Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: EXPLOZIE puternică și incendiu violent la Rafinăria Petromidia. A fost activat planul roșu de intervenție

Publicat

O explozie s-a produs, vineri, la Radinăria Petromidia din Năvodari. Explozia s-ar fi produs la una dintre instalații.

UPDATE 6: Primul deces

Bărbatul dispărut după explozia de vineri de la Petromidia a fost găsit mort, a confirmat prefectul Constanței, Silviu Coșa. este primul deces confirmat.

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a declarat, la Aleph News, că bărbatul dat dispărut în urma exploziei de la Petromidia a fost găsit decedat.

„Avem primul deces. Este bărbatul dispărut. Alte două victime vor fi duse la București”, a spus Coșa.

Alte două victime vor fi îngrijite la Spitalul din Constanța.

Potrivit prefectului, incendiul a fost localizat la ora transmiterii știrii, iar populația orașului Năvodari nu este în pericol.

UPDATE 5: Bilanțul exploziei

Bilanțul exploziei de la rafinăria Petromidia din Năvodari, județul Constanța, a ajuns la șase victime, din care una cu arsuri grave, pe 45 la sută din suprafața corpului. O persoană este căutată la ora transmiterii știrii fiind dată dispărută.

Potrivit ISU Constanța, în urma exploziei urmate de incendiu de la rafinăria Petromidia din Năvodari, au rezultat șase victime.

Una dintre persoanele rănite are arsuri pe 45% din suprafața corpului și a fost transportată cu elicopterul SMURD la spital,.

O altă victimă are arsuri la nivelul feței. Mai sunt o persoană cu traumatism la picior, alta cu traumatism lombar și alta cu arsuri minore.

Toate victimele au fost duse la spital.

ISU Constanța transmite că o persoană este dată dispărută.

UPDATE 4: Reprezentanții ISU: ”Pentru optimizarea acțiunilor de răspuns, s-a dispus alocare de forȚe suplimentare, respectiv:

ISU Călărași – 2 autospeciale de stingere
ISU Ialomița – 2 autospeciale de stingere
ISU Tulcea – 2 autospeciale de stingere
ISU Brăila – 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere”.

Citește și Degajări mari de noxe pe litoral. ”Oamenii să stea în locuințe și să închidă geamurile„

UPDATE 3: Ministrul de Interne, Lucian Bode, și șeful DSU, Raed Arafat, au plecat spre locul exploziei.

UPDATE 2: Potrivit ISU Constanța, în localitatea Năvodari s-a produs o explozie urmată de incendiu pe platforma Combinatului Petrochimic Midia-Năvodari.


Din primele informații, există o victimă cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafața corporală, iar a doua victimă prezintă mai multe contuzii.

Planul Roșu de Intervenție a fost activat la ora 12.23. S-a transmis mesaj de avertizare a populației prin RO-Alert. Forțe MAI acționează pentru localizarea și stingerea incendiului

UPDATE: A fost activat planul roșu de intervenție. Peste 10 autospeciale de intervenție au fost trimise la fața locului.

Din primele informații, un zgomot puternic s-a auzit în zona Rafinăriei, urmat de o degajare puternică de fum negru.

Autoritățile au fost anunțate prin numărul unic de urgență 112.

Populația a fost avertizată prin mesaj RO-ALERT.

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Au sosit primele BERZE la Vlaha, în Cluj

Publicat

berze vlaha.jpeg

Au sosit primele berze la Vlaha, în jud. Cluj. Luni dimineață, prima barză a „aterizat” în cuib. După masă au mai survolat cuibul aproximativ 10 berze. Două dintre ele au „monopolizat” cuibul și a avut loc și prima împerechere din acest an.

„În dimineața zilei de luni, 18 martie, în cuibul de berze de la Vlaha și-a făcut apariția prima barză. Potrivit imaginilor time-lapse, aceasta a aterizat pe cuib la 7:47, dar l-a și părăsit la 7:55. Nu a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a STAGNAT la 4,97 lei

Publicat

euro ok e1652428074514.jpg

Leul a rămas principalul instrument utilizat de BNR pentru a ține inflația sub control, și rămâne cea mai stabilă monedă din regiune, în condițiile în care politica fiscală PSDNL rămâne una imprevizibilă.

Acest fapt este atestat de Eurostat care a anunțat că prețurile din februarie s-au majorat cu 7,1%, în timp ce inflația din zona euro s-au comprimat la 2,8%.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a STAGNAT la 4,97 lei

Luni, cursul euro a crescut marginal de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat de 50 de ani a MURIT la volan în urma unui stop cardiac, la Dumbrava

Publicat

ambulanta smurd pompieri isu accident.jpg

Un bărbat de 50 de ani a murit la volan în urma unui stop cardiac, la Dumbrava, în jud. Cluj. Pompierii de la ISU Cluj i-au aplicat manevre de resuscitare timp de o oră însă fără succes.

„Pompierii din cadrul Gărzii Gilău au intervenit în această seară, alături de două echipaje SAJ, pentru aplicarea manevrelor de resuscitare unui bărbat, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care a suferit un stop cardio respirator în timp ce se afla la volan.

Un bărbat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Taxele de şcolarizare nu vor mai putea fi modificate de instituţiile de învăţământ superior pe perioada unui ciclu de studii

Publicat

taxele de şcolarizare nu vor mai putea fi modificate de

Taxele de şcolarizare nu vor mai putea fi modificate de instituţiile de învăţământ superior pe perioada unui ciclu de studii, pentru aceeaşi promoţie de studenţi. 

Plenul Senatului a adoptat luni, ca for decizional, un proiect ce propune ca taxele de şcolarizare să fie comunicate candidaţilor din timp şi să nu poată fi modificate de instituţiile de învăţământ superior pe perioada unui ciclu de studii, pentru aceeaşi promoţie de studenţi.

„Această modificare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe