Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Lucrările avansează promițător pe Autostrada Moldovei A7. Asocierea RETTER Projectmanagement-Pizzarotti a început turnarea covorului asfaltic pe lotul 1

Publicat

După finalizarea cu succes a sectoarelor experimentale pentru stratul de asfalt de bază, în 27 februarie 2024 s-a inițiat asternerea covorului asfaltic permanent pe stratul de bază la km 11+250 – 11+800-Km, pe calea 1 a Autostrăzii A7, Lotul 1.

Se preconizează o producție zilnică de minim 2.000 tone de asfalt, iar cantitatea totală de 190.000 tone se estimează a fi finalizată până la final de august 2024.

lucrari autostrada modovei a7 lotul 1 martie 2024 11

Se fac, de asemenea, pregătiri pentru etapa a II-a de montaj grinzi, care va începe în data de 2 aprilie. În total sunt prevăzute prin proiect un număr de 478 de grinzi, din care în prima etapă s-au montat 78 de bucăți, iar în etapa a II-a, care urmează în 2 aprilie, se vor monta 224 de grinzi. În etapa finală se vor monta restul de 176 grinzi.

lucrari autostrada modovei a7 lotul 1 martie 2024 12

În prezent se lucrează la montarea și instalarea aparatelor de reazem de tip Izolatori seismici cu miez de plumb, furnizați de partenerul german Maurer al companiei RETTER.

lucrari autostrada modovei a7 lotul 1 martie 2024 4

Producătorul Maurer SE este unul dintre partenerii internaționali stratetegici ai companiei românești, alături de care cercetează, dezvoltă și implementează concepte și soluții tehnice inovatoare în domeniul construcțiilor de poduri, tuneluri și infrastructuri pentru transport.

lucrari autostrada modovei a7 lotul 1 martie 2024 2

În proiect este prevăzut un numar de 444 de aparate de reazem, acestea reprezentând componente esențiale pentru asigurarea stabilității, siguranței și funcționalității podurilor în diferite condiții și circumstanțe, având scop multiplu: distribuția încărcăturii, permiterea mișcărilor cauzate de schimbările de temperatură, dilatare și contracție, activitatea seismică, absorbția șocurilor și vibrațiilor generate de traficul rutier sau de alte surse de vibrații, protecția împotriva fenomenelor naturale extreme.

Aceste componente aduc o contribuție esențială pentru durabilitatea în timp a infrastructurii românești.

lucrari autostrada modovei a7 lotul 1 martie 2024 1

Lucrările de instalare a aparatelor de reazem sunt premergătoare etapei a II-a de montaj a grinzilor.

Vremea bună care urmează va permite constructorilor să lucreze mai repede și mai eficient, mai ales la partea de structuri pentru ca se vor putea turna betoane fără măsuri speciale de protecție și încălzire, așa cum s-a procedat recent în perioada foarte rece.

lucrari autostrada modovei a7 lorul 1 martie 2024 13

RETTER și Pizzaroti s-au angajat să termine Lotul 1 al Autostrăzii Moldovei în termenele stabilite prin contract și există toate premisele să se țină de promisiune.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

u cluj otelul.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează calificarea în finala Cupei României.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Neagu, Rusevic, Rus, Tănasă, Malle, Telles, Jardan,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

procurorii din blaj au transferat un dosar de înșelătorie la

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai mulți bărbați din Germania, sunt anchetați…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi. Amenzi pentru zeci de pietoni, bicicliști și trotinetiști

Publicat

pietoni scaled.jpg

Polițiștii au organizat o acțiune în Cluj-Napoca, care îi vizează pe pietoni, bicicliști și trotinetiști.

Scopul acțiunii a fost promovarea unui mediu sigur și civilizat în zonele pietonale, respectarea normelor rutiere incidente, conștientizarea de către aceste categorii de participanți la trafic a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație care li se adresează, potrivit IPJ Cluj.

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe