Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Percheziții la persoane bănuite că ar fi lansat atacuri informatice asupra mai multor instituții publice

Publicat

perchezitii politia
sursa foto: captură video Youtube / Poliția Română

Polițiștii și procurorii DIICOT efectuează joi dimineață percheziții la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și infracțiuni informatice.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, la data de 29 iunie 2023, polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice din Poliția Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 6 percheziții domiciliare și au pus în executare 8 mandate de aducere, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, perturbarea funcționării sistemelor informatice, transfer neautorizat de date informatice și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2022 – iunie 2023, persoanele bănuite ar fi lansat mai multe atacuri informatice tip „defacement” asupra sistemelor informatice aparținând mai multor instituții publice din țară, fapte circumscrise, având în vedere modul în care au fost săvârșite și s-au concretizat, fenomenului cunoscut în domeniul cibernetic sub titulatura de „hacktivism”.

perchezitii 2politia 29 iunie 2023

Activitatea desfășurată de bănuiți ar fi căpătat notorietate în mediul online, sub numele de „Operation Romania”.

Hacktivismul este o formă de activism care implică utilizarea abilităților și cunoștințelor în domeniul tehnologic, în special în hacking și securitate informatică, pentru a promova cauze politice, sociale sau ideologice.

Una dintre caracteristicile distincte ale hacktivismului este utilizarea tehnicii de hacking pentru a obține acces neautorizat la sisteme informatice.

Acest acces poate fi obținut fie prin exploatarea vulnerabilităților de securitate, fie prin exploatarea parolelor slabe, setate de către utilizatorii legitimi, fie prin alte metode de infectare.

perchezitii 1 politia 29 iunie 2023

Un alt aspect important al hacktivismului este utilizarea puterii colective.

Hacktiviștii colaborează adesea în grupuri sau în comunități online, împărtășind cunoștințe, instrumente și idei pentru a amplifica impactul acțiunilor lor.

Utilizarea internetului și a platformelor de comunicare online facilitează colaborarea la nivel global și permite hacktiviștilor să acționeze fără a fi restricționați de granițe geografice.

YouTube video

Activitatea de hacktivism poate îmbrăca diverse forme, printre care:

1. Defacement-uri și atacuri cibernetice: Hacktiviștii pot pătrunde în site-uri web și le pot modifica conținutul (defacement), afișând mesaje sau simboluri relevante pentru cauza pe care o susțin.

perchezitii politia 2 29 iunie 2023

2. Scurgeri de informații (leaks): Hacktiviștii pot accesa și divulga informații secrete sau confidențiale. Aceste scurgeri pot avea un impact semnificativ asupra organizațiilor sau instituțiilor vizate.

3. Atacuri de tip DDoS (Distributed Denial of Service): Hacktiviștii pot utiliza tehnici de atac pentru a suprasolicita un server sau o rețea, blocând accesul utilizatorilor legitimi la resursele respective.

perchezitii politia 29 iunie 2023

La acțiune au participat polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, ai serviciilor de combatere a criminalității organizate Buzău, Vaslui și Bistrița-Năsăud, precum și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagră: Ziua în care Iisus a fost răstignit pe cruce. Semnificații, tradiții, obiceiuri

Publicat

vinerea mare, vinerea patimilor, vinerea neagră: ziua în care iisus

Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagră este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin ortodox.

Ea marchează ziua în care Hristos a fost răstignit pe cruce. În tradiția ortodoxă, Vinerea Mare este o zi de post sever, în care credincioșii se roagă și meditează asupra suferinței și morții lui Isus Hristos pentru mântuirea oamenilor.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Rezultate REMARCABILE pentru ELEVII clujeni la etapa națională a Olimpiadei de Chimie

Publicat

elevi olimpiada chimie 3.jpg

Elevii clujeni care fac parte din lotul care a participat la etapa națională a Olimpiadei de Chimie din acest an au obținut rezultate de exepție.

Elevii clujeni s-au întors cu premii și menținuni de la acest concurs pentru cei mai bini dintre cei buni, care a fost organizat la Buzău.

FOTO. Rezultate REMARCABILE pentru ELEVII clujeni la etapa națională a Olimpiadei de Chimie

Elevii de clasa a VII-a au obținut premiul I la Olimpiadă.

Ultimele articole…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cine vrea să ajungă primar: LISTA candidaților la primării, în orașele și municipiile din Alba

Publicat

alegeri locale 2024: a început perioada de depunere la birourile

Cine vrea să ajungă primar: LISTA candidaților la primării, în orașele și municipiile din Alba. Pe 9 iunie, cetățenii din Alba sunt așteptați la urne să aleagă primarii, consiliierii locali, președintele Consiliului Județean, consilierii județeni și europarlamentarii. 

Surse politice au furnizat pentru Alba24 lista candidaților înscriși pentru primăriile din orașele și municipiile din județ. 

Precizăm faptul că lista nu este finală, fiind înregistrate mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fostul proprietar al Albalact, Raul Ciurtin, dezvoltă o afacere de 20 de milioane de euro, lângă Cluj-Napoca. VIDEO

Publicat

fostul proprietar al albalact, raul ciurtin, dezvoltă o afacere de

Fostul proprietar al Albalact, Raul Ciurtin, dezvoltă o afacere de 20 de milioane de euro, lângă Cluj-Napoca. 

Acesta pregătește inaugurarea Elania Resort, un centru multifuncțional cu 6 săli de evenimente, SPA și un hotel de 5 stele, realizată în locul campingului Făget, de lângă Cluj-Napoca.

Citește și Alba: Omul de afaceri Raul Ciurtin, o nouă tranzacție cu brandurile Prefera. Păstrează fabrica de la Oiejdea

Informațiile au fost confirmate de omul de afaceri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe