Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO Exerciţiu ISU București-Ilfov: Peste 2.500 de persoane, evacuate din două clădiri de birouri din Capitală

Publicat


Peste 2.500 de persoane au fost evacuate, joi, din două clădiri de birouri situate în zona Dămăroaia din Capitală, într-o simulare a unui cutremur de 7,2 pe Richter, fiind cel mai mare exerciţiu organizat anul acesta de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

“Astăzi, am simulat un cutremur cu o intensitate de 7,2 pe Richter. Un exerciţiu care a impus evacuarea unui număr foarte mare de persoane care se găsesc în aceste clădiri de birouri – peste 2.500 de persoane, fiind de altfel cel mai mare exerciţiu din anul 2019. Implicit prezintă anumite particularităţi, care fac dificilă intervenţia inclusiv pentru pompieri ţinând cont că sunt persoane care au rămas surprinse în interior, unele blocate, altele rănite de prăbuşirea unor elemente de construcţie. Etapele au fost parcurse într-un anumit ritm cât să şi înţelegem desfăşurarea acestor etape procedurale, dar şi pentru ca să nu existe alte incidente în rândul angajaţilor.

Pentru noi este foarte importantă desfăşurarea acestui tip de eveniment. Pentru personalul propriu în primul rând – să se obişnuiască cu procedurile de lucru, să observăm şi deficienţele care sunt frecvente în astfel de situaţii şi din acest punct de vedere trebuie să învăţăm”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile.

Potrivit scenariului, s-a intervenit pentru salvarea a 20 de persoane rămase surprinse în cele două clădiri, fie printr-un geam situat la etajul 5 al uneia dintre construcţii, folosindu-se scara mobilă aflată în dotarea ISU, fie prin intervenţia pe jos a pompierilor. În zonele construcţiilor unde s-a presupus că s-ar fi prăbuşit scările interioare, răniţii au fost aduşi la sol cu ajutorul unei tiroliene. Restul persoanelor care s-au autoevacuat au fost adunate în zona virană din faţa clădirilor.

La intervenţie au participat 120 de efective ale pompierilor, medicilor, poliţiei şi jandarmeriei. AGERPRES

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Incendiu la un supermarket din județul Vaslui, cu degajări mari de fum și gaze toxice

Publicat

Pompierii au intervenit, în noaptea de duminică spre luni, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un supermarket din municipiul Bârlad.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, Marius Stanciu, la sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta la nivelul magaziei supermarketului, un spaţiu de aproximativ 1.000 metri pătraţi fiind inundat cu fum.

“Detaşamentul de Pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autoscară mecanică, 12 subofiţeri şi un ofiţer, pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-un depozit al unui supermarket din municipiul Bârlad. Au ars aproximativ zece metri pătraţi din spaţiul respectiv. Au fost degajate cantităţi foarte mari de fum şi gaze toxice. Din fericire, incendiul a fost observat rapid de către unul dintre angajaţii firmei de pază şi protecţie care asigura securitatea spaţiului comercial, pagubele fiind minime şi nefiind înregistrate victime”, a precizat Marius Stanciu.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este un scurtcircuit la o ladă frigorifică. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenționare meteo: Cod roşu de viscol în judeţele Suceava şi Neamţ

Publicat

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare nowcasting Cod roşu de viscol, valabilă în zone din Suceava şi Neamţ.

Potrivit meteorologilor, până la ora 11:00, în zonele montane din judeţele Suceva şi Neamţ, la peste 1.800 de metri altitudine, vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 140-150 km/h, iar ca fenomen asociat, se va semnala ninsoare puternic viscolită.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maxim şase ore, menţionează ANM. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Vântul face ravagii în Brașov: Trafic feroviar blocat între Timișul de Jos și Predeal. Autoturisme distruse de o schelă luată de vânt

Publicat

schela cazuta
sursa foto/ video: ISU Brașov

Două autoturisme au fost distruse, după ce o schelă a căzut peste ele, din cauza vântului puternic, în municipiul Brașov. De asemenea, din cauza vântului puternic, mai mulți copaci au căzut peste linia de cale ferată dintre stațiile CF Timișul de Jos și Predeal, traficul feroviar fiind blocat.

Incidentul a avut loc luni dimineața, în jurul orei 5.30, pe strada Băilor din Brașov, când o schelă amplasată lângă o clădire a căzut, din cauza vântului puternic, peste două autoturisme parcate în apropiere.

schela

Potrivit ISU Brașov, la fața locului au intervenit pompierii cu o autoscară și o autospecială de intervenție.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Tot din cauza vântului puternic, mai mulți copaci au căzut peste linia de cale ferată dintre stațiile CF Timișul de Jos și Predeal, traficul feroviar fiind blocat.

De asemenea, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea mai multor copaci căzuți pe DN 1A, la un km de la ieșirea din Brădet spre Cheia. La locul incidentului se deplasează o autospecială de intervenție de la ISU Brașov și Districtul SDN Sacele.

Reamintim că este emisă o avertizare cod roșu și portocaliu de vânt puternic, emisă de duminică seara, care este valabilă până luni seara, pentru toată țara.

Citește mai departe

EVENIMENT

HARTA LIVE a evoluției epidemiei de CORONAVIRUS. Bilanțul infecțiilor cu COVID-19, la nivel global, actualizat non-stop

Publicat

Numărul total al persoanelor decedate din cauza coronavirusului a ajuns, duminică seara, la 2.467, în timp ce cel al persoanelor infectate se apropie de 80.000, relatează CNN.

Semnele comune de infecție includ simptome respiratorii, febră, tuse și dificultăți de respirație. În cazuri mai severe, infecția poate provoca pneumonie, sindrom respirator acut sever, insuficiență renală și chiar moarte.

Recomandările standard pentru a preveni răspândirea infecției includ spălarea periodică a mâinilor, acoperirea gurii și nasului atunci când tușești sau strănuți, gătirea completă a cărnii și a ouălor. Evitați contactul strâns cu cineva care prezintă simptome ale bolilor respiratorii, cum ar fi tuse și strănut.

Mai multe detalii aici: https://www.who.int/health-topics/coronavirus

Evoluția infecției în lume poate fi văzută LIVE AICI  versiune pentru DESKTOP sau APASĂ PE FOTO pentru Harta LIVE pentru DESKTOP. Pentru versiunea de MOBIL AICI sau apasă pe a doua imagine

coronavirus

Apasă pe foto de mai jos pentru versiunea de MOBIL. pentru vizualizarea statisticilor și a hărții utilizează săgețile din partea de jos a aplicației

harta covid-19 mobil

Bilanțul la data de 24.02.2020 ora 00,30 – Numărul persoanelor infectate

Numărul total: 78.914

Citește mai departe