Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Drapelul României, arborat pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine

Publicat

Drapelul României a fost arborat, de Ziua Naţională, pe vârful Parângul Mare, la 2.519 metri altitudine, unul dintre cele mai înalte din ţară, la capătul unei ascensiuni de mai multe ore, finalizată de un jandarm montan şi un paramedic SMURD din judeţul Hunedoara, o echipă care s-a aflat în primele rânduri ale luptei cu virusul SARS-CoV-2, a informat, marţi, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara.

Ascensiunea a pornit din staţiunea montană Parâng şi a fost dificilă din cauza vântului, care a suflat în rafale, frigul resimţit de către cei doi temerari alpinişti fiind de -20 de grade Celsius.

„Jandarmul montan şi paramedicul SMURD au pornit în dimineaţa zilei de 30 noiembrie din staţiunea montană Parâng şi, după un traseu de patru ore, au atins cota 2.519 metri. A fost un traseu dificil, specific acestei perioade din an, nerecomandat celor fără experienţă. Deşi vizibilitatea a fost bună, vântul a bătut în rafale, cu viteză între 30 şi 50 km/oră, ceea ce a amplificat efectul de frig, temperatura resimţită de corpul uman fiind de -20 grade Celsius. Traseul de întoarcere, deşi a durat mai puţin, a fost la fel de dificil”, a arătat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, lt. col. Nicolae Răducu.

Acţiunea jandarmilor montani este una de tradiţie, începută în anul 2012. Atunci, jandarmii montani hunedoreni au arborat Tricolorul pe Parângul Mare. Apoi, în preajma Zilei Naţionale, jandarmii montani au înfruntat ceaţa, gerul sau viscolul pentru a se asigura că drapelul se află „la înălţime” de 1 Decembrie.

„Arborarea drapelului naţional la mare altitudine, în apropiere de vechea graniţă din urmă cu peste 100 de ani, a avut încă de la debut un scop nobil, cu un puternic mesaj. În acest an, jandarmul montan şi paramedicul SMURD au înfruntat împreună muntele şi gerul, dorind să transmită următorul mesaj: În echipă vom reuşi! Indiferent cât ne va fi de greu, nu vom renunţa. Formăm o echipă în multe situaţii pentru a salva vieţi, inclusiv în lupta cu inamicul invizibil”, a adăugat reprezentantul IJJ Hunedoara.

Este pentru a cincea oară când jandarmii montani şi partenerii lor de misiune reuşesc să ducă drapelul naţional pe vârful Parângul Mare.

Prima ascensiune de Ziua Naţională a avut loc în anul 2012, dar acţiunea nu s-a putut desfăşura în fiecare an, din cauza condiţiilor meteorologice sau a riscului de producere a avalanşelor. Precedenta arborare a drapelului cu ocazia Zilei Naţionale a fost în anul 2016. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

OPINIE. Mihai Moldovan: Eu cu cine votez? Filcău electoral cu personaje uzate

Publicat

1713427904 vot stampile vot alegeri e1679916197713.jpg

În copilărie, asistam fascinat la un joc de cărți foarte popular al navetiștilor de tren – Filcăul.  Filcăii se jucau îndeobște în patru oameni, mai ales în echipe de câte 2, era destul de antrenant, trecea timpul mai ușor pentru sărmanii șantieriști.

Neparticiparea, neimplicarea ca o țintă electorală. Câștigătorul din primul tur

Setul de 32 de cărți folosite erau frecvent cele ”ungurești” frumos ilustrate cu personaje în costume medievale….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Lucrările la noul teren de sport acoperit de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia au avansat. A fost montată copertina

Publicat

foto lucrările la noul teren de sport acoperit de la

Lucrările la noul teren de sport acoperit de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia au avansat vizibil. A fost montată copertina pestructura metalică deja ridicată. 

Valoarea lucrărilor se ridică la 588.235 de lei, fără TVA. Constructorul este Florida Gold SRL, iar proiectantul SC General Proiect Studio SRL.

Rămâne de realizat terenul la partea de interior. Foto: Alba24

Proiectul vizează construirea unei structuri metalice pentru acoperirea terenului de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Accident în Alba Iulia. Un șofer a pierdut controlul volanul în încercarea de a evita un alt autoturism

Publicat

video: accident în alba iulia. un șofer a pierdut controlul

Un accident s-a produs duminică după amiază, în jurul orei 18:00, în Alba Iulia, în zona Kaufland Cetate.

Un șofer a pierdut controlul volanul în încercarea de a evita un alt autoturism și a ajuns într-un stâlp.

Potrivit unui cititor Alba24, ”un autoturism Hyundai gri ieșea de la Mac să facă stânga spre stadion de unde venea Mitsubishi Lancer cu viteză.

Pentru a-l evita, șoferul a făcut o manevră și a ajuns pe partea cealaltă a drumului, în stâlp” a spus…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj, 1-0. Clujenii RATEAZĂ șansa de a urca pe prima poziție din play-out

Publicat

59cd09bd9cef4 ucluj hero img e1586074744250.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit duminică, pe Stadionul Oțelul din Galați, în etapa a 5-a din play-out-ul Superligii României. Clujenii au fost învinși pentru a doua oară într-o săptămână de gălățeni și ratează șansa de a ajunge pe primul loc din play-out.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira -Frederic, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Stoian – Jardan, Malle, Neagu, Rus,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe