Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Incendiu de vegetaţie uscată extins la o livadă, riscă să se propage la pădurea din apropiere, în județul Dâmbovița

Publicat

Un incendiu de vegetaţie uscată din localitatea dâmboviţeană Butoiu de Sus s-a extins la o livadă şi riscă să se propage la pădurea din apropiere, iar intervenţia pompierilor e îngreunată de vânt, informează, miercuri, ISU Dâmboviţa.

„Intervenţie a pompierilor de la Detaşamentul Găeşti în localitatea Butoiu de Sus unde arde vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş pe o suprafaţă de circa 5 hectare. Există pericol de propagare la pădurea din apropiere. Zona este una greu accesibilă şi sunt mai multe focare”, precizează ISU Dâmboviţa.

Forţele de intervenţie au fost suplimentate cu personal şi tehnică de la Detaşamentul Târgovişte.

Focul a distrus şi o plantaţie de 30 de pomi fructiferi.

Conform ISU Dâmboviţa, flăcările sunt alimentate de vântul puternic care se manifestă pe direcţia pădurii, iar incendiul a ajuns în zona de litieră. Agerpres

UPDATE: Precizările ISU Dâmbovița:

„Incendiul de vegetație uscată din Butoiu de Sus a fost lichidat.

Au intervenit la fața locului 11 pompierii cu două autospeciale de stingere și două autospeciale de primă intervenție și comandă de la Detașamentele Găești și Târgoviște. Accesul în zona de ardere a autospecialelor de stingere nu a fost posibil din cauza terenului accidentat. Cele două autospeciale de primă intervenție și comandă au facilitat transportul personalului de intervenție și realimentarea cu apă a vermorelelor și sacilor stingători care au fost utilizați în operațiunile de stingere. Totodată, au fost folosite 4 suflante și bătătoare pentru stingerea focarelor. Focul a fost oprit la marginea pădurii în zona de litieră a acesteia. Flăcările au distrus 5 tone de plante furajere, 60 de baloți de paie și 30 de pomi fructiferi dintr-o plantație.

Conducerea operațiunilor de stingere a fost asigurată de comandantul Detașamentului Găești, locotenent colonel Nencescu Cătălin având în vedere suprafața întinsă pe care se manifesta incendiul, peste 20 hectare de vegetație uscată și 5 hectare de litieră.

În sprijinul pompierilor a acționat și patru voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Hulubești.

Doi pompieri care se aflau în timpul liber au acționat alături de colegii lor pentru a opri înaintarea flăcărilor, plutonier adjutant Ioniță Marian, comandant de echipaj la Detașamentul Găești care locuia in zonă și locțiitorul comandantului de la Detașamentul Târgoviște, căpitan Claudiu Stan. ”Treceam prin zonă și nu am putut să merg mai departe fără să-i ajut pe colegii mei. Orice om contează în asemenea situații pentru a ține piept focului, mai ales că bătea vântul destul de tare.”

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro nu poate depăși maximul atins în urmă cu un an

Publicat

euro 2 ok e1658928584829.jpg

Relativul calm din Orientul Mijlociu, unde Israelul a întârziat răspunsul armat după ce a fost atacată de Iran, a redus într-o anumită măsură aversiunea față de risc.

Astfel, leul și-a consolidat titlul de „cea mai stabilă monedă” de la marginea zonei euro iar cursul monedei unice a egalat cursul stabilit marți de 4,9763 lei, față de 4,9754 lei, în ședința de miercuri.

Tranzacțiile se realizau între 4,975 și 4,977 lei.

ANALIZĂ. Radu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comisia Europeană vrea să reducă şomajul de lungă durată. Cum ar putea fi ajutate persoanele să îşi găsească un loc de muncă

Publicat

comisia europeană vrea să reducă şomajul de lungă durată. cum

Comisia Europeană vrea să reducă şomajul de lungă durată şi să ajute persoanele să îşi găsească un loc de muncă. Comisia a lansat joi o cerere de propuneri în valoare de 23 de milioane de euro pentru a ajuta statele membre ale UE să dezvolte noi modalităţi de combatere a şomajului de lungă durată şi să sprijine revenirea persoanelor pe piaţa forţei de muncă.

Aceasta a fost anunţată în recentul plan de acţiune pentru remedierea deficitului de forţă de muncă şi de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Proiect pentru modernizarea unor străzi din Sâncel. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

proiect pentru modernizarea unor străzi din sâncel. acord de mediu,

Proiect pentru modernizarea unor străzi din Sâncel. Primăria comunei Sâncel vrea să asfalteze opt străzi din satele Sâncel și Iclod. Investiția este estimată la peste 5,8 milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat joi, 18 aprilie, depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizare străzi în localitatea Sâncel”.

Potrivit memoriului de prezentare, proiectul vizează, printre altele, modernizarea unor străzi în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe