Connect with us

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Cămin studențesc din Alba Iulia, atacat cu pietre în miez de noapte. Confict între studenți și locuitorii din zonă

Publicat

YouTube video

Conflict deschis în miez de noapte, la Căminul numărul I al Universității ” 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Mai multe geamuri ale clădirii au fost sparte cu pietre, în urma unui atac nocturn, al localnicilor din zonă, care intră deseori în conflict cu studenții, notează alba24.ro.

Potrivit unor surse din cadrul Universității, în scandal ar fi fost implicați atât studenți români, cât și străini, care au făcut front comun împotriva atacatorilor. 

 

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, poliția a fost anunțată marți noaptea, în jurul orei 01.00, printr-un apel la 112, cu privire la incident. Un echipaj s-a deplasat la fața locului, dar scandalul era deja terminat, iar atacatorii dispăruseră.

La ora actuală, din partea Universității ”1 Decembrie 1018” nu a fost formulată nici o plângere pentru distrugere, au mai declarat pentru Alba24, reprezentanții poliției.

În timpul conflictului mai multe geamuri ale căminului au fost sparte, de pietrele aruncate de afară, rezultatele fiind vizibile în fotografii.

Aproximativ 10 geamuri au fost sparte, inclusiv unele aflate la etajul al treilea al clădirii.

Problema de la căminul numărul I al Univesității din Alba Iulia nu este una nouă. Regulat între studenții care locuiesc în cămin și locuitorii străzii din spatele imobilului pornesc certuri care se lasă cu geamuri sparte, înjurături și cu amenințări.

În condițiile în care deși problema este veche, nici polițiștii și nici reprezentanții universității nu au găsit până acum o soluție, conflictul poate degenera și mai tare decât în cazul de azi noapte.

Mărturie că problemele dintre studenții Caminului I și locuitorii din zonă, durează de mult timp, este video-ul de mai jos, doar un episod din ultimii patru ani.

YouTube video

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ţările din Est, pe ultimele locuri în UE după ponderea personalului de curăţenie în totalul forţei de muncă. Date Eurostat

Publicat

Ţările din est, pe ultimele locuri în ue după ponderea

În anul 2020, aproape trei milioane de persoane din Uniunea Europeană lucrau în sectorul serviciilor generale de curățenie în clădiri, angajați în peste 220.000 de companii, arată datele publicate luni de Eurostat.

În cazul României, 23.325 de persoane lucrau, în anul 2020, în domeniul serviciilor generale de curăţenie în clădiri, prin intermediul a 2.630 de companii.

În Uniunea Europeană, cei care lucrează în domeniul serviciilor generale de curăţenie în clădiri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Profesorii pot înscrie școlile și grădinițele în programul SOR, educație pentru natură. Ce activități sunt pregătite pentru elevi

Publicat

profesorii pot înscrie școlile și grădinițele în programul sor, educație

Profesorii pot înscrie școlile, grădinițele și palatele copiilor în programul Societății Ornitologice Române (SOR) de educație pentru natură: ”Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura”.

Înscrierile se fac până pe 20 octombrie.

Proiectul ”Școli și Grădinițe Prietenoase cu Natura” este conceput în așa fel încât orice cadru didactic, indiferent de specializare, să poată participa împreună cu elevii la program.

Programul propune activități simple în aer…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție! Miercuri, 20 septembrie, nu se vor putea cumpăra bilete de tren online

Publicat

tren gara bun 2.jpeg

Aplicațiilor de vânzare online a biletelor de tren nu vor fi funcționale în data de 20 septembrie, anunță CFR Călători.

„CFR Călători informează că, în data de 20 septembrie 2023, în intervalul orar 0:00 și 24:00, călătorii nu vor putea cumpăra bilete online.

Aplicația de cumpărare online a biletelor va fi oprită pentru lucrări complexe de mentenanță”, a anunțat CFR Călători.

Atenție! Miercuri, 20 septembrie, nu se vor putea cumpăra…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sprijin de urgență pentru agricultorii din sectorul cerealelor și semințelor oleaginoase. Cum să obții ajutorul de la APIA

Publicat

sprijin de urgență pentru agricultorii din sectorul cerealelor și semințelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că primește cereri pentru acordarea sprijinului de urgență destinat sectorului cerealelor și al semințelor oleaginoase până la data de 26 octombrie 2023.

Această măsură are ca scop susținerea producătorilor agricoli și stimularea dezvoltării acestui important sector economic.

Eligibilitatea și beneficiarii

Potențialii beneficiari ai sprijinului de urgență sunt agricultorii care au depus cererea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe