Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Percheziții domiciliare în Călărași, la persoane bănuite de trafic și utilizare de substanțe toxice. Ce au descoperit polițiștii

Publicat



Poliţiştii au descoperit şi ridicat mai multe produse toxice, cu potenţial letal, în urma a trei percheziţii efectuate în judeţul Călăraşi.

În urma a trei percheziții, efectuate în județul Călărași, polițiștii au descoperit și ridicat mai multe produse toxice, cu potențial letal. De asemenea, față de persoana percheziționată, a fost luată măsura anulării drepturilor de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor.

La data de 5 noiembrie 2020, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – I.G.P.R. și ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase –  I.P.J. Călărași, cu sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică și cu suportul serviciilor pentru acțiuni speciale Giurgiu, Constanţa şi Prahova, au pus în aplicare, în județul Călărași, trei mandate de percheziţie domiciliară.

Activitățile au vizat locuința, sediul și punctul de lucru al unei societăți ce aparțin unei persoane bănuite de trafic și utilizare de substanțe toxice – cu potențial letal.

La percheziții, au fost descoperiți şi indisponibilizați, în vederea continuării cercetărilor, 20 de litri de produse toxice, lichide, etichetate cu pictograma de pericol ,,craniu cu două oase încrucişate”, o armă lungă neletală, prevăzută cu lunetă, 550 de litri şi 5 kilograme de produse şi substanţe periculoase, cu termenul de valabilitate expirat, pentru care administratorul societăţii nu a luat măsura eliminării în condiţii de siguranţă.

 

Polițiștii efectuează cercetări pentru trafic de produse sau substanțe toxice şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri.

Totodată, a fost luată măsura anulării drepturilor de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor, faţă de persoana în cauză, deoarece, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta, deși deţinea legal arme letale şi neletale, condiţiile de păstrare a muniţiilor nu respectau normativele legale.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Autoturism intrat într-un cap de pod în județul Vâlcea. Un bărbat a fost scos inconștient

Publicat

Un autoturism a intrat, marți seara, într-un cap de pod, pe o șosea din județul Vâlcea. Un bărbat a fost scos din mașină inconștient.

Acciddentul s-a produs în Copăcelu, localitate componentă a municipiului Râmnicu Vâlcea.

Un autoturism a intrat într-un cap de pod, fiind semnalată o victimă încarcerată.

Conform pompierilor vâlceni, bărbatul a fost descarcerat, fiind inconștient. Salvatorii fac manevre de resuscitare.

Citește mai departe

ECONOMIE

Peste 92.000 de persoane fizice şi juridice înregistrate la Registrul Comerțului, în primele 10 luni din 2020. Numărul, mult mai mic față de anul precedent

Publicat

contabilitate

Numărul de înmatriculări de persoane fizice şi juridice a scăzut în primele zece luni din 2020 cu 21,9%, comparativ cu perioada similară din 2019, la 92.179, din care 64.833 SRL, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în municipiul Bucureşti, respectiv 15.623 (plus 1,01% comparativ cu ianuarie-octombrie 2019), şi în judeţele Cluj – 4.795 (minus 15,06%), Ilfov – 4.505 (plus 4,26%) şi Timiş – 4.104 (minus 19,36%).

La polul opus, numărul cel mai mic de înmatriculări a fost consemnat în judeţele Ialomiţa – 681 (minus 32,24%), Covasna – 717 (minus 28,30%) şi Tulcea – 769 (minus 26,62%).

Creşteri ale numărului de înmatriculări s-au consemnat doar în Ilfov (plus 4,26%) şi Bucureşti (plus 1,01%), în timp ce scăderile cele mai semnificative au fost înregistrate în Argeş (minus 38,19%), Dâmboviţa (minus 38,17%) şi Caraş-Severin (minus 36,15%).

Domeniile în care au fost realizate cele mai multe înmatriculări sunt comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 22.561 (minus 13,15%), construcţii – 11.695 (minus 8,92%) şi transport şi depozitare – 9.704 (plus 3,76%).

În luna octombrie 2020 au fost înmatriculate 11.214 persoane fizice şi juridice, cele mai multe în Bucureşti (2.062) şi în judeţele Cluj (594), Ilfov (588) şi Timiş (481).

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Fotbal: Zece cazuri de COVID-19 găsite la ultimele teste din Premier League

Publicat

coronavirus

Conducerea primei ligi engleze de fotbal a anunţat luni că au fost depistate zece noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul jucătorilor şi membrilor echipelor, cu ocazia ultimei serii de teste efectuate, informează EFE.

În perioada 23 – 29 noiembrie au fost testaţi pentru noul coronavirus 1.381 de jucători şi angajaţi ai celor 20 de cluburi din Premier League, zece dintre aceştia având rezultate pozitive.

Toate personale infectate cu COVID-19 au fost plasate în izolare pentru o perioadă de 10 zile, subliniază Premier League într-un comunicat. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Circulație feroviară oprită în județul Mehedinți

Publicat

Circulația feroviară este oprită marți seara în județul Mehedinți, din cauza unui tren stricat.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe magistrala 900, în zona stației CF Strehaia, județul Mehedinți, un tren de călători care circulă pe relația Filiași-Orșova s-a defectat în linie curentă.

Două trenuri de călători sunt oprite în stații.

Circulația feroviară este oprită.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate