Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Incendiu violent la etajul 7 al unui bloc din Vulcan – Hunedoara. Zeci de locatari, evacuați din apartamente

Publicat

Un incediu puternic a izbucnit, marți la amiază, la etajul 7 al unui bloc din Vulcan, județul Hunedoara. Zeci de locatari s-au evacuat din apartamente.

Potrivit ISU Hunedoara, pompierii militari din cadrul Detașamentului Petroșani au fost solicitați în urmă cu puțin timp să intervină pentru a stinge un incendiu izbucnit într-un apartament situat la etajul 7 al unui bloc din localitatea Vulcan.

incendiu vulcan 1

La fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă și spumă, autoscara mecanică și echipajul SMURD Vulcan.

La sosirea forțelor ISU Hunedoara, incendiul care a cuprins apartamentul se manifesta violent, extinzându-se și la balconul acestuia.

În momentul producerii evenimentului, în locuință nu se afla nicio persoană, însă salvatorii au evacuat 7 locatari de la etajul 9, printre care și un minor, iar alți 20 de locatari s-au autoevacuat, fiind evaluați medical la fața locului, de către paramedicii SMURD.

Echipajele operative au lichidat incendiul cu promptitudine și astfel a fost limitată propagarea focului la celelalte apartamente.

Cauza declanșării incendiului este în curs de stabilire.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Niculae Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Publicat

Arhivă foto

Curtea de Apel Bucureşti a decis, luni, 28 noiembrie 2022, ca fostul senator PSD Niculae Bădălău să fie arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi trafic de influenţă.

Acestea este acuzat într-un dosar, că i-a oferit mită 170.000 de euro unui primar din judeţul Giurgiu, în schimbul acordării unor contracte de lucrări publice.

Agerpres

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Sorin Grindeanu vine cu vești bune. CFR Infrastructură a semnat un nou contract de 1,91 miliarde de lei

Publicat

sorin grindeanu vine cu vești bune. cfr infrastructură a semnat

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a făcut un anunț important în cursul zilei de astăzi. Se pare că CFR Infrastructură a semnat un nou contract în valoare de 1,91 miliarde de lei, fiind al patrulea contract de modernizare a căilor ferate din acest an, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Contract de 1,91 miliarde de lei semnat de CFR Infrastructură

„Încă un contract de 1,91 miliarde de lei, finanţat prin PNRR, a fost semnat de CFR Infrastructură! Constructorul spaniol are la dispoziţie 42 de luni (6 luni proiectare şi 36 de luni execuţie) pentru modernizarea lotului 2 al tronsonului de cale ferată Caransebeş-Timişoara-Arad (162,19 km). Este al patrulea contract de modernizare a căilor ferate, finanţat prin PNRR, pe care CFR Infrastructură îl semnează anul acesta (7,64…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Noi reguli cu privire la capsulele de cafea şi pungile din plastic, anunțate de Comisia Europeană

Publicat

comisia europeana

Comisia Europeană va anunţa în zilele următoare noi reguli care cu privire la industria de ambalaje, de la capsulele de cafea şi până la sticlele din plastic de folosinţă unică, în încercarea de a reduce cantitatea de deşeuri generată, transmite Bloomberg.

Noile reglementări sunt destinate creşterii sustenabilităţii ambalajelor, una dintre principalele utilizări ale plasticului şi hârtiei, potrivit unui document de lucru consultat de Bloomberg. Ţările şi firmele din Uniunea Europeană vor trebui să se asigure că ambalajele utilizate de produsele de zi cu zi pot fi reciclate mai uşor sau sunt biodegradabile.

„O economie circulară a ambalajelor va ajuta la decuplarea dezvoltării economice de utilizarea resurselor naturale.

Cantitatea de ambalaje a crescut mai rapid în ultimii ani decât venitul naţional brut, ceea ce a condus la creşterea emisiilor de CO2 şi a altor emisii poluante, precum şi la supra exploatarea resurselor naturale, a pierderii de diversitate şi la poluare”, se arată în documentul de lucru al Comisiei Europene consultat de Bloomberg.

Noi reguli cu privire la capsulele de cafea şi pungile din plastic, anunțate de Comisia Europeană. Aproximativ 40% din cantitatea de plastic şi jumătate din cea de hârtie sunt utilizate la ambalaje

Noile reguli ar urma să aibă ramificaţii de-a lungul mai multor sectoare, precum producţia de alimente şi fabricaţia produselor chimice.

În Uniunea Europeană aproximativ 40% din cantitatea de plastic şi jumătate din cea de hârtie sunt utilizate la ambalaje iar designul lor face deseori dificilă reutilizarea sau reciclarea.

Măsurile ar urma să acopere o gamă largă de la abţibildurile de pe mere şi până la pungile de uncia folosinţă.

Companiilor li se va cere să folosească cât mai puţine ambalaje, în timp ce ţările vor trebui să se asigure că 65% din totalul deşeurilor de ambalaje sunt reciclate până la finele lui 2025.

Potrivit Bloomberg, noile reguli ar urma să fie adoptate miercuri, la pachet cu regulile privind certificatele de eliminare a carbonului. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi vremea de Sfântul Andrei și de Ziua Națională. Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pe regiuni, pentru următoarele două săptămâni. Potrivit meteorologilor, în intervalul 28 noiembrie – 11 decembrie 2022, temperaturile vor fi apropiate de data din calendar, în majoritatea regiunilor din țară. Din cea de a doua săptămână, din 5 decembrie, sunt așteptate perioade cu precipitații.

Vă prezentăm prognoza meteo pe regiuni, în intervalul 28 noiembrie 2022 – 11 decembrie 2022:

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. BANAT

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variații semnificative de temperatură.

La nivelul acestei regiuni media valorilor maxime va fi de 7…8 grade, un interval mai cald fiind așteptat între 2 și 4 decembrie, când se vor atinge 10 grade, însă sunt posibile și zile mai reci (6 și 7 decembrie) cu temperaturi ce vor scădea la 4…5 grade. Temperaturile minime vor fi ușor negative în prima noapte, apoi în perioada 30 noiembrie – 5 decembrie media acestora va fi de 2…3 grade, urmând ca până la finalul primei decade din decembrie să se situeze în jurul valorii de 0 grade.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată în jurul datei de 1 decembrie, iar în a doua săptămână (5 – 11 decembrie) de prognoză sunt estimate perioade cu precipitații.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. CRIŞANA

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variații semnificative de temperatură.

Media temperaturilor maxime va fi de 8…10 grade în prima săptămână, cu cele mai calde zile în intervalul 2 – 4 decembrie, iar în a doua săptămână în jurul a 6 grade, posibile valori mai scăzute fiind estimate în 6 și 7 decembrie.

Temperaturile minime la nivelul regiunii vor fi de -4…3 grade în prima noapte, apoi se va înregistra o creștere ușoară, iar în perioada 2 – 5 decembrie media acestora va fi de 2 grade, urmând ca până la finalul primei decade din decembrie să se situeze în jurul valorii de 0 grade.

În prima săptămână numai izolat vor fi posibile precipitații slabe, însă în perioada 5 – 11 decembrie va crește probabilitatea de a avea perioade cu precipitații.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. TRANSILVANIA

La nivelul acestei regiuni media temperaturilor maxime va oscila între 3 și 6 grade.

Cele mai calde zile vor fi în intervalul 2 – 4 decembrie, iar cele mai reci în zilele de 6 și 7 decembrie.

Temperaturile minime se vor menține în general negative pe tot parcursul celor două săptămâni, valori în jur de 0 grade fiind estimate doar în 3 și 4 decembrie, iar în cele mai reci nopți (7 și 8 decembrie) media acestora va fi de -6…-5 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va crește în a doua săptămână de prognoză (5 – 11 decembrie). Sunt posibile precipitații slabe și în ziua de 2 decembrie.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. MARAMUREŞ

În prima săptămână tendința va fi de creștere ușoară și treptată a valorilor termice diurne,  de la o medie de 6 grade în prima zi, până la 9 grade în 3 decembrie, apoi pentru restul intervalului sunt estimate maxime în jurul a 5 grade.

Evoluția va fi asemănătoare și pentru temperaturile minime, cu o tendință de creștere, de la -4 grade în prima noapte, până la 0…1 grad în perioada 2-5 decembrie, iar pentru a doua săptămână sunt prognozate valori cuprinse în medie între -4 și -2 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va crește în a doua săptămână de prognoză (5 – 11 decembrie).

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. MOLDOVA

În intervalul de anticipație, valorile termice diurne se vor menține ușor sub mediile multianuale, la o medie zilnică în general de 0…2 grade.

Media regională a temperaturilor minime va oscila între -2 și 1 grad în prima săptămână și între -6 și -3 grade în a doua săptămână, cu cele mai reci nopți estimate în zilele de 7 și 8 decembrie.

Sunt așteptate intervale cu precipitații slabe cu caracter trecător și pe arii restrânse pe tot parcursul celor două săptămâni.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. DOBROGEA

Media temperaturilor maxime va fi de 6…8 grade în prima săptămână, va scădea la 4 grade în zilele de 6 și 7 decembrie, iar spre finalul intervalului se va reveni la 8 grade.

Temperaturile minime vor urma aceași tendință; o medie regională de 2…4 grade în prima săptămână, urmată de o scădere până spre 0 grade în perioada 6 – 8 decembrie și o creștere ușoară la finalul intervalului până la 2…3 grade.

Temporar se vor semnala ploi slabe la începutul intervalului și cu o probabilitate destul de ridicată și în noaptea de joi spre vineri (1/2 decembrie) și pe parcursul zilei de vineri (2 decembrie).

În restul intervalului precipitații slabe vor fi posibile pe arii mai restrânse.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. MUNTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variații semnificative de temperatură.

La nivelul regiuni media valorilor maxime va fi de 4…6 grade, cu cele mai reci zile în jurul datei de 1 decembrie și în perioada 6 – 8 decembrie.

Temperaturile minime se vor menține preponderent pozitive în prima parte a intervalului de anticipație, la o medie de 1…2 grade, în 7
și 8 decembrie sunt așteptate valori în jurul a -3 grade, iar spre finalul perioadei se va înregistra o creștere ușoară (sunt estimate temperaturi în medie de 0 grade).

Local și temporar se vor semnala ploi slabe pe parcursul primei săptămâni (îndeosebi în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie).

În a doua săptămână probabilitatea pentru precipitații se va menține relativ ridicată.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. OLTENIA

Pe parcursul celor două săptămâni nu sunt estimate variații semnificative de temperatură.

Media zilnică a valorilor maxime de temperatură va fi cuprinsă între 3…6 grade, cu cele mai reci zile în jurul datei de 1 decembrie și în perioada 6 – 8 decembrie.

Temperaturile minime se vor menține în general pozitive până în 5 decembrie, la o medie de 1…2 grade, iar pentru restul intervalului sunt prognozate valori de -2…0 grade.

Local și temporar se vor semnala ploi slabe pe parcursul primei săptămâni (îndeosebi în perioada 28 noiembrie – 2 decembrie).

Probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține relativ ridicată și în a doua săptămână.

Prognoza meteo pe regiuni, până în 11 decembrie. LA MUNTE

Intervalul va debuta cu valori termice diurne în medie de -2 grade și minime de -7 grade, apoi până spre finalul săptămânii se va încălzi ușor și treptat, astfel că la nivelul zonei se va atinge o medie a maximelor de 2 grade, iar a minimelor în jurul a -2 grade.

În a doua săptămână sunt estimate maxime care vor prezenta o medie zilnică cuprinsă între – 2 și 0 grade și minime ce vor oscila între -7 și 4 grade, cele mai reci zile urmând a se înregistra în perioada 6 – 8 decembrie.

Probabilitatea de apariție a intervalelor cu precipitații se va menține ridicată în cea mai mare parte a intervalului de prognoză.

Citește mai departe