Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Fotografii inedite: Un urs care a terorizat o localitate din Alba, CAPTURAT și apoi ELIBERAT în pădure, departe de comunitățile umane

Publicat


Un urs care a terorizat locuitorii unui cartier din Alba Iulia a fost capturat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după aproape două săptămâni de încercări eșuate. Apoi, ursul a fost eliberat într-o pădure, la zeci de kilometri de orice așezare omenească, scrie ziarul Alba24.ro.

Citește și  FOTO: Ursul care a terorizat locuitorii din Pâclișa a fost CAPTURAT, vineri spre sâmbătă noapte. Operațiune fără incidente

A fost nevoie de aproape două săptămâni de la începerea demersurilor de către autoritățile locale pentru ca ursul să poată fi relocat. Este vorba despre foarte multă birocrație care a trebuit parcursă. Practic, tot ce au putut face autoritățile locale în această perioadă, în frunte cu Instituția Prefectului și Jandarmerie, a fost să încerce să se asigure că oamenii nu pățesc nimic.

urs

Surse din rândul celor care au participat la capturarea ursului au declarat pentru ziarul Alba24 că operațiunea a decurs fără incidente.

La acțiunea de capturare au participat vânători și câini de vânătoare, alături de reprezentanți ai unui ONG. Jandarmii au securizat zona și nu au lăsat oamenii să se apropie.

Ursul a fost căutat pe dealurile și în pădurile din apropiere. Doi dintre câinii de vânătoare s-au întors răniți. Aveau mușcături pe corp, însă nu s-a putut stabili cu exactitate ce fel de animal i-a rănit (în zonă sunt și mistreți).

Până la urmă, oamenii au reușit să îi dea de urmă și să îl captureze.

urs

În cursul dimineții de sâmbătă, 13 iulie, animalul a fost eliberat într-o zonă din Munții Șureanu, undeva aproape de granița cu județul Vâlcea. Autoritățile speră să nu mai facă probleme și să nu mai vină în contact cu omul.

urs

Citește și VIDEO: Ursul de la Pâclișa, ELIBERAT în pădure, departe de comunitățile umane. S-a culcat la Pâclișa, s-a trezit la Șureanu

Procedura de transport și eliberare s-a desfășurat fără incidente, au transmis pentru Alba24, surse prezente la fața locului.

Reamintim faptul că ursul de dimensiuni mari care se ”stabilise” recent la Pâclișa, cartier al municipiului Alba Iulia, a terorizat oamenii din zonă. Timp de două săptămâni, oamenii nu au mai dormit nopțile, de frica animalului, care deja intra în gospodării și ataca animalele, în special porcii și câinii.

urs

Ursul a intrat, în mai multe nopți la rând, în curțile oamenilor,  a omorât mai mulți câini și a atacat doi porci.

Citește și Ursul de la Pâclișa a ATACAT din nou, în cursul nopții. A devorat un câine

URS

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu cel de-al doilea urs care și-a făcut apariția în zona respectivă, sau cel puțin dacă se vor adeveri cele spuse de localnici că ar fi vorba despre doi urși, de dimensiuni și nuanțe diferite.

sursa: Alba24.ro

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Peste 150.000 de spectatori, aşteptaţi pe Aeroportul din Băneasa la cel mai mare show aviatic din România

Publicat

sursa foto: Bucharest International Air Show/ facebook

Peste 150.000 de spectatori sunt aşteptaţi sâmbătă pe Aeroportul Internaţional „Aurel Vlaicu” Băneasa, la BIAS 2019, cel mai mare show aviatic din România.

”Spectacolul oficial va începe la ora 10:00, în forţă, cu MIG 21 Lancer, un solo foarte frumos, urmat de un Airbus al Tarom, însoţit de Şoimii Românei, formaţia de două planoare de la Aeroclubul României. Vom avea şi un planor nou de acrobaţie al aeroclubului”, a afirmat, vineri, George Rotaru, comandatul demonstraţiei, într-o conferinţă de presă.

Spre deosebire de anii precedenți, spectacolul se va desfăşura încontinuu pe tot parcursul zilei, fără pauze.

“Tot timpul zilei, până la ora 20:45, pe cer vor fi aeronave sau paraşutişti. În total, BIAS înseamnă peste 100 de aeronave prezente la sol şi în aer. Publicul să se ferească de soare, dar să stea cu noi, pentru că sunt foarte multe evoluţii noi”, a mai spus Rotaru.

Sâmbătă seara, la finalul spectacolului aviatic, vor avea loc un foc de artificii şi un concert 3 Sud Est.

Spectatorii sunt sfătuiţi să folosească pălării de soare şi îmbrăcăminte cu factor de protecţie şi, totodată, să nu vină cu maşinile personale, întrucât nu există suficiente locuri de parcare în zonă.

Evenimentul este organizat de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, Romaero, Romatsa, Clubul Sportiv AIBO, Aeroclubul României şi Forţele Aeriene Române. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare hidrologică: Cod galben de inundaţii pentru râuri din Bistriţa-Năsăud, Harghita, Cluj, Mureş, Bihor şi Maramureş

Publicat

inundatii

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis mai multe atenţionări Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Bistriţa-Năsăud, Harghita, Cluj, Mureş, Bihor şi Maramureş, valabile până sâmbătă, la ora 2:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Şieu – bazin superior şi mijlociu, afluenţii Someşului Mare aferenţi aval confluenţă cu râul Şieu (judeţele Bistriţa – Năsăud şi Cluj), afluenţii Mureşului aferenţi sectorului aval S.H. Topliţa – amonte S.H. Glodeni (judeţul Harghita, Bistriţa-Năsăud şi Mureş).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Şieu – bazin superior, Valea Mare – bazin superior şi mijlociu.

De asemenea, depăşiri ale cotelor de atenţie sunt posibile pe râurile mici din bazinul hidrografic Crişul Negru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, judeţul Bihor.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice afluenţii de dreapta ai Crişului Negru aferenţi sectorului atenţionat.

Totodată, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinul hidrografic Lăpuş – afluenţi bazin inferior, judeţul Maramureş.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinul superior şi mijlociu al râului Săsar.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Şase persoane au ajuns la spital, după un conflict la Baloteşti – Ilfov. A fost nevoie de intervenția forțelor de ordine

Publicat

mascat

Şase persoane au fost rănite, vineri seara, într-un conflict care a avut loc în comuna Baloteşti şi care a fost aplanat de poliţişti, informează IPJ Ilfov.

“În această seară, în jurul orei 18,25, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat prin apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că în comuna Baloteşti din judeţul Ilfov a avut loc un conflict între mai multe persoane. La faţa locului s-a deplasat de îndată grupa operativă din cadrul Poliţiei Otopeni, precum şi poliţiştii Serviciului de Acţiuni Speciale, care au intervenit cu operativitate, reuşind aplanarea conflictului”, precizează sursa citată.

Din primele verificări, au fost rănite şase persoane, dintre care unele au fost transportate cu ambulanţa la o unitate spitalicească iar altele au refuzat deplasarea la spital.

Potrivit IPJ, poliţiştii au identificat persoanele participante la incident, urmând a fi stabilite cu certitudine cauzele care au generat starea conflictuală.

De asemenea, a fost anunţat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt şi de drept şi pentru luarea măsurilor legale care se impun, a mai anunţat Poliţia Ilfov. AGERPRES/

Citește mai departe

EVENIMENT

O tânără a anunțat la 112 că este sechestrată într-un apartament din București. Poliția, în alertă

Publicat

sirene politia

Mai multe echipaje de poliţie din București caută o tânără care a sunat la 112 şi a reclamat că este ţinută cu forţa într-un apartament, aceasta indicând zona în care se află.

Apelul a fost dat în jurul orei 18 și, potrivit unor surse, fata ar fi oferit doar câteva detalii despre locul în care se află. Căutările au loc în zona Moghioroș din Drumul Taberei. Aceleași surse spun că fata ar avea 16 ani.

Polițiștii au verificat mai multe blocuri care corespund descrierii tinerei, apoi au decis să extindă căutările și la alte blocuri.

Potrivit Poliției București, “La ora 18,00 o tânără a apelat Dispeceratul 112 şi a reclamat că este ţinută cu forţa într-un apartament. A indicat o zonă, dar nu poate oferi detalii. Este în legatură telefonică cu poliţişti din DGPMB. În căutare sunt angrenate forţe din întreaga unitate de poliţie”, informează Poliţia Capitalei.

Potrivit sursei citate, căutările au fost declanşate imediat şi sunt în desfăşurare.

Anchetatorii nu au, deocamdată, informații dacă apelul la 112 este unul veridic sau dacă este o farsă. Surse din anchetă spun că apelul a fost de pe o cartelă prepay.

Citește mai departe