Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO Îl vor termina până la 1 Decembrie? Stadiul lucrărilor la Ansamblul Memorial al Marii Uniri de la Alba Iulia

Publicat

lucrari monument poduri axul unirii parc

Mai avem o lună până când la Alba Iulia se va sărbători Centenarul Marii Uniri, iar pentru ca acest eveniment, care începe în 30 noiembrie și se prelungește până pe 2 decembrie, să fie unul așa cum se cuvine la cei 100 de ani de România modernă, pregătirile sunt în toi atât din punct de vedere tehnic cât și logistic.

lucrari monumentul unirii 2

Cele mai importante proiecte sunt Monumentul Marii Unirii și Ansamblul Memorial al Marii Uniri , cu zona parcului și noile poduri, unde lucările sunt în plină desfășurare. Potrivit administrației locale, lucrările la Parc sunt finalizate în proporție de 70% și cu singuranță vor fi terminate până la 1 Decembrie. 

„Suntem undeva la 65-70% din lucrăi din devizul general, deci eu spun că partea de parc și de pod vor fi gara până la 1 Decembrie. Ce a fost mai greu a trecut, am ieșit din partea de săpături acum suntem la montaj, a venit deja o parte din vegetație care s-a adus și s-a plantat, urmează să ajungă și restul. Rămân lucările de montaj, de echipamente, instalații, iluminat”, a declarat viceprimarul Paul Voicu.

lucrari monumentul unirii 29 oct 1

În ceea ce privește pasajul, viceprimarul spune că a fost expropriat și predat constructorului însă acesta nu va fi terminat până anul viitor când se va încheia și contractul cu Elis Pavaje.

lucrari pod axul unirii 2

Legat de lucările la Monumentul Unirii, Paul Voicu spune că nu poate să ofere informații având în vedere că Ministerul Culturii este responsabil de acest proiect, însă are speranțe că și acesta va fi terminat la timp.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum a rămas o femeie din Aiud fără bani și bijuterii prin ”Metoda Colindul”. Două persoane au fost trimise în judecată

Publicat

cum a rămas o femeie din aiud fără bani și

Două femei au fost trimise în judecată, după ce au pus în scenă o metodă de furt la Aiud. Este vorba despre o metodă folosită în preajma sărbătorilor. Dosarul a primit undă verde, din partea magistraților Judecătoriei Aiud. 

Mai exact, în data de 19 aprilie 2024, magistrații Judecătoriei Aiud au trecut dosarul de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Cele două femei au acționat la începutul lunii decembrie a anului 2021. Acestea au intrat în casa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Emil Boc: Lucrările la străzile Giuseppe Verdi și Valea Seacă, în prag de finalizare. La ce stadiu e Valea Chintăului

Publicat

strada g verdi.jpg

Lucrările de modernizare la străzile Giuseppe Verdi și Valea Seacă sunt în prag de finalizare, anunță primarul Emil Boc. De asemenea, continuă lucrările și la strada Valea Chintăului.

Investițiile în modernizarea acestor artere se ridică la 31 milioane de euro.

Emil Boc: Lucrările la străzile Giuseppe Verdi și Valea Seacă, în prag de finalizare. La ce stadiu e Valea Chintăului

Pentru străzile G. Verdi, V. Seacă și V. Chintăului au fost realizate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Admitere la școala de agenți de poliție 2024: înscrieri până în 14 mai. Acte necesare, calendar probe, condiții pentru candidați

Publicat

admitere la școala de agenți de poliție 2024: înscrieri până

Admitere la școala de agenți de poliție 2024: Până în 14 mai, candidații care doresc să devină agenți de poliție pot transmite cereri de înscriere. Sunt disponibile 1880 de locuri la cele trei școli postliceale.

Admiterea se organizează în perioada aprilie – iulie. Cererile de înscriere se trimit la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane)…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Galda de Jos va fi modernizat. Valoarea lucrărilor

Publicat

foto: centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică de la galda

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) din Galda de Jos va fi modernizat și transformat în Centru de Abilitare și Reabilitare (CABR). Investiția de peste 15,6 milioane de lei vizează, printre altele, scăderea consumului anual de energie convențională, utilizarea energiei din surse regenerabile, asigurarea serviciilor de calitate în condiții de siguranță și creșterea gradului de confort a persoanelor adulte cu dizabilități instituționalizate. 

Direcția…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe