Connect with us

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Pericol în cantinele spitalelor bucureștene. Imagini teribile din bucătării

Publicat

a6

ANPC a controlat, marți, 3 dintre spitalele bucureștene și a găsit nereguli grave în bucătării. Comisarii au găsit mâncare pentru bolnavi expirată, mizerie, gândaci în frigidere și cuțite cu rugină. Au suspendat activitatea în două spitale și la o firmă de catering care ducea alimente bolnavilor.

Echipe ale Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) au verificat, marți, modul în care sunt respectate prevederile legale în 3 dintre spitalele administrate de Primăria Capitalei.

În urma controalelor întreprinse la blocurile alimentare ale Spitalului de Boli Cronice Sf. Luca, Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială Prof. Dr. Dan Theodorescu și Spitalului de Pneumoftiziologie Sf. Ștefan au fost constatate nereguli importante.

Comisarii au dat amenzi în valoare totală de 32.000 lei și au oprit temporar prestarea serviciului până la remedierea deficiențelor în cantinele a două dintre spitale.

a5

 

Cel de-al treilea, respectiv cel de chirurgie opro-maxilo-facială, nedispunând de o bucătărie proprie, realizează servirea mesei către pacienți folosind serviciile unei firme de catering, la care a fost extins controlul și unde a fost, de asemenea, oprită temporar prestarea serviciului până la remedierea deficiențelor.

a7

 

Dintre abaterile constatate, ANPC menționează:

– lipsa autorizației de funcționare sanitar-veterinare pentru bucătăria Spitalului de Pneumoftiziologie Sf Ștefan

– existența în spațiile de depozitare a unor produse alimentare cu data durabilității minimale depășită

– unul dintre blocurile alimentare – format din cameră de preparare, magazie, cameră frigorifică – prezenta pereții cu tencuială căzută, tavanul cu infiltrații și pavimetul deteriorate, cu plăci de gresie lipsă, frigidere cu rugină, rafturi și mobilier depreciate, cu un grad avansat de uzură

– utilizarea unor oale, tigăi, veselă depreciate, cu uzură avansată

– utilizarea unor ustensile cu rugină

– folosirea unui sistem de ventilație neigienizat cu prelingerea condensului pe masa de lucru a bucătăriei

– lipsa verificării metrologice a cântarului din dotarea bucătăriei

– coloanele de apă și calorifere din zona bucătăriei prezentau vopsea exfoliată ceea ce determină formarea de rugină

– utilizarea unor frigidere neigienizate cu prezența unor insecte moarte

– folosirea unei hote din inox neigienizată cu acumulări de grăsime și arsuri

– utilizarea unor camere frigorifice (spații depozitare) neigienizate.

a3

„Acțiunile noastre de control sunt dictate de consumatori și atât! Până la multele teorii ale conspirației, hai să ne dăm în leagănele rupte și nefinanțate, cu toate că solicitări există de mult, hai să luăm tramvaiul către spital și, dacă nu ne îmbolnăvim așa, sigur o facem cum ajungem la destinație! Păi, moare și boala în cantinele verificate de noi astăzi! Păi, moare bacteria și orice virus în paturile desfundate și învelite în păturica stră-stră bunicii! Dacă scapă din pat în viață, moare boala mâncând din cantinele, <cateringul> din service sau cum s-or numi sursele de mâncare cu destinația, culmea, bolnavi! Vizionare plăcută celor care ar trebui să aibă ca prioritate sănătatea și viața consumatorilor! P.S.: Păi, când trebuia să umblăm cu mască și mănuși, să stăm la distanță unii de ceilalți, care era teama? Că împărțim inegal infecția din tramvaie sau faptul că, odată ajunși în spitale, nu inspirăm bacteria și virusul potrivit?”, spune Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Dan Tanasă, purtător de cuvânt AUR: Campania electorală este BRUIATĂ de zvârcolirile Sistemului care a îngenuncheat România

Publicat

dan tanasa 1213 1 e1713604136522.jpeg

Împotriva Alianței pentru Unirea Românilor – AUR sunt folosite aceleași vechi metode securiste de dezinformare folosite la alegeri.

Sistemul plasează atacurile mai întâi în rețeaua acoperiților din presa străină, cu scopul creșterii credibilității, după care aceste atacuri sunt preluate în țară, de mass-media controlată de Sistem.

Dan Tanasă, purtător de cuvânt AUR: Campania electorală este BRUIATĂ de zvârcolirile Sistemului care a îngenuncheat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fostul CEO al NTT Data Cluj-Napoca, Daniel Metz, a lăsat afacerile pentru mediul ACADEMIC

Publicat

daniel metz e1585817993884.jpg

Daniel Metz, fostul CEO al NTT Data Cluj-Napoca, a decis să treacă din mediul afacerilor în cel academic. El este noul prorector al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Timp de mai bine 20 de ani a condus una dintre cele mai mari companii de IT din România, cu peste 2.000 de angajați. 

Pe lângă lector universitar la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și cadru didactic asociat la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, lui…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce fructe nu se consumă împreună și care sunt motivele: Combinațiile ”interzise”, care provoacă probleme

Publicat

ce fructe nu se consumă împreună și care sunt motivele:

Ce fructe nu se consumă împreună și care sunt motivele: Există anumite combinații de fructe care ar putea fi mai greu digerate atunci când sunt consumate împreună din cauza diferențelor lor în timpul digestiei.

Aici sunt câteva exemple:

Fructe acide cu fructe dulci

Combinația de fructe acide, cum ar fi citricele (portocale, grapefruit, lămâi) cu fructe dulci (banane, smochine, struguri) poate provoca fermentație și balonare în stomac.

Acest lucru se datorează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce nu știai despre Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia: Martoră a peste 800 de ani de istorie a orașului. VIDEO

Publicat

ce nu știai despre catedrala romano catolică din alba iulia: martoră

Ce nu știai despre Catedrala Romano-Catolică din Alba Iulia. Timp de 800 de ani, a asistat la tragedii și la momente de bucurie, dominând cetatea medievală dar și cetatea existentă în prezent, de la înălțimea celor peste 44 de metri. 

Ridicată în urmă cu peste 800 de ani, catedrala arhiepiscopală romano-catolică este cea mai veche catedrală din Transilvania care continuă să funcționeze și cea mai veche clădire din Alba Iulia şi din judeţul Alba.

YouTube videoYouTube video Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe