Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Ploile torențiale au făcut din nou ravagii. Inundații în 90 de localități din 19 județe. Viiturile au făcut prăpăd în țară

Publicat

În cursul zilei de ieri, aversele torențiale au produs inundații în 19 județe (AR, AB, AG, BC, BH, BT, BV, CS, HD, HR, IF, MS, NT, SM, SV, TM, TL, VL și VN), cele mai afectate fiind Alba, Bihor, Caraș-Severin, Harghita, Mureș, Neamț și Suceava.

Potrivit Inspectoratului General pentru situații de urgență, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii au acționat pentru extragerea apei din 171 case, 286 curți și 98 beciuri/subsoluri.

Citește și FOTO: Furtuna a făcut ravagii în Craiova: Copaci smulși de vânt, locuințe inundate și mașini avariate

O situație care a impus evacuarea unei familii a avut loc în municipiul Aiud din județul Alba, unde pompierii au intervenit pentru scoaterea din locuința inundată a doi adulți și a unui copil de 9 luni.

Un eveniment deosebit s-a înregistrat și în localitatea Dimitrie Cantemir, județul Vaslui, unde este căutată o femeie în vârstă de aproximativ 75 de ani, posibil luată de viitura formată în după-amiaza zilei de ieri. Căutările au fost oprite pe timpul nopții, urmând a fi reluate în această dimineată.

Totodată, în localitatea Oravița, județul Caraș-Severin au fost evacuate temporar 3 persoane dintr-o anexă inundată datorită precipitațiilor însemnate cantitativ acumulate într-un interval scurt de timp care au determinat scurgeri de pe versanți, torenți și pâraie.

La nivelul județului Bihor pe raza localităților Budoi, Voievozi și Cupăr au fost salvate din calea viiturii 6 persoane, fără a avea nevoie de îngriji medicale.

Și în județul Botoșani s-a produs un eveniment care putea pune în pericol viața oamenilor. În localitatea Rădăuți Prut viitura a surprins un autoturism, iar cele 4 persoane aflate în interior au rămas blocate. A fost nevoie de intervenția pompierilor și a unui buldoexcavator pentru a-i duce într-un loc sigur.

Avertizare hidrologică COD ROȘU dfe inundații

Începând de luni seara și până miercuri la prânz se află în vigoare o avertizare hidrologică de COD ROȘU de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Tisa, Vișeu, Iza, Someșul Mare, Suceava, Moldova, Bistrița și Prut, fiind vizate județele din jumătatea de nord a țării: Bacău, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Harghita, Maramureș, Neamț și Suceava.

Pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților și autorităților locale, IGSU a dispus suplimentarea personalului și a tehnicii de intervenție în județele Neamț și Suceava. Cele 16 motopompe de mică și mare capacitate (9 trimise în sprijin în Suceava, iar 7 în Neamț) sunt mobilizate din județele Bacău, Sălaj, Vaslui, precum și din cadrul Unității Speciale de Intervenție în Situații de Urgență Ciolpani.

Totodată, alte 13 motopompe (6 din Mureș și 7 din Satu-Mare) sunt pregătite să vină în sprijinul pompierilor din județele Bistrița-Năsăud și Maramureș. Deplasarea tehnicii în zonele afectate se va face numai dacă situația o va impune.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite. De asemenea, evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș, pentru lucrări. Atenționări pentru șoferi

Publicat

restricții de circulație pe autostrada a1 sibiu – sebeș, pentru

Vineri, 19 aprilie sunt anunțate restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș. Sunt efectuate lucrări de reparații, potrivit CNAIR.

Potrivit dispeceratului CNAIR, între orele 08:15 – 19:00 se vor executa lucrări de reparații la partea carosabilă.

Traficul pe Banda 1 și Banda de Urgență este restricționat, pe calea 1 (sens Sibiu – Sebeș), în zona Apoldu de Jos – Miercurea Sibiului.

Este vorba despre două tronsoane, între km 280+800 și 281+370 și între…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Ninsoare la Abrud, vineri dimineață. Temperatura a scăzut brusc în timpul nopții, în Munții Apuseni

Publicat

video: ninsoare la abrud, vineri dimineață. temperatura a scăzut brusc

Ninsoare în Apuseni: A nins vineri dimineață la Abrud. Temperatura a scăzut brusc. În doar câteva zile, zona muntoasă a județului Alba a trecut de la vară, la iarnă.

A nins la primele ore ale dimineții atât la Abrud cât și în zonele din apropiere, peste copacii înfloriți.

Mercurul termometrelor a coborât în cursul nopții la minime de 2-3 grade Celsius în aproape toată zona.

Ninsoarea s-a transformat în ploaie în orele următoare, odată cu încălzirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă. Unde se fac lucrări. Atenționări pentru șoferi

Publicat

restrictii lucrari autostrada.jpg

CNAIR anunță restricții de circulație, vineri, 19 aprilie, pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă. Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență în zonele respective.

Restricții de circulație, 19 aprilie

A1 Sebeș-Sibiu, km 280+800 – 281+370, Apoldu de jos – Miercurea Sibiului, până la ora 19.00

  • se execută lucrări de reparații la partea carosabilă. Banda 1 și banda de urgență, restricționate, calea 1 (sens Sibiu-Sebeș). Se circulă îngreunat pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mai mulți BANI pentru profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024, anunță ministrul Educației

Publicat

1 surpriza unde se corecteaza in acest an lucrarile de bacalaureat si evaluarea nationala e1642756060978.jpg

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024 vor primi mai mulți bani, anul acesta. Ministrul a explicat că suma pe care o vor primi cadrele didactice implicate în această acțiune va fi calculată la volumul de muncă.

În acest an, lucrările elevilor la Evaluare Națională și Bacalaureat vor fi corectate digitalizat. Profesorii evaluator vor fi selectați aleatoriu prin platforma…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe