Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Incidente violente la Timișoara. Jandarmii au alergat un grup de tineri care au aprins torțe și petarde în Piața Unirii

Publicat

Polițiștii și jandarmii din Timișoara au reținut vineri seară un grup de persoane care au aprins torțe și petarde în Piața Unirii.

Forțele de ordine i-au fugărit pe tineri atat prin piață cît și pe străzile adiacente printre oamenii speriați de ce se întâmplă.

Din filmările trimise redacției de un cititor Romania24.ro, se poate observa că polițiștii au reușit să prindă câțiva dintre cei care au provocat incidentul.

Cel mai probabil tinerii fac parte din galeria echipei de fotbal locale.

UPDATE: Vineri, 4 decembrie, s-au împlinit 99 de ani de la înfințarea clubului fanion de fotbal al orașului, Poli Timișoara, potrivit paginii oficiale de Facebook a clubului.

Ultrașii din galeria de fotbal a clubului de fotbal de pe malul râului Bega sunt recunoscuți la nivel național, dar și internațional pentru coregrafiile pe care le realizează în peluze, în timpul meciurilor de fotbal, dar și pentru a marca diferite evenimente legate de clubul de fotbal sau sărbători naționale.

Fanii echipei s-au strans in Piata Unirii și au aprins torțe încercând să facă un spectacol pirotehnic în cinstea Poli Timișoara.

Petrecerea nu a durat însă prea mult, deoarece la fata locului a sosit si Jandarmeria care a împrăștiat multimea.

Potrivit presei locale din Timișoara ”spectacolul pirotehnic” trebuia să se desfăsoare la Stiinta, pe proprietatea Universitatii Politehnica, deci nu pe domeniul public. Dar acolo fanii clubului nu au fost lăsați de jandarmi care au blocat toate intrările.

Jandarmii au amendat 12 suporteri care au participat la evenimentul aniversar din Piata Unirii din Timisoara cu 6.250 de lei.

Pe pagina de facebook a Clubului Poli Timișoara a fost postat un video cu momentul aniversar: La mulți anu, Politehnica Timișoara!

”Din păcate aniversarea a 99 de ani de tradiție sportivă politehnistă a fost stricată în această seară de excesul de zel al forțelor de ordine.

Suntem alături de suporterii noștri și condamnăm public atitudinea avută de către cei care ar trebui să gestioneze situația cu tact și diplomație.” s-a scris pe siteul suporterilor Politehnica Timișoara

4 decembrie este o zi de referinţă în istoria Politehnicii şi implicit a Timişoarei.

”La fel ca în fiecare an, susţinătorii clubului nostru marchează acest eveniment în mod special. Manifestări asemănătoare s-au desfăşurat în anii trecuţi inclusiv pe malurile Canalului Bega, sau chiar pe stadionul Știința, fără a se înregistra niciodată incidente neplăcute.

Anul acesta, clubul nostru, împreună cu suporterii, au dorit să marcheze cei 99 de ani de la înfiinţarea Societăţii Sportive Politehnica Timişoara pe propria arenă, stadionul „Ştiinţa”, proprietatea Universităţii Politehnica Timişoara. Jucătorii echipei de seniori urmau să asiste la show-ul creat de câteva zeci de fani, începând cu ora 19.21, timp de două minute, fiind prezenți la teren alături de antrenorul Dan Alexa și restul staff-ului tehnic. Imagini reprezentative din istoria clubului au fost redate și pe tabela de marcaj a arenei.

Reprezentanţii clubului Politehnica, precum şi suporterii care şi-au exprimat dorinţa să participe la acest eveniment „în familie” au fost neplăcut surprinşi să fie întâmpinaţi la baza sportivă a Universităţii Politehnica de către un efectiv impresionant de jandarmi, inclusiv trupe de intervenţie, la toate intrările stadionului „Ştiinţa”.

Accesul fanilor a fost blocat pe motiv că ar fi trebuit depusă o cerere la Primăria Timişoara în care să fie explicat evenimentul. Repreprezentantii suporterilor au negociat zeci de minute cu cei de la Jandarmerie, asigurând că va fi respectată distanţarea fizică a celor care participă şi respectarea tuturor legilor în vigoare, mai ales că numărul participanţilor nu depăşea o sută de persoane.

Suporterii clubului nostru au organizat un moment aniversar jumătate de oră mai târziu, în Piața Unirii, dorind să marcheze un moment important din istoria clubului. Un club care a adus mândrie Timișoarei în istoria sa de 99 de ani. Însă din păcate o acțiune în forță a Jandarmeriei, alături de trupele speciale, au transformat un moment de sărbătoare într-un nou prilej de spectacol și demonstrație de forță în fața publicului larg.

Condamnăm ferm pe această cale lipsa de tact și excesul de zel al forțelor de ordine într-o situație ce nu prezintă niciun risc și niciun potențial de escaladare. Atitudine puternic contrastantă cu cea avută în aceeași seară, la un eveniment asemănător”  ( n.red. Pitești),

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ce entități primesc finanțare nerambursabilă de la CJ Cluj? Cea mai mare sumă, peste 3 milioane de lei, merge la Culte

Publicat

cj.jpg

Sute de asociații primesc și anul acesta finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean Cluj. Cea mai mare sumă, peste 3 milioane de lei, este alocată parohiilor din județ.

Consiliul Județean Cluj sprijină activitatea a sute de ONG-uri, asociații și parohii din județ, prin finanțări nerambursabile în valoare de aproape 6 milioane de lei. Cea mai mare parte din sumă merge spre Culte (3 milioane de lei), Sport (un milion de lei) și de Cultură și Tineret…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Elevi de liceu din Alba Iulia, provocați de polițiști la o vânătoare de comori, prin Cetatea Alba Carolina. Ce au avut de făcut

Publicat

elevi de liceu din alba iulia, provocați de polițiști la

Mai multe echipe de elevi de liceu, din Alba Iulia, au avut parte de o provocare din parea polițiștilor. a fost vorba despre o vânătoare de comori, prin Cetatea Alba Carolina. 

Din câte se pare, elevii au avut de găsit mai multe obiective istorice din Cetatea Alba Carolina. Apoi au avut de răspuns la mai multe chestionare făcute de oamenii legii.

Evenimentul a avut loc vineri, 26 aprilie 2024.

La competiția, intitulată ”Vânătoarea de comori”, au luat parte 12…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 1000 de persoane au fost verficate de polițiștii din Alba, în două zile. Sute de abateri descoperite și amenzi date

Publicat

aproape 1000 de persoane au fost verficate de polițiștii din

Aproape 1000 de persoane au fost verficate de polițiștii din Alba, vineri și sâmbătă. În urma verficărilor au fost descoperite sute de abateri și date amenzi în valoare de zeci de mii de lei. 

Este vorba despre o acțiune cu efective mărite realizată de polițiștii din județ. 

Rezultatele au fost comunicate de reprezentații IPJ Alba, în buletinul de presă din 28 aprilie 2024.

În perioada 26-27 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat din Ocna Mureș s-a urcat beat la volan și a intrat cu mașina într-un copac. Un pasager a ajuns în spital

Publicat

politie e1556619188358.jpg

Un bărbat din Ocna Mureș s-a urcat beat la volan și a intrat cu mașina într-un copac. Accidentul rutier s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică pe raza comunei Noșlac. 

Cazul a fost comunicat duminică, 28 aprilie, în buletinul de presă. După ce au ajuns la fața locului, polițiștii care au intervenit la caz, l-au testat pe șoferul care a provocat accidentul.

Testul cu aparatul etilotest a arătat că bărbatul s-a urcat beat la volan.

Ce s-a întâmplat

La…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe