EVENIMENT
FOTO/VIDEO: Duminică de foc pentru pompierii din Vâlcea. Sute de hectare de teren, distruse în incendii de vegetație uscată
Duminică de foc pentru pompierii militari din Vâcea, care au intervenit în mai multe zone din județ pentru lichidarea incendiilor de vegetație uscată. Au fost afectate 152,62 hectare de vegetație uscată și 47 hectare de litieră pădure.
Potrivit ISU Vâlcea, duminică, 6 februarie 2022, pe parcursul întregii zile, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea mai multor incendii de vegetație uscată, fond forestier și lăstăriș, în mai multe localități din județ.
Pompierii au intervenit în următoarele zone:
– Alunu la limita cu localitatea Mateești pe 50 de ha. de vegetație uscată și 12 ha. de litieră de pădure;
– Budești pe 150 mp. de vegetație uscată;
– Frâncești pe 3 ha. de vegetație uscată;
– Glăvile pe 7 ha. de vegetație uscată;
– Roșiile pe 18 ha. de vegetație uscată;
– Oteșani pe 30 ha. de vegetație uscată;
– Golești, sat Blidari pe 3 ha. de vegetație uscată;
– Alunu, Sat Coltești pe 25 de ha. de vegetație uscată și 5 ha. litieră de pădure;
– Scundu pe 7 ha. vegetație uscată;
– Oteșani, sat Cârstănești pe 0,2 ha. vegetație uscată;
– Măldărești, sat Terechesti pe 0,4 ha. vegetație uscată;
– Râmnicu Vâlcea – Copacelu pe 0,05 ha. vegetație uscată;
– Oteșani 0,002 ha. vegetație uscată;
– Cernișoara, sat Armășești pe 10 ha. de vegetație uscată și 30 ha. litieră de pădure;
– Rm. Vâlcea – Copăcelu 0,01 ha. vegetație uscată.
– Galicea 0,05 ha. vegetație uscată;
– Drăgășani, pe strada Momotești.
La finalul zilei, au fost totalizate 17 acțiuni de stingere, un număr de 95 de subofițeri fiind angrenați alături de membrii SVSU din localitățile aferente, pentru limitarea pagubelor produse de flăcări pe 152,62 ha. de vegetație uscată și 47 de ha. de litiera pădure.
Cercetările preliminare efectuate la fața locului arată că incendiile s-ar fi declanșat în urma folosirii focului fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.
Pe aceasta cale, pompierii reamintesc cetățenilor că igienizarea terenurilor prin ardere contravine legislației în vigoare, acest lucru putând fi făcut în mod excepțional, doar după obținerea permisului de lucru cu focul, de către persoane instruite în acest sens.
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
Scene fierbinți într-un club din Alba Iulia, la un concert al lui Dani Mocanu. Poliția Alba s-a autosesizat
Poliția Alba s-a autosesizat după ce imagini cu scene indecente, petrecute la un concert într-un local public, au fost mediatizate în mediul online.
A fost deschis dosar penal in rem pentru ultraj contra bunelor moravuri.
Potrivit IPJ Alba, luni, 18 noiembrie, în legătură cu acest incident, polițiștii de investigații criminale din cadrul IPJ Alba s-au sesizat privind posibila comitere a infracțiunii de ultraj contra bunelor…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Exponatul lunii noiembrie 2024 la Muzeul municipal „Ioan Raica” Sebeş: „Turnul de la mănăstire”, tablou de Hermann Meuselbach
Exponatul lunii noiembrie la Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeș este tabloul „Turnul de la mănăstire”, realizat de pictorul Hermann Meuselbach (1858-1924), în primii ani ai secolului XX.
În această compoziție, Hermann Meuselbach a redat Turnul Octogonal și un fragment de curtină, elemente ale sistemului defensiv medieval al Sebeșului, așa cum le vedea din grădina casei sale, la începutul secolului XX.
Turnul,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Cel mai mare GLOB de zăpadă pe care l-a văzut România, la Lights On Romania, în Cluj-Napoca
Între 23 noiembrie și 8 decembrie, la Cluj-Napoca se va desfășura ediția cu numărul 7 a festivalului internațional de instalații de lumină Lights On, organizat de Asociația Daisler. Tema din acest an, #TheOtherChristmasMarket, invită publicul să trăiască o experiență inedită, unde arta contemporană și atmosfera sărbătorilor de iarnă se întâlnesc într-un joc fascinant de lumini și forme.
„Anul acesta, magia sărbătorilor capătă o nouă dimensiune…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Din 2026, șoferii vor putea plăti rovinieta după utilizarea drumurilor naţionale. Care este termenul și de când se va aplica
Din 2026, șoferii vor putea plăti rovinieta după utilizarea drumurilor naţionale. Conducătorii vehiculelor înmatriculate în România vor putea achita rovinieta în termen de 24 de ore de la utilizarea drumurilor naţionale.
Șoferii vor putea plăti rovinieta pentru ziua în curs până la ora 24 a zilei următoare, potrivit unei legi publicate recent. Măsura se va aplica începând din 1 ianuarie 2026.
Citește mai mult pe Alba24.ro