Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Microbuz distrus de flăcări, pe o stradă din Botoșani. Focul s-a extins la acoperișul unor garaje

Publicat

Un incendiu violent a izbucnit, marți la amiază la un microbuz aflat  pe o stradă din municipiul Botoșani. Flăcările s-au extins la acoperișul a două garaje.

Potrivit ISU Botoșani, un microbuz parcat în fața unor garaje din apropierea Pieței Viilor din municipiul Botoșani, a fost distrus în totalitate, în urma unui incendiu.

Alarma s-a dat puțin după ora 12.00.

botosani incendiu3 (2)

Pompierii au constatat că microbuzul ardea violent, cu degajări mari de fum. Flăcările au cuprins și o parte din acoperișul a două garaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor și la bunurile din interior.

Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri.

Cauza probabilă o constituie scurtcircuitul.

La fața locului au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Accident de muncă deosebit de grav în zona industrială Curtici – Arad: Muncitor grav rănit după ce și-a prins mâna într-o presă

Publicat

arad1

Accident de muncă grav, produs luni la amiază, în zona industrială Curtici – Arad. Un muncitor a fost grav rănit după ce și-a prins mâna într-o presă. A fost solicitat elicopterul SMURD.

Potrivit ISU Arad, elicopterul SMURD, un echipaj medical SMURD și un echipaj cu modul pentru descarcerare din cadrul Detașamentului de pompieri Arad, au intervenit luni, 26 septembrie, în jurul orei 13:00, în cazul producerii unui accident de muncă la o societate comercială din zona industrială Curtici.

La sosirea echipajelor, victima, un bărbat în vârstă de aproximativ 37 de ani avea membrul superior prins într-o presă de rulare, smuls din corp de la nivelul umărului.

Echipajul SMURD Curtici i-a acordat victimei primul ajutor medical, oprindu-i hemoragia.

Pompierii arădeni au acționat pentru recuperarea brațului blocat în utilaj.

Bărbatul conștient și cooperant a fost transportat de către elicopterul SMURD la spital.

Citește mai departe

EVENIMENT

Temperaturi la limita caniculei în România. Regiunea în care vremea o ia complet razna zilele următoare

Publicat

temperaturi la limita caniculei în românia. regiunea în care vremea

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Astfel, am aflat că vremea ține cu românii, îngroziți de faptul că ar trebui să pornească centrala pentru a se încălzi. Meteorologii vin cu vești bune și spun că frigul din ultimele zile va părăsi țara noastră, iar temperaturile ridicate își vor face din nou apariția. Vedeți în rândurile de mai jos unde vor fi chiar și 30 de grade Celsius!

Temperaturi la limita caniculei în România

Așadar, Administrația Națională de Meteorologie vine cu vești bune. Prognoza meteo anunță temperaturi ridicate, chiar dacă vor cădea ploi în mai multe regiuni din țară. Cu toate acestea, în Lunca Dunării se vor înregistra maxime de 30 grade Celsius.

Luni, 26 septembrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM),…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi vremea până în 6 octombrie. Prognoza meteo PE REGIUNI, pentru două săptămâni. De când vine frigul și ploile

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni, în perioada 26 septembrie – 9 octombrie 2022.

Potrivit meterorologilor, ultima săptămână a lunii septembrie va aduce temperaturi plăcute. Începând cu prima parte a lunii octombrie, însă, vine frigul. Sunt așteptate temperaturi maxime care cu greu mai trec de 20 de grade Celsius, în majoritatea zonelor țării. Sunt așteptate și ploi, mai ales în prima parte a intervalului.

Prognoza meteo PE REGIUNI, pe două săptămâni. BANAT

În prima săptămână, valorile termice se vor situa în jurul normelor, astfel temperaturile maxime medii se vor încadra între 20 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie și cea mai coborâtă valoare în data de 28 septembrie.

În cea de a doua săptămână, valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor încadra între 19 și 21 de grade, cu cele mai coborâte valori spre finalul intervalului.

Temperaturile medii nocturne se vor încadra între 8 și 13 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 1 și 2 octombrie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în prima săptămână de prognoză, când local se vor înregistra cantități de apă moderate și chiar însemnate în data de 27 septembrie.

Prognoza meteo PE REGIUNI, pe două săptămâni. CRIŞANA

Pe tot parcursul intervalului de prognoză, valorile maxime medii se vor situa în jurul  mediilor multianuale, astfel, se vor încadra între 18 și 22 de grade.

În prima săptămână, cele mai ridicate valori se vor înregistra în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie, iar cea mai coborâtă în data de 28 septembrie.

În cea de-a doua săptămână a intervalului, valorile maxime medii să fie de 18…19 grade. Valorile minime medii, se vor încadra în prima săptămână între 9 și 12 grade.

Cea mai ridicată valoare minimă medie se va înregistra în zilele de 27 septembrie și 1 – 2 octombrie, iar cea mai coborâtă în data de 29 septembrie.

În cea de a doua săptămână de prognoză, valorile minime medii vor marca o scădere și se vor încadra între 7 și 10 grade, cu cele mai coborâte valori în ultimele zile de prognoză.

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în prima săptămână de prognoză, când local se vor înregistra cantități de apă moderate și chiar însemnate în data de 27 septembrie.

Prognoza meteo PE REGIUNI, pe două săptămâni. TRANSILVANIA

În prima săptămână, valorile maxime medii se vor situa în jurul normelor specifice perioadei, astfel temperaturile se vor încadra între 20 și 24 de grade, cu cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în 30 septembrie și în 1 octombrie și cea mai coborâtă pe 28 septembrie.

În cea de a doua săptămână de prognoză, valorile medii diurne vor marca o scădere și se vor încadra între 17 și 19 grade, cu cele mai coborâte valori, spre finalul intervalului.

Valorile minime medii se vor încadra în prima săptămână între 7 și 11 grade, cu cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în 27 septembrie și 2 octombrie și cele mai coborâte în zilele de 26 și 29 septembrie.

În cea de a doua săptămână, valorile medii nocturne, vor marca o scădere treptată de la 9 grade în data de 3 octombrie până spre 6 grade în data de 9 octombrie.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalele 27 – 28 septembrie și 2 – 3 octombrie.

Prognoza meteo PE REGIUNI, pe două săptămâni. MARAMUREŞ

Valorile maxime medii se vor situa în general în jurul mediilor multianuale. Astfel temperaturile medii diurne în prima săptămână se vor încadra între 18 și 22 de grade, cu cea mai ridicată valoare urmând a se înregistra în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie și cea mai coborâtă în 28 septembrie.

În cea de a doua săptămână vor marca o scădere până spre 17 grade. Valorile minime medii se vor încadra în prima săptămână între 8 și 11 grade, cu cea mai ridicată valoare urmând a se înregistra în ziua de 27 septembrie și în intervalul 1 – 2 octombrie, iar cea mai coborâtă în zilele de 26 și 29 septembrie.

În cea de a doua săptămână, valorile medii nocturne vor marca o scădere treptată până spre 6 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată până în jurul datei de 4 octombrie, când local se vor înregistra cantități mai importante de apă.

Prognoza meteo PE REGIUNI, pe două săptămâni. MOLDOVA

Vremea va fi caldă în prima săptâmână, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 23 și 26 de grade, cu cele mai ridicate valori în 30 septembrie și 1 octombrie, apoi aceasta va scădea treptat până spre finalul intervalului, când va ajunge la medii de 18…20 de grade, valori apropiate de normele climatologice.

Temperaturile nocturne vor avea mici variații de la un  interval la altul și vor fi cuprinse în medie între 6 și 12 grade.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 28 septembrie.

Prognoza meteo PE REGIUNI, pe două săptămâni. DOBROGEA

Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme caldă, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 26 și 28 de grade, după care aceasta va scădea treptat până spre finalul intervalului, când vor ajunge la medii de 20…22 de grade, valori apropiate de normele climatologice.

Temperaturile nocturne vor avea mici variații de la un interval la altul și vor fi cuprinse în medie între 11 și 17 grade, cu cele mai ridicate valori în 1 și 2 octombrie și cele mai scăzute în ultimele nopți ale perioadei.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în jurul datei de 28 septembrie.ââ

Prognoza meteo PE REGIUNI, pe două săptămâni. MUNTENIA

Vremea va fi caldă în prima săptâmână, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 25 și 28 de grade, cu cele mai ridicate valori în 30 septembrie și 1 octombrie, apoi aceasta va scădea treptat până spre finalul intervalului, când va ajunge la medii de 20…21 de grade, valori apropiate de normele climatologice.

Temperaturile nocturne vor avea mici variații de la un interval la altul și vor fi cuprinse în medie între 8 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în 1 și 2 octombrie și cele mai scăzute în ultimele nopți ale perioadei.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar în mare parte din interval, probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în 27 și 28 septembrie.

Prognoza meteo PE REGIUNI, pe două săptămâni. OLTENIA

Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit, cu o medie a maximelor ce va fi cuprinsă între 23 și 26 de grade, după care aceasta va scădea treptat până spre finalul intervalului, când vor ajunge la medii de 19…20 de grade, valori apropiate de normele climatologice.

Temperaturile nocturne vor avea mici variații de la un interval la altul și vor fi cuprinse în medie între 8 și 13 grade, cu cele mai ridicate valori în 1 și 2 octombrie și cele mai scăzute în ultimele nopți ale perioadei.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în prima săptămână, iar în jurul datei de 27 septembrie local se vor înregistra cantități de apă mai însemnate.

Prognoza meteo PE REGIUNI, pe două săptămâni. LA MUNTE

În mare parte din interval regimul termic va fi apropiat de normele climatologice ale perioadei, astfel media maximelor va fi cuprinsă între 10 și 15 grade, iar cea a minimelor între 3  și 8 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra la sfârșitul lunii septembrie și la începutul lunii octombrie.

Probabilitatea de precipitații va fi ridicată pe toată durata perioadei de referinţă, însă cantităţi de apă mai însemnate se vor acumula în jurul datei de 27 septembrie.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Date oficiale: 856 de cazuri noi de COVID-19 și trei decese în ultimele 24 de ore, în România

Publicat

test covid coronavirus sursa dsp hunedoara

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 856 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 417 mai puține față de ziua anterioară, potrivit raportării de luni a Ministerului Sănătății. De asemenea, au fost înregistrate trei decese la persoane infectate cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 856 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, cu 417 mai puține față de ziua anterioară. 184 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 38 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 1.426 cu 69 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 128 persoane, cu una mai puțin față de ziua anterioară. Din cei 128 pacienți internați la ATI, 117 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 130 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu șapte mai mulți față de ziua anterioară și zero la ATI, cu unul mai puțin față de ziua anterioară.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 38 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până luni, 66.981 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore au fost raportate de către INSP trei decese (doi bărbați și o femeie), fără decese raportate anterior intervalului de referință. Dintre cele trei decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 de ani și două la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și doi dintre aceștia erau vaccinați.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 1.400 teste RT-PCR (951 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 449 la cerere) și 7.981 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate
13.495.637 teste RT-PCR și 11.542.289 teste rapide antigenice.

 

 

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe