Connect with us

EVENIMENT

UPDATE/ FOTO/ VIDEO: Incendiu puternic la o cunoscută companie de prelucrare a lemnului din județul Alba. Pagube estimate la 100.000 de euro

Publicat

YouTube video

Un incendiu puternic a izbucnit duminică la HS Timber Group din Sebeș (fostă Holzindustrie Schweighofer), unde a luat foc o bandă transportoare. Potrivit ISU Alba, incendiul se manifestă cu flacară deschisă la nivelul benzii transportoare dintre Kronospan și HS Timber.

UPDATE: „După aproximativ patru ore de luptă cu flăcările, pompierii au lichidat incendiul produs la banda transportoare dintre HS Timber şi Kronospan. Incendiul a fost lichidat, reuşindu-se stoparea acestuia înainte să cuprindă hala de depozitare rumeguş”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

Potrivit acestora, incendiul a afectat banda transportoare pe o lungime de aproximativ 200 de metri pătraţi, precum şi tubulatura unei hale.

„Cauza probabilă de producere a incendiului, precum şi valoarea pagubelor produse sunt în curs de stabilire”, au menţionat reprezentanţii ISU Alba.

Pe de altă parte, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de către HS Timber Productions, se estimează că pagubele materiale sunt până la 100.000 de euro.

Potrivit aceleiaşi surse, incendiul nu ar fi avut ca punct de plecare HS Timber Productions, ci fabrica vecină.

„Incendiul la banda transportatoare de tocătură care leagă fabrica de cherestea HS Timber Productions de o altă unitate de producţie din Sebeş a avut ca punct de plecare fabrica vecină. Incendiul a fost stins la timp şi nu s-au înregistrat victime, iar pagubele materiale se estimează la până la 100.000 de euro”, se susţine în comunicat.

Conform sursei citate, au fost urmate toate procedurile specifice pentru aceste situaţii.

Comunicatul precizează şi că HS Timber Productions va demara o anchetă internă pentru a analiza cauzele care au dus la acest eveniment şi pentru a preîntâmpina apariţia altora de acest fel.

 

Știrea inițială: Pentru stingere intervine Detașamentul de Pompieri Alba Iulia cu 16 cadre militare, în cooperare cu Garda de Intervenție Sebeș, Serviciul Privat pentru Situații de Urgență Kronospan, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Sebeș și Serviciul Privat pentru Situații de Urgență HS TIMBER.

La ora publicării acestei știri intervenția este în desfășurare.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

comunicat mircea hava: o victorie pentru agricultori – reguli mai

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două autovehicule s-au lovit, în zona Dedeman

Publicat

accident rutier la alba iulia. două autovehicule s au lovit, în

Un accident rutier s-a produs joi, în jurul orei 09:50, în zona Dedeman din Alba Iulia. Din primele informații, în evenimentul rutier au fost implicate două autovehicule. 

Pompierii intervin cu...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Proiectul USR care SCURTEAZĂ durata proceselor în instanță a devenit LEGE

Publicat

ciocan scaled e1675411251414.jpg

Proiectul USR care scurtează durata proceselor în instanță a devenit lege. El a fost adoptat joi în Camera Deputaților.

„Legea USR care prevede repartizarea digitalizată a experților judiciari și ar putea să scurteze durata unui proces chiar și cu un an-doi a fost adoptată, astăzi, în Camera Deputaților. În acest moment, sunt procese care durează doi, trei, patru ani doar pentru că expertiza necesară în dosar este întârziată și cu un an de zile. Se…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată. Cât de important e să ai un stil de viață echilibrat

Publicat

sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată. cât de important

Sfaturi pentru o piele sănătoasă și catifelată: este important să urmezi anumite recomandări și să ai o rutină de îngrijire adecvată.

Curăță pielea în mod regulat

Spală-ți fața de două ori pe zi, dimineața și seara, folosind un produs de curățare potrivit pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe