Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Fotografii inedite: Un urs care a terorizat o localitate din Alba, CAPTURAT și apoi ELIBERAT în pădure, departe de comunitățile umane

Publicat

YouTube video

Un urs care a terorizat locuitorii unui cartier din Alba Iulia a fost capturat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după aproape două săptămâni de încercări eșuate. Apoi, ursul a fost eliberat într-o pădure, la zeci de kilometri de orice așezare omenească, scrie ziarul Alba24.ro.

Citește și  FOTO: Ursul care a terorizat locuitorii din Pâclișa a fost CAPTURAT, vineri spre sâmbătă noapte. Operațiune fără incidente

A fost nevoie de aproape două săptămâni de la începerea demersurilor de către autoritățile locale pentru ca ursul să poată fi relocat. Este vorba despre foarte multă birocrație care a trebuit parcursă. Practic, tot ce au putut face autoritățile locale în această perioadă, în frunte cu Instituția Prefectului și Jandarmerie, a fost să încerce să se asigure că oamenii nu pățesc nimic.

urs

Surse din rândul celor care au participat la capturarea ursului au declarat pentru ziarul Alba24 că operațiunea a decurs fără incidente.

La acțiunea de capturare au participat vânători și câini de vânătoare, alături de reprezentanți ai unui ONG. Jandarmii au securizat zona și nu au lăsat oamenii să se apropie.

Ursul a fost căutat pe dealurile și în pădurile din apropiere. Doi dintre câinii de vânătoare s-au întors răniți. Aveau mușcături pe corp, însă nu s-a putut stabili cu exactitate ce fel de animal i-a rănit (în zonă sunt și mistreți).

Până la urmă, oamenii au reușit să îi dea de urmă și să îl captureze.

urs

În cursul dimineții de sâmbătă, 13 iulie, animalul a fost eliberat într-o zonă din Munții Șureanu, undeva aproape de granița cu județul Vâlcea. Autoritățile speră să nu mai facă probleme și să nu mai vină în contact cu omul.

urs

Citește și VIDEO: Ursul de la Pâclișa, ELIBERAT în pădure, departe de comunitățile umane. S-a culcat la Pâclișa, s-a trezit la Șureanu

Procedura de transport și eliberare s-a desfășurat fără incidente, au transmis pentru Alba24, surse prezente la fața locului.

Reamintim faptul că ursul de dimensiuni mari care se ”stabilise” recent la Pâclișa, cartier al municipiului Alba Iulia, a terorizat oamenii din zonă. Timp de două săptămâni, oamenii nu au mai dormit nopțile, de frica animalului, care deja intra în gospodării și ataca animalele, în special porcii și câinii.

urs

Ursul a intrat, în mai multe nopți la rând, în curțile oamenilor,  a omorât mai mulți câini și a atacat doi porci.

Citește și Ursul de la Pâclișa a ATACAT din nou, în cursul nopții. A devorat un câine

URS

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu cel de-al doilea urs care și-a făcut apariția în zona respectivă, sau cel puțin dacă se vor adeveri cele spuse de localnici că ar fi vorba despre doi urși, de dimensiuni și nuanțe diferite.

sursa: Alba24.ro

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă în Alba. Elevii care au obținut primele locuri

Publicat

rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară

Rezultate la olimpiadele de limba germană maternă și limba maghiară maternă în Alba 2024. Au participat peste 70 de elevi din județ.

Inspectoratul Școlar Județean Alba a prezentat lista elevilor clasați pe primele locuri și a celor calificați la națională.

Rezultate Olimpiada de Limba și literatura germană maternă, clasele V-XII – etapa județeană Alba 2024

Etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura germană maternă, clasele V-XII, s-a desfășurat în 23…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj-Napoca. O PLIMBARE prin Grădina Botanică, după care o bere rece și un spectacol

Publicat

gradina botanica 3 e1711557257849.jpg

Ultimul weekend din martie se anunță unul extrem de călduros la Cluj-Napoca. Recomandarea Cluj24: o plimbare prin Grădina Botanică, apoi o bere rece la o terasă iar seara un concert sau un spectacol.

Vineri, 29 martie, Opera Română vă invită de la ora 18.30 la spectacolul „Lacul Lebedelor” de Ceaikovski.

În ciuda temerilor contemporanilor că predilecția pentru balet a compozitorului rus avea să îi afecteze considerabil reputația de simfonist, tocmai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Camere de supraveghere audio-video în școli. Ce spun elevii despre măsura propusă de Ministerul Educației

Publicat

camere de supraveghere audio video în școli. ce spun elevii despre

Camere de supraveghere audio-video în școli. Reprezentanţii Consiliului Naţional al Elevilor precizează că este necesară stocarea sigură a imaginilor video.

Modificările legislative au fost anunțate la începutul acestei săptămâni, de ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Școlile vor putea decide instalarea sistemelor de supraveghere video-audio pentru asigurarea pazei şi protecţiei persoanelor şi a bunurilor, precum şi ca măsură de prevenţie a actelor de violenţă.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ioan Popa, managerul companiei Transavia, din Alba: Produsele din carne de pasăre s-au scumpit cu 35% în ultimii 10 ani

Publicat

ioan popa, managerul companiei transavia, din alba: produsele din carne

Fondatorul companiei din Alba, Transavia, Ioan Popa, a spus că produsele din carne de pasăre s-au scumpit în ultimii 10 ani. Acesta a spus că produsele s-au scumpit cu 35%, în condițiile în care costurile de producție au înregistrat un avans mult mai mare, dar și salariile angajaților din domeniu au crescut. 

Ioan Popa a spus că în acceași perioadă, salariile au crescut cu 200%. Declarațiile au fost făcute în cadrul evenimentului de lansare al ziarului G4food.ro.

„Eu pot…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe