Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Pompierii români dislocaţi în Franţa, pregătiţi să intervină pentru stingerea incendiilor de pădure

Publicat

Modulul național specializat de stins incendii de pădure al României, desfășurat în Franța, a fost pus în funcțiune și este pregătit să intervină, în caz de necesitate, în regiunea Velaux, în apropiere de Marsilia.

Potrivit unui comunicat al IGSU, modul este compus din 40 de pompieri şi 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, un microbuz transport personal şi un autocar.

„Începând de ieri, 2 august, modulul naţional specializat de stins incendii de pădure al României, dislocat în Franţa, a fost operaţionalizat. Baza de operaţii a colegilor noştri a fost stabilită la Şcoala Naţională Superioară de Ofiţeri de Pompieri – ENSOSP, din oraşul Aix-en-Provence. Ţinând cont de prognoza meteorologică, pentru diminuarea timpului de răspuns în cazul apariţiei incendiilor de pădure autorităţile franceze au dispus dislocarea modulului specializat din România şi a celorlalte forţe şi mijloace venite în sprijin din celelalte regiuni ale ţării gazdă, în regiunea Velaux, la Centrul Departamental de Instruire a Pompierilor.

Dislocarea colegilor noştri din Baza de Operaţii se realizează zilnic, de regulă în a doua parte a zilei, atunci când situaţia meteorologică este favorabilă producerii incendiilor de pădure.

Încă de ieri, pompierii români au relaţionat cu omologii francezi pentru stabilirea unei cooperări eficiente a modulului României cu forţele şi mijloacele din Franţa.

Astfel, echipajele din cadrul modulului României au fost dotate cu staţii radio portabile, care permit realizarea comunicării atât în cadrul modulului, cât şi cu celelalte structuri cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendiile de pădure”, transmite IGSU.

De asemenea, pentru siguranţa personalului operativ, raportat la situaţia din teren, omologii francezi au distribuit modulului României echipamente suplimentare de protecţie.

Conform prognozei pentru ziua de joi, 3 august, riscul apariţiei incendiilor de pădure se menţine ridicat.

Intervenţia modulului are loc la solicitarea ofiţerilor francezi, delegaţi în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

În perioada 30 iulie – 2 septembrie 2023, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, participă cu un modul naţional specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor franceze în gestionarea acestui tip de risc.

Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16 august 2023, urmând ca alţi 40 de pompieri să înlocuiască personalul. Agerpres/

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Venitul minim de incluziune, implementat de la 1 ianuarie 2024. Cine poate beneficia și care este cuantumul lunar

Publicat

venitul minim de incluziune, implementat de la 1 ianuarie 2024.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, împreună cu Banca Mondială şi cu sprijinul autorităţilor locale din întreaga ţară vor implementa, de la 1 ianuarie 2024, venitul minim de incluziune (VMI).

Potrivit Ministerului Muncii, beneficiari vor fi doar cei care au cu adevărat nevoie. Este un program focalizat pe cei vulnerabili care înlocuiește venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei. În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Un cuplu a rămas blocat cu mașina, în zona Peșterii Ghețarul de la Scărișoara. Au intervenit jandarmii de la Arieșeni

Publicat

foto video: un cuplu a rămas blocat cu mașina, în zona

Un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montani Arieșeni a intervenit joi seara, în zona Peșterii Ghețarul de la Scarișoara, unde un autoturism rămăsese imobilizat. 

În acesta se aflau două persoane, un bărbat și o femeie, care le-au relatat jandarmilor că, din cauza neechipării corespunzătoare a mașinii, nu au mai putut înainta pe drumul acoperit cu polei.

Jandarmii i-au ajutat să treacă de porțiunea de drum care le-a pus probleme, iar cuplul și-a continuat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Persoanele cu handicap vor beneficia de SERVICII stomatologice gratuite. Lege înregistrată la Parlament

Publicat

stomatologie bun scaled e1696076734791.jpg

Un proiect de lege depus la Parlament prevede gratuitate la medicina dentară pentru persoanele cu handicap, scrie Alba24.ro.

Potrivit inițiatorilor, aceste categorii de persoane defavorizate, în majoritatea cazurilor, prezintă afecțiuni ce se mențin pe tot parcursul vieții.

Persoanele cu handicap vor beneficia de SERVICII stomatologice gratuite. Lege înregistrată la Parlament

Costurile pe care familiile acestora trebuie să le suporte pentru tratamentele și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Caz şocant la Cluj. Spitalul Judeţean, obligat să plătească 300.000 de euro urmaşilor unui pacient care a murit

Publicat

caz medical emanuel ungureanu.jpg

Spitalul Județean din Cluj-Napoca este obligat de instanţă, conform deputatului Emanuel Ungureanu, să plătească despăgubiri în valoare de 300.000 de euro fiului şi soţiei unui bărbat care a murit în urma unei operaţii.

Pacientul a murit în urma unei operaţii

„”Mi-au omorât tatăl…”. Dreptate pentru Denair Bali după 7 ani de chinuri în instanțele judecătorești din România! Spitalul Județean din Cluj-Napoca obligat să plătească 300.000 de euro…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe