Connect with us

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Cum arată Blajul cu puțin timp înainte de vizita Papei. Imagini spectaculoase de pe Câmpia Libertății

Publicat

YouTube video

Pregătirile pentru vizita Papei Francisc la Blaj au intrat în linie dreaptă. Micul oraș din județul Alba așteaptă cu emoție unul dintre cele mai importante evenimente din istoria sa. Câmpia Libertății și Piața 1848, cele mai importante locuri de pe traseul suveranului Pontif sunt deja pregătite, potrivit Alba24.ro

Câmpia Libertății a fost împrejmuită cu garduri, au fost delimitate zonele pentru public, culoarele de acces și au fost montate 7.700 de scaune. De asemenea, scena a fost montată în fața monumentului Gloria.

Toată lumea care va participa la slujbă va putea să îl vadă pe Sfântul Părinte pentru că pe Câmpie au fost montate și 8 ecrane pe care se va proiecta transmisiunea live a evenimentului pe care vă invităm să o urmăriți și pe Alba24.ro, grație parteneriatului cu TVR.

Papa va sosi pe Câmpia Libertății în jurul orei 10,30 și, pe scena amplasată special, va oficia Divina Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi martiri greco-catolici.

Toată lumea care va participa la slujbă va putea să îl vadă pe Sfântul Părinte pentru că pe Câmpie au fost montate și 8 ecrane pe care se va proiecta transmisiunea live a evenimentului pe care vă invităm să o urmăriți și pe Alba24.ro, grație parteneriatului cu TVR.

Papa va sosi pe Câmpia Libertății în jurul orei 10,30 și, pe scena amplasată special, va oficia Divina Liturghie cu beatificarea a șapte episcopi martiri greco-catolici.

Pe Câmpia Libertății se va putea intra cu obiecte mici: apă în sticlă de plastic (pet), scaun pliabil, umbrelă, rucsac mic, sandwich. Pentru copiii sub 3 ani este permis accesul în cărucior.

Toată luma va trebi să aibă biletul gratuit de acces în zonă, dar și documentele de identitate. Accesul pe Câmpia Libertății va fi permis doar într-o ținută decentă, în conformitate cu solemnitatea evenimentului (de ex: purtarea unei vestimentații care să acopere umerii și genunchii).

Informații utile

Începând cu data de 1 iunie 2019 ora 19:00 și până în seara zilei de 2 iunie 2019, ora 18:00 vor exista restricții de circulație în zona centrală a Blajului și pe traseul vizitei Sanctității Sale.

În ziua vizitei, zona centrală a Blajului va fi o zonă pietonală iar circulația spre Câmpia Libertății și spre Piața 1848 se va face pe jos.

Se restricționează accesul cu mijloace auto pe străzile: Clujului, Morii, Iazului, Parcului, Iuliu Maniu, Eroilor, Avram Iancu, Popa Șapcă, Republicii, Nicolae Bălcescu, Tudor Vladimirescu – până la bariera cu calea ferată – magistrala 300, Aurel Vlaicu -parțial de la intersecția cu strada Iuliu Maniu până la bariera cu calea ferată-magistrala 300, Ioan Lemeny, Câmpul Libertății, Andrei Șaguna, Piața 1848, Astra, Timotei Cipariu, Mitropolit Vancea inclusiv accesul pe Podul Veza și Petru Pavel Aron.

De asemenea, circulația mașinilor mai mari de 3,5 tone va fi interzisă cu excepția mașinilor care aprovizionează zona de alimentație publică din Parcul „Avram Iancu” și/sau a mașinilor implicate în organizarea evenimentului. Alimentarea punctelor de alimentație publică din Parcul Avram Iancu se va face până la ora 09:00 în data de 2 iunie 2019.

Blajul va putea fi tranzitat cu mașina dintr-o parte în cealaltă pe traseele care vor fi clar stabilite de către Poliția română care va asigura dirijarea și fluidizarea circulației.

La intrările în municipiul Blaj se vor amenaja parcări speciale pentru pelerinii care vor sosi la Blaj din toată țara, pe următoarele direcții:

  • Direcția Târgu Mureș – Pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Simion Bărnuțiu – drumul de acces spre rampa de transfer/punctul de colectare deșeuri. Pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcția Târgu Mureș au la dispoziție zonele de parcare din Blaj, zona carter Hula!
  • Direcția Sibiu – Pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Gheorghe Barițiu – zona industrială I.A.M.U. Pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcția Sibiu au la dispoziție zonele de parcare din Blaj – cartierele Mănărade, Veza, Ciufud, și Tiur.
  • Direcția Alba Iulia – Pentru autocare se organizează locuri de parcare în Blaj, pe strada Clujului – zona teren viran /pășune stație carburant Lukoil. Pelerinii care sosesc cu autoturisme din direcția Alba Iulia au la dispoziție zonele de parcare din Blaj – cartierul Petrisat, zona industriala Bosch.

Poliția română împreună cu voluntarii dedicați acestui eveniment vor asigura ghidajul pelerinilor sosiți la Blaj spre locurile de parcare, spre Câmpia Libertății și zona centrală a Blajului.

De asemenea, începând de sâmbătă 1 iunie 2019 ora 16.00 și până duminică 2 iunie 2019 ora 18.00 se instituie restricție de parcare pentru toate autovehiculele în Blaj de la strada Eroilor, nr.22 – de la fosta Grădiniță „Lumea copiilor” și până la Piața Mică – zona strada Gării, strada Fochiștilor, Ceferiștilor, Locomotivei, Fabricii de la intersecția cu calea ferată până la intersecția cu strada Vasile Suciu, Vasile Suciu, Tudor Vladimirescu-variantă până la bariera cu calea ferată-magistrala 300, Avram Iancu.

Ca o măsură de siguranță în municipiul Blaj consumul băuturilor alcoolice va fi interzis în condițiile legii în zona centrală a municipiului Blaj și pe toate locațiile vizate de vizita Sanctității Sale papa Francisc iar pentru a asigura accesul în zona Câmpiei Libertății, în ziua de 2 iunie 2019 nu se va organiza piața tradițională de duminică.

Sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Un urs mare, rănit, a pus pe jar autoritățile din Alba. Situație periculoasă, la 250 de metri de un cartier de case

Publicat

video: un urs mare, rănit, a pus pe jar autoritățile

Un urs rănit a pus pe jar toate autoritățile din Alba Iulia. În baza unei legislații clare, toate instituțiile statului sunt nevoite să păzească un tufiș în care s-a refugiat un urs rănit. Un pericol real, din cauza faptului că se afla la nici 250 de metri de un cartier de case. 

În aceste cazuri situația este una complicată, deoarece nu se poate interveni în forță, decât dacă animalul atacă și viața cuiva este pusă în pericol. 

S-a întâmplat joi, 25 aprilie, la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Strada Uliului din Cluj-Napoca o ia din nou la vale. S-a turnat asfalt care a crăpat. Restricții de circulație

Publicat

uliu 3 e1714033683142.jpg

O bucată din strada Uliului din Cluj-Napoca s-a surpat miercuri dimineață, iar autoritățile locale au intervenit de urgență și au turnat un strat de asfalt.

Dar, surpriză, asfaltul turnat s-a crăpat joi dimineață, asfel că în zonă traficul a fost restricționat și s-au montat jaloane în zona afectată.

O soluție tehnică greșită

”Nu știm cine a decis să se toarne asfalt peste o surpătură, dar a fost o decizie proastă. Acum s-a crăpat și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânără dintr-o comună din Alba, prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii i-au deschis dosar penal

Publicat

tânără dintr o comună din alba, prinsă la volan cu permisul

O tânără din comuna Vidra s-a ales cu dosar penal după ce a condus cu permisul suspendat. Polițiștii au oprit-o în trafic, la Câmpeni.

Potrivit IPJ Alba, în 25 aprilie, în jurul orei 1.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Orașului Câmpeni au depistat o tânără de 21 de ani, din comuna Vidra, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe raza orașului Câmpeni.

Aceasta avea permisul de conducere suspendat.

Față de tânără, cercetările sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sute de mașini de transport persoane sau marfă, verificate de Poliția Alba, în ultimele 48 de ore. Amenzi și permise reținute

Publicat

sute de mașini de transport persoane sau marfă, verificate de

Sute de mașini de transport persoane sau marfă au fost verificate de Poliția Rutieră Alba, în perioada 23-24 aprilie. A fost organizată acțiune RoadPol. Polițiștii au dat peste 70 de amenzi și au reținut permise. A fost prins și un șofer care conducea băut.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii rutieri au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri. De asemenea, au fost controlate și cele destinate transportului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe