Connect with us

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Percheziții la suspecți de înșelăciune prin ”metoda Accidentul”. Prejudiciu de zeci de mii de euro

Publicat

Începând cu primele ore ale dimineții de miercuri, 9 august, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, pun în executare 9 mandate de percheziție domiciliară, în București și în județele Gorj, Vrancea și Botoșani, în vederea destructurării unei grupări infracționale bănuite de comiterea mai multor fapte de înșelăciune prin metoda „accidentul”.

Potrivit IPJ Mureș, miercuri, 9 august, ]ncepând cu primele ore ale dimineții, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, pun în executare 9 mandate de percheziție domiciliară.

Perchezițiișe sunt efectuate în București și în județele Gorj, Vrancea și Botoșani, și vizează  destructurării unei grupări infracționale bănuite de comiterea mai multor fapte de înșelăciune prin metoda „accidentul”.

Metoda ”Accidentul”. Cum acționau suspecții

Din cercetările polițiștilor a reieșit că, de la începutul lunii iunie 2023 și până în prezent, cei bănuiți ar fi apelat telefonic mai multe persoane din țară și s-ar fi recomandat a fi cadre medicale sau membrii de familie ai celor apelați, în unele conversații apelând și la disimularea vocii.

Profitând de vulnerabilitatea persoanelor vătămate cauzată de vârsta înaintate și sub pretextul că membrii de familie ai acestora ar fi implicați în accidente rutiere grave, pentru care este necesară intervenția medicală de urgență și sume de bani consistente, cei în cauză ar fi determinat persoanele apelate să le ofere bani sau bijuterii de valoare.

Astfel, ulterior obținerii încrederii și datelor referitoare la adresele de domiciliu ale persoanelor apelate, acestea ar fi fost transmise unor complici care s-ar fi deplasat la locuințele persoanelor vătămate și care ar fi colectat sumele de bani sau celelalte bunuri de valoare, după ce s-ar fi recomandat a fi reprezentanți ai unităților medicale.

În acest fel, cei în cauză ar fi reușit să obțină peste 30.000 de euro și zeci de grame de bijuterii din aur de la victime.

La percheziții participă polițiștii serviciilor de investigații criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Gorj, Vrancea și Botoșani.

Cercetările sunt efectuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și tentativă la înșelăciune.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat din Alba Iulia, prins la volanul unei autoutilitare, cu permisul suspendat. Unde a fost oprit de polițiști

Publicat

bărbat din alba iulia, prins la volanul unei autoutilitare, cu

Un bărbat de 45 de ani din Alba Iulia este cercetat penal după ce a fost oprit în trafic de poliția rutieră. Acesta conducea cu permisul suspendat.

Potrivit IPJ Alba, acesta a fost oprit miercuri, 30 aprilie, în jurul orei 10.00, de polițiștii Serviciului Rutier. Conducea o autoutilitară, pe DN 1, în afara municipiului Alba Iulia.

Polițiștii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dublarea punctului de pensie pentru o categorie de români. Proiect tardiv de lege, care vizează 150.000 de persoane

Publicat

punerea în posesie a terenurilor moștenite, fără a apela la

Dublarea punctului de pensie pentru o categorie de români: Pensii dublate îi vizează pe pensionarii de la CAP-uri. Este vorba despre o inițiativă legislativă depusă de parlamentarii USR.

Deși tardivă, la aproape 35 de ani de la desființarea Cooperativelor Agricole de Producție comuniste (CAP-uri) de această lege ar putea beneficia totuși peste 150.000 de români.

Un proiect de lege depus la Senat propune modificarea legii pensiilor.

Concret, propunerea legislativă vizează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un tânăr de 22 de ani din Alba Iulia a ajuns după gratii. Cât va sta la închisoare, pentru infracțiuni rutiere

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Un tânăr de 22 de ani din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare, pentru infracțiuni rutiere. Acesta a fost transportat de polițiști, miercuri, la penitenciar.

Polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Alba au depistat și reținut un tânăr de 22 de ani, din Alba Iulia, anunță IPJ Alba.

Acesta era posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 30 aprilie 2024…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șeful ANPC, avertisment pentru gospodine: Atenție la vopseaua pentru ouăle de Paște. Ce legumă este perfectă pentru culoarea roșie

Publicat

Șeful anpc, avertisment pentru gospodine: atenție la vopseaua pentru ouăle

Atenție la vopseaua pentru ouăle de Paște. Șeful ANPC, Paul Anghel, atrage atenția gospodinelor, în Joia Mare. Acesta le spune celor ce vor vopsi ouă să folosească doar vopsea de ouă și nu de alte feluri: precum cea tipografică, sau pentru textile.

De asemenea, pentru cei care încă nu au cumpărat ouă de Paște, acesta are o serie de recomandări.

Despre vopseaua de ouă. De unde trebuie să o cumperi

Achiziționarea vopselei se va face numai din locuri autorizate și se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe