Connect with us

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Lovitură fulgerătoare. Infractorii obligau la prostituție în Spania și vindeau heroină în București

Publicat

Polițiștii și procurorii DIICOT din București au făcut, miercuri, 12 percheziții în București și Ilfov, pentru documentarea infracțională a unor persoane bănuite de trafic de persoane și trafic de droguri de mare risc.

i

 

În perioada noiembrie 2021 – septembrie 2022, forțele de ordine, inclusiv din Spania, au documentat activitatea infracțională a unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunii de trafic de persoane.

Miercuri au fost audiate 21 de persoane, 5 dintre aceste persoane fiind deja în închisoare.

Din cercetări a reieșit, conform IGPR, că, începând cu luna iunie 2021 până în luna septembrie 2022, doi cetățeni români și un cetățean spaniol ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul exploatării sexuale a victimelor, prin obligare la practicarea prostituției în Spania, mai exact în Insulele Baleare.

Potrivit DIICOT, la începutul lunii septembrie 2020, unul dintre suspecți a înșelat o victimă prin metoda „loverboy”, a dus-o în Spania, unde a fost adăpostită în imobilul celui de-al doilea inculpat, fiind obligată să practice prostituția, sumele de bani astfel obținute fiind însușite în totalitate de cei doi, astfel încât aceasta să fie menținută într-o continuă dependență.

ii

În luna iunie 2021, a fost atras ca membru constituent și un cetățean spaniol care a pus la dispoziție conturile bancare în vederea depozitării sumelor de bani obținute din exploatarea persoanei vătămate.

FOTO: Lovitură fulgerătoare într-o grupare de infractori: obligau la prostituție în Spania și vindeau heroină în București: consumator de heroină

 

Totodată, unul dintre membri grupului ar fi fost consumator de heroină și s-ar fi aprovizionat cu droguri de mare risc pentru consumul propriu, de la membrii unui alt grup infracțional organizat specializat în infracțiuni de trafic de droguri de mare risc.

Membrii grupului ar fi oferit spre vânzare heroină în sectoarele 3, 4 și 5 din municipiul București și ar fi introdus droguri de mare risc și în penitenciare, ascunse în corespondență.

Astfel, mai multe persoane sunt cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, trafic de droguri de mare risc și deţinere de droguri de mare risc, fără drept, în vederea consumului propriu.

FOTO: Lovitură fulgerătoare într-o grupare de infractori: sume de bani

În urma perchezițiilor au fost descoperite sume de bani provenite din activitatea infracțională, cântare de mare precizie, dar și heroină.

Procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore față de 12 persoane, iar joi va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile a 17 persoane (dintre care 3 arestate în alte cauze și 2 în lipsă).

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Programul „Fabrici de reciclare”, finanţat prin PNRR, amânat din nou de Administraţia Fondului pentru Mediu

Publicat

sticla reciclata reciclabile sursa pixabay e1665132495956 1000x600.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat marți amânarea lansării programului „Fabrici de reciclare” finanțat din PNRR.

Programul se va desfășura în perioada 13 ianuarie 2023, ora 12.00 – 14 aprilie 2023, ora 12.00, în limita bugetului maxim eligibil prealocat pentru prima rundă de atragere de fonduri.

Cererile de finanțare se vor depune exclusiv prin aplicația informatică destinată programului care va fi disponibilă pe site-ul instituției, www.afm.ro.

„Prin intermediul Programului vor fi sprijinite activitățile/acțiunile specifice pentru construirea instalațiilor noi de reciclare a deșeurilor colectate separat pentru reducerea impactului acestora asupra mediului și sănătății populației, reducerea consumului de resurse în scopul promovării dezvoltării economice sustenabile în toate regiunile și atingerii țintelor de reciclare în acord cu Strategia Națională privind economia circulară și Planul National de gestionare a deșeurilor/planurilor județene de gestionare a deșeurilor și a planului de gestionare a deșeurilor pentru municipiul București”, informează AFM.

Inițial, „Fabrici de reciclare” urma să înceapă pe 1 noiembrie, dar a fost amânat pe 6 decembrie.

Valoarea maximă eligibilă a ajutorului de stat acordat anunțat este de 8,4 milioane de euro/proiect.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ECONOMIE

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023. Ce se va întâmpla cu salariile demnitarilor

Publicat

bani 1 1000x600.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Salariile bugetarilor se va majora cu 10%, de la 1 ianuarie 2023, faţă de nivelul din decembrie 2022, dar fără a depăşi grila, iar indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora se menţin la nivelul de la finalul acestui an, potrivit unui Proiect de Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicat marţi de Ministerul Finanţelor.

„Art. I. – (1) Prin derogare de la prevederile alin. (2) al art. 12 din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fără a se depăşi valoarea nominală pentru anul 2022 stabilită potrivit anexelor la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare cu 2.500 lei”, se arată în proiectul menţionat.

În document se precizează că pentru personalul nou încadrat, pentru personalul numit/încadrat în aceeaşi instituţie/autoritate publică pe funcţii de acelaşi fel, inclusiv pentru personalul promovat în funcţii sau în grade/trepte profesionale, pentru care nu există funcţie similară în plată, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară se stabileşte la nivelul reglementat pentru anul 2022 în anexele la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare la care se aplică, după caz, prevederile art. 10 privind gradaţia corespunzătoare vechimii în muncă.

Salariile bugetarilor se majorează cu 10% de la 1 ianuarie 2023. Salariile demnitarilor rămân la nivelul anului 2022

De asemenea, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar, solda lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, cu excepţia soldei de grad şi a salariilor de grad, se menţine cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2022, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii.

Pe de altă parte, conform proiectului, „prin derogare de la prevederile alin. (1) al art. 13 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, în anul 2023, începând cu data de 1 ianuarie, indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, se menţin la nivelul aferent lunii decembrie 2022”.Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Impact între un autoturism și o căruță, într-o localitate din Bistrița-Năsăud. Doi adolescenți au ajuns la spital

Publicat

accident general noastea bun
Arhivă foto

Doi adolescenți au fost răniți într-un accident rutier produs, marți seară, în localitatea Ilva Mică, județul Bistrița-Năsăud. 

Potrivit ISU Bistrița-Năsăud, echipajul de prim ajutor SMURD de la Stația de Pompieri Sângeorz-Băi și echipajul SAJ Maieru au intervenit în localitatea Ilva Mică la un accident rutier.

Din primele date, s-a produs o coliziune între un autoturism și un atelaj hipo.

Doi băieți în vârstă de 13 ani, respectiv 15 ani au fost răniți în urma impactului. Victimele se aflau în atelaj.

Victimele sunt conștiente, cooperante prezinte leziuni la nivelul membrelor inferioare și superioare.

Cele două echipaje medicale i-au transportat la UPU SMURD Pediatrie Bistrița pentru investigații medicale amănunțite.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un autoturism a luat foc după impactul cu un camion, în Craiova. Șoferul mașinii era băut

Publicat

acc dolj (3)

Un accident rutier soldat cu o victimă s-a produs, marți după-amiază în Craiova, județul Dolj. În eveniment au fost implicate un camion și o mașină, iar în urma impactului, mașina a luat foc. Șoferul autoturismului se afla sub influența alcoolului.

La data de 29 noiembrie 2022, în jurul orei 16.00, poliţiştii Biroului Rutier Craiova au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe Aleea 4 Șimnic, din municipiul Craiova.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că un bărbat de 53 de ani, din Craiova, în timp ce conducea un autoturism pe Aleea 4 Șimnic, din cauze ce urmează a fi stabilite din cercetări, ar fi pătruns pe sensul opus de deplasare, intrând în coliziune cu un camion.

În urma evenimentului rutier autoturismul a luat foc, bărbatul de 53 de ani fiind extras din interior de ceilalți participanți la trafic și transportat ulterior la spital.

acc dolj4

Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

 

Citește mai departe