Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: „Greșești, plătești”. La plimbare cu ATV-urile prin Parcul Național Piatra Craiului. Turiști amendați de jandarmii montani

PublicatDoi turiști au fost amendați pentru că au intrat cu ATV-uri în Parcul Național Piatra Craiului. Ei nu au respectat panourile instalate pe drum și nu i-au ascultat pe alți turiștii care le-au spus că se află într-o zonă interzisă. ATV-urile au fost depistate cu ajutorul camerelor de monitorizare.

Incidentul s-a produs în zona Șaua Joaca din Parcul Național Piatra Craiului. Două ATV-uri pe care se aflau trei persoane au ocolit bariera și au pătruns în zona protejată.

Cei de pe ATV-uri nu s-au oprit nici atunci când doi turiști le-au atras atenția că se afla într-o zonă protejată. Până la urmă jandarmii montani i-au depistat cu ajutorul camerelor de monitorizare montate de angajații Romsilva în pădure. Conducătorii ATV-urilor au fost amendați.

„Greșești, plătești‼️ Sperăm ca personajele din videoclipul de mai jos, ”turisti” pe ATV-uri, să fi învățat lecția, după au ignorat semnele și panourile instalate la ieșirea din satul Peștera către Șaua Joaca, au ocolit bariera instalată de colegii noștri și au pătruns în zona din Parcul National Piatra Craiului unde această activitate este interzisă. Doi drumeți curajoși au îndrăznit să le atragă atenția, i-au și filmat cu telefonul și au încercat sa îi întoarcă din drum. Ce nu știau cei cu ATV-urile este că erau deja așteptați de colegii de la Administrația Parcului Național Piatra Craiului și de jandarmii montani, la ieșirile din parc, aceștia primind imagini de la camerele de monitorizare instalate pe aceste trasee. Ca urmare, au fost opriți la ieșirea de la Curmătura Groapelor, legitimați și sancționați contravențional de echipajul de la Jandarmeria Montana Zârnești”, au anunțat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Turiștii care au încercat să oprească ATV-urile vor fi premiați simbolic de administratorii parcului cu tricouri personalizate cu mascota rezervației și o fotografie de la sfârșitul acțiunii.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

În Cluj-Napoca se prelungesc restricţiile pentru restaurante, cluburi, săli de spectacole şi jocuri de noroc în Cluj-Napoca

Publicat

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a decis, marţi, prelungirea cu încă 14 zile a restricţiilor privind restaurantele, sălile de spectacole şi jocuri de noroc în municipiul reşedinţă, în care rata incidenţei COVID-19 se situează la 3,72 la mia de locuitori.

Potrivit CJSU, prelungirea măsurilor de restricţie intră în vigoare pe 27 ianuarie, la ora 0,00.

Conform reglementărilor anterioare, printre altele, în unităţile administrative teritoriale în care incidenţa COVID-19 este de peste 3 la mia de locuitori, restaurantele şi cafenelele rămân închise în interior, la fel cluburile, barurile, discotecile, şi nu pot fi organizate spectacole sau concerte cu public.

În judeţul Cluj, rata incidenţei COVID-19 a scăzut, în raportarea de marţi, la 2,79 la mia de locuitori.

Există însă 16 unităţi administrativ-teritoriale, în care incidenţa bolii este de peste 3 la mia de locuitori. Printre ele se numără şi municipiul Cluj-Napoca, cu 3,72 la mia de locuitori.

Cea mai mare incidenţă în judeţ este în comuna Poieni, cu 5,39 cazuri la mia de locuitori. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat a fost grav rănit, în urma unui accident feroviar produs într-o localitate din Bistrița-Năsăud

Publicat

arhiva foto

Un bărbat de aproximativ 32 de ani a fost grav rănit, în urma unui accident feroviar produs, miercuri dimineață, în loclaitatea Șintereag județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, accidentul s-a produs în apropierea gării CFR din Șintereag. La fața locului a intervenit un ehipajul de prim ajutor SMURD de la Garda de Intervenție Beclean.

Din primele informații, bărbatul de aproximativ 32 de ani a fost acroșat de tren.

Conform sursei citate, victima a fost stabilizată și transportată la UPU SMURD Bistrița pentru îngrijiri si investigații medicale.

Bărbatul prezenta suspiciune fractura de col femural și suspiciune de fractura de bazin, precum și traumatisme de coloana vertebrală și cranio-cerebral.

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricție de tonaj pe DN 22 și DN 22A, din cauza viscolului și a vizibilității reduse

Publicat

Din cauza viscolului și a vizibilității reduse, CNAIR si Poliția Rutieră au decis restricționarea circulației pentru autovehiculele cu masa totală maxima autorizată mai mare de 7,5 tone pe DN 22 A, între localităţile Hârşova (Constanţa) şi Topolog (Tulcea), pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse

Imediat ce condițiile meteorologice se vor ameliora, utilajele CNAIR vor interveni pentru curățarea drumului și redeschiderea circulației, precizează comunicatul CNAIR.

În intervalul 26.01.2021, ora 17:00, – 27.01.2021, ora 04:00, drumarii de la CNAIR au acționat pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi cu 902 utilaje și au împrăștiat aproximativ 4.778,7 tone material antiderapant.

Direcțiile regionale ale CNAIR au acționat astfel: DRDP București – 308 autoutilaje, au răspândit 1705,2 tone de material antiderapant; DRDP Craiova – 159 autoutilaje, au răspândit 540 tone material antiderapant; DRDP Timișoara – 76 autoutilaje, au răspândit 416,35 tone material antiderapant; DRDP Cluj – 16 autoutilaje, au răspândit 67 tone material antiderapant; DRDP Brașov – 114 autoutilaje, au răspândit 869,2 tone material antiderapant; DRDP Iași – 58 autoutilaje, au răspândit 140,5 tone material antiderapant; DRDP Constanța – 171 autoutilaje, au răspândit 1040¬¬ tone material antiderapant.

Citește mai departe

EVENIMENT

Carambol între două autoturisme și o dubă, în Argeș. Posibile scurgeri de combustibil

Publicat

Carambol marți seara între două autoturisme și o dubă, în Argeș. Sunt posibile scurgeri de combustibil.

Conform ISU Argeș, accidentul s-a produs în Merișani, pe DN7C, între două autoturisme și o dubiță.

Sunt posibile scurgeri de lichide combustibile, dar nu știe deocamdată dacă există victime.

„Se deplasează pompierii cu o autospecială de intervenție pentru asigurarea măsurilor specifice de prevenire și stingere a incendiilor, alături de un echipaj SMURD pentru acordarea îngrijirilor medicale la nevoie” – este prima informație dată de ISU.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate