Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Muniție de război ce putea să arunce în aer centrul unui oraș, găsită într-o casă din Oradea. ”Colecționarul”, rănit grav după ce un proiectil a explodat

Publicat

YouTube video

Peste 1300 de bombe de aruncător, proiectile, grenade și alte muniții provenite din Al Doilea Război Mondial au fost găsite de specialiștii ISU Bihor în casa unui bărbat din Oradea. Acesta a ajuns la spital cu răni grave, după ce i-ar fi explodat un proiectil în față.

FOTO: Un adevărat depozit de muniție de război, descoperit într-o casă din Bihor. ”Colecționarul” a ajuns la spital, rănit din cauza unui proiectil

Potrivit ISU Bihor, apelul prin 112 a venit inițial sâmbătă după-amiaza, pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat, în vârstă de 37 de ani, rănit, conform sesizării primite, în urma exploziei unei petarde. Potrivit eBihoreanul.rocea care a sunat la 112 a fost soția „colecționarului”, iar ulterior s-a descoperit că orădeanul ar fi fost rănit de un proiectil de război.

La fața locului, s-a deplasat de urgență, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care a acordat îngrijirile necesare victimei. Bărbatul suferise multiple plăgi la nivelul mâinilor și al feței. A fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean.

Două ore mai târziu, în jurul orei, 17.20, în urma verificărilor efectuate la adresă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Crișana” a fost solicitat de Inspectoratul de Poliție Bihor să intervină pentru ridicarea muniției și a elementelor de muniție descoperite la domiciliul victimei.

Echipajul pirotehnic al Detașamentului 2 de Pompieri Oradea, mobilizat operativ la fața locului, a identificat 1.366 de muniții și elemente de muniție (483 de bombe aruncător, proiectile de diferite calibre, grenade ofensive și defensive, cartușe, respectiv 883 elemente de muniție) provenite din cel de-al Doilea Război Mondial, pe care le-a ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, urmând a fi distruse ulterior prin explozie controlată.

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” reaminteşte cetăţenilor faptul că în cazul descoperirii munițiilor sau elementelor de muniţie, trebuie să apeleze de urgenţă numărul unic 112, semnalând descoperirea acestora şi să asigure securitatea locului respectiv până la sosirea echipajului pirotehnic.

De asemenea, se interzice:

  • ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe;
  • comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;
  • lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;
  • introducerea muniţiilor în foc;
  • topirea elementelor metalice de muniţii;
  • tăierea muniţiilor cu ferăstrăul, scule electrice sau prin sudură;
  • folosirea muniţiilor pentru improvizarea diferitelor unelte;
  • demontarea focoaselor sau a altor elemente componente;
  • folosirea, pentru joacă, de către copii, a unor muniţii, cum sunt: grenadele, proiectilele şi focoasele sau alte elemente din componenţa acestora.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sfântul Gheorghe. Tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23 aprilie. Ce nu ar fi bine să faci în această zi

Publicat

sfântul gheorghe. tradiții și superstiții legate de sărbătoarea din 23

Sfântul Gheorghe. O sărbătoare importantă pentru credincioși este marcată în calendarul ortodox în 23 aprilie. Este momentul în care este sărbătorit Sfântul Mucenic Gheorghe, unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului.

Pe lângă semnificațiile religioase, ziua Sfântului Gheorghe este legată și de o serie de tradiții și superstiții de primăvară.

Din 23 aprilie și până în ziua Sfântului Dumitru (26 octombrie – n.r.) este vara păstorilor,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. VIDEO. Sensei Dorin Marchiș, primul clujean care a primit titlul de SHIHAN Aikido Aikikai în Japonia

Publicat

aikido dorin marchis shihan 2.jpeg

Sensei Dorin Marchiș, președintele Fundației Române de Aikido Aikikai, a primit titlul de Shihan, care înseamnă maestru de arte marțiale.

Diploma de atestare a calității de Shihan i-a fost înmânată luni dimneața la Tokyo, în Japonia, de Doshu Moriteru Ueshiba, liderul Aikido Aikikai.

FOTO. VIDEO. Sensei Dorin Marchiș, primul clujean care a primit titlul de SHIHAN Aikido Aikikai în Japonia

Dorin Marchiș este primul clujean din România, care primește…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorul care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv la ÎCCJ. Mureșan are de încasat peste 1 milion de euro

Publicat

procurorul care l a anchetat pe traian berbeceanu, achitat definitiv la

Înalta Curte a dat în 22 aprilie decizie definitivă în ”Dosarul Berbeceanu”. După 10 ani de judecată, cazul a fost finalizat cu achitarea inculpaților. 

Fostul şef DIICOT Alba, Ioan Mureşan, a fost achitat pentru infracțiunile de abuz în serviciu, represiune nedreaptă și fals intelectual.

Prin decizia ÎCCJ din 30 iunie 2016, acesta fusese condamnat la 7 ani de închisoare cu executare, pentru faptele de care l-au acuzat procurorii DNA.

Prin decizia definitivă,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Motivul pentru care elevii aleg extensia UTCN din Alba Iulia. Prețurile mari din Cluj îi fac să opteze pentru alternativă

Publicat

video: motivul pentru care elevii aleg extensia utcn din alba

Parte dintre elevii din Alba Iulia aleg să rămână în oraș, pentru a face o facultate. Este vorba despre cei care vor să facă o specializare în inginerie și nu vor să meargă la Cluj. 

Din acest motiv aleg să meargă la extensia Universității Tehnice din Cluj-Napoca. Luni, 22 martie 2024, la extensia din Alba Iulia a fost ziua porților deschise. 

În jur de 140 de elevi ai colegiilor tehnice din Alba au fost prezenți la eveniment.

Aceștia au aflat detalii despre programa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe