EVENIMENT
FOTO-VIDEO: Imagini de coșmar dintr-un centru de carantină din Timișoara: ”Este duș, dar mi-e frică să intru acolo!”
Un bărbat din Timișoara sosit din străinătate care a ajuns, forțat, într-un centru de carantină după ce a încălcat măsura de izolare obligatorie impusă de autorități, a postat pe Facebook imagini incredibile din locația unde trebuie să stea pe banii lui, 14 zile.
Bărbatul asumă greșeala de a nu respecta regulile prevăzute în această perioadă pentru a limita extinderea pandemiei de coronavirus, dar spune că centrul de carantină în care a fost dus este departe de a oferi condițiile minime de locuit.
Postarea sa a devenit virală, lumea comentând în principal despre lipsa de igienă din centrul de carantină, mobilierul vechi, o persoană spunând chiar că este ”mai rău ca la pușcărie”. La întrebarea dacă este apă la duș, timișoreanul a răspuns: ”Da, apă rece, dar mi-e frică să intru acolo”.
”Cred că trebuia să iau izolarea la domiciliu mai în serios. Nu am făcut-o, venind dintr-o țară civilizată, fiind cu analizele la zi, adică nu sunt virusat. Azi a venit poliția locală și nu eram acasă, am venit în 10 min., eram cu cățelul la plimbare. Cică amendă și izolare 2 săptămâni într-o locație unde trebuie să și plătesc cazarea.
Am zis ok, am greșit sunt un prost, de acord. A venit ambulanța trimisă de D. P. S. Timiș și m-au dus în izolare.
Dar astea nu sunt condiții să ți oameni în izolare, în 2020 într-un stat care se vrea european. Izolare într-o sală de sport veche pe lângă liceul Auto cu încă 41 de persoane, din care 39 de emigranți cu copii adunați de pe câmp, fără analize medicale făcute.
România te iubesc!”, a scris Gabriel Mercea pe Facebook
Condițiile din centru de carantină de la Liceul Auto din Timișoara au fost filmate și de publicația locală Ziua Online (video sus)
EVENIMENT
Sprijin financiar pentru cultivatorii de legume. Ce sume pot fi accesate prin schema de ajutor de la stat. Condiții

Guvernul va aproba joi, prin hotărâre, schema de ”Ajutor de minimis pentru aplicarea Programului de susținere a producției de legume cultivate în spații protejate” în perioada 2025-2027.
Schema de ajutor de minimis se aplică pe întreg teritoriul României, în perioada 2025-2027, pentru susținerea producției de legume cultivate în spații protejate.
Sprijinul financiar de ajutor de minimis este de 1,5 euro/mp echivalentul a 1.500 euro/1.000 mp, pentru o suprafață cumulată…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
OPINIE. Marius Moldovan: Până la ce demisie sau destituire va continua sălbăticia de la meciurile ”U”- CFR Cluj?

Nici într-un câine turbat, căzut la pământ și plin de sânge nu îi dai cu piciorul în cap. Totuși asemenea scene s-au întamplat la Cluj când patru tineri oameni (?) i-au dat cu o cărămidă în cap unui jandarm, tatăl a doi copii care a leșinat și a căzut la pământ. Căzut fiind, i-au mai dat cu sete cu piciorul în cap.
S-a întâmplat în anul 2008, iar Poliția și Jandarmeria (de atunci) au reușit identificarea autorilor, urmată de condamnarea la niște ani…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Câți bugetari sunt în România: situația pe ministere. Numărul lor a crescut față de anul trecut

Câți bugetari sunt în România: Numărul bugetarilor a crescut. Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2025, de 1.311.451. Sunt cu 4.558 mai multe comparativ cu finele anului trecut, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor (MF).
Peste 64% dintre posturile ocupate erau în administraţia publică centrală, respectiv 841.259 (plus 2.936 faţă de decembrie 2024), iar dintre acestea 621.809 erau în…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Fiecare șofer care achiziționează o mașină rulată speră că aceasta nu va avea defecte ascunse sau un kilometraj dat înapoi. Cu toate acestea, vehiculele cu un istoric curat nu sunt tocmai ușor de găsit. Mai mult, atunci când cumpărați anumite mărci, vă asumați riscuri mai mari – mai ales dacă căutați un model accesibil din clasa premium.
Compania de date auto carVertical a realizat un studiu pentru a afla ce mărci de mașini din România au de obicei un istoric…
Citește mai mult pe Cluj24.ro