simptomelor, intervenţia timpurie pentru amânarea sau prevenirea declinului cognitiv şi a demenţei în rândul adulţilor în vârstă este esenţială”, a declarat autoarea principală a studiului, Andrea LaCroix, profesoară la Şcoala de sănătate publică şi ştiinţa longevităţii umane din cadrul UCSD.

O mare parte dintre cercetările realizate anterior asupra activităţii fizice şi sedentarismului în relaţie cu deficienţa cognitivă uşoară şi demenţa au utilizat date auto-raportate mai degrabă decât dispozitive portabile, a remarcat coautorul studiului, Steve Nguyen, cercetător postdoctoral la Şcoala de Sănătate Publică.

Pentru acest studiu, oamenii de ştiinţă au folosit date de la 1.277 de femei participante la cercetări auxiliare realizate în cadrul proiectului „Women’s Health Initiative” care au analizat memoria, activitatea fizică şi sănătatea cardiacă.

Studiu: Exerciţiile fizice pot ajuta la prevenirea declinului cognitiv în cazul femeilor. Femeile au înregistrat, în medie, 3.216 paşi şi 276 de minute în activităţi fizice uşoare pe zi

Participantele la studiu au purtat accelerometre de calitate (dispozitive care măsoară mişcarea).

Acestora li s-a solicitat să îşi desfăşoare activităţile zilnice obişnuite o perioadă de până la şapte zile.

Femeile au înregistrat, în medie, 3.216 paşi şi 276 de minute în activităţi fizice uşoare pe zi, precum activităţi casnice, grădinărit şi mers pe jos.

De asemenea, ele au realizat, în medie, 45,5 minute de activitate fizică moderată până la viguroasă pe zi, precum mersul pe jos şi au stat jos, în medie, 10,5 ore pe zi.

Potrivit constatărilor, perioadele mai mari de inactivitate sau şederea prelungită nu au fost asociate cu un risc sporit de declin cognitiv uşor sau de demenţă.

Concluziile au fost publicate în jurnalul Alzheimer’s & Dementia: The Journal of the Alzheimer’s Association.

„Adulţii mai vârstnici pot fi încurajaţi să se mişte mai mult, la o intensitate cel puţin moderată şi să facă mai mulţi paşi zilnic pentru a reduce riscul de declin cognitiv uşor şi de demenţă”, a declarat Nguyen, citat într-un comunicat emis de UCSD.

Studiu: Exerciţiile fizice pot ajuta la prevenirea declinului cognitiv în cazul femeilor. Peste 5 milioane de persoane, afectate de demență în SUA

„Constatările în ceea ce priveşte paşii efectuaţi pe zi sunt demne de luat în seamă deoarece paşii sunt înregistraţi de o varietate de dispozitive portabile din ce în ce mai utilizate de oameni”, a spus cercetătorul, adăugând că, astfel, sfaturile „ar putea fi uşor de urmat”.

În Statele Unite, demenţa afectează peste 5 milioane de persoane, potrivit Departamentului de sănătate şi servicii sociale (HHS) din SUA, cifră care s-ar putea dubla până în 2050.

Femeile prezintă un risc mai mare de a dezvolta tulburări de memorie şi de gândire comparativ cu bărbaţii, au notat autorii studiului.

„Activitatea fizică a fost identificată ca fiind una dintre cele trei cele mai promiţătoare modalităţi de reducere a riscului de demenţă şi boală Alzheimer”, a notat LaCroix.

„Prevenţia este importantă pentru că odată ce demenţa este diagnosticată, (procesul, n.a.) este foarte dificil de încetinit sau de inversat. Nu există niciun tratament”, a adăugat coautoarea studiului. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii l-au arestat pe bărbatul care a lovit în plin femeia gravidă și a fugit de la locul accidentului. Ce pedeapsă riscă

Publicat

polițiștii l au arestat pe bărbatul care a lovit în plin

O femeie însărcinată în opt luni a fost lovită în plin de o mașină pe o stradă din București, iar șoferul a fugit de la locul accidentului! Totul s-a petrecut în timp ce femeia încerca să traverseze strada. Urmările au fost dureroase. Femeia a pierdut sarcina.

O femeie însărcinată în opt luni a fost lovită în plin de o mașină.

UPDATE sâmbătă, 28 ianuarie, ora 20:25. Conducătorul auto britanic de origine libiană a fost prins, pe aeroportul din Cluj, în timp ce încerca să fugă din România. Bărbatul își va petrece următoarele 30 de zile în închisoare, însă daca va fi găsit vinovat, acesta va sta 10 ani după gratii.

– Știre inițială –

Accident grav în București, unde o femeie gravidă a fost lovită de o mașină în timp ce încerca să traverseze strada. Șoferul vinovat a fugit de la…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertisment: RISC mare de AVALANȘĂ în Munții Bucegi

Publicat

Meteorologii au anunțat că, de sâmbătă seara până luni seara, în Munții Bucegi există risc mare de avalanșe. De asemenea, meteorologii anunță risc însemnat de avalanșe în Carpații Meridionali și risc moderat în Munții Călimani-Bistriței, Munții Rodnei și Munții Ceahlău.

Conform ANM, în Munții Bucegi în ultimele 24 ore s-au acumulat 15-30 cm de zăpadă proaspătă, cu coeziune scăzută între cristale, dar și față de stratul aflat dedesubt.

În zona crestelor sunt formate plăci noi de vânt, iar pe văi și în zonele adăpostite sunt troiene şi acumulări mari de zăpadă.

Stratul mai vechi, aflat dedesubt, este format din zăpadă întărită, având intercalate cruste de gheață. Va continua să ningă cu depunere de încă 10-15 cm de zăpadă proaspătă pulver.

Astfel, pe pantele suficient de înclinate se pot declanșa avalanșe spontane, de dimensiuni medii, prin alunecarea zăpezii nou depuse peste straturile mai vechi și izolat dislocarea acestora sau ruperea și alunecarea plăcilor de vânt din apropierea crestelor, riscul fiind amplificat la orice supraîncărcări.

Potrivit sursei citate, și la sub 1.800 de metri stratul de zăpadă a crescut. Astfel, pe pantele înclinate, zăpada proaspătă va putea aluneca uşor peste stratul mai vechi şi stabilizat, ducând la declanșarea de avalanșe de dimensiuni mici și medii, riscul declanșării fiind amplificat la supraîncărcări.

Conform meteorologilor, este risc însemnat de avalanșe în Carpații Meridionali și risc moderat în Munții Călimani-Bistriței, Munții Rodnei și Munții Ceahlău.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe