Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Pompierii români dislocaţi în Franţa, pregătiţi să intervină pentru stingerea incendiilor de pădure

Publicat

Modulul național specializat de stins incendii de pădure al României, desfășurat în Franța, a fost pus în funcțiune și este pregătit să intervină, în caz de necesitate, în regiunea Velaux, în apropiere de Marsilia.

Potrivit unui comunicat al IGSU, modul este compus din 40 de pompieri şi 3 autospeciale de stingere a incendiilor de pădure, un microbuz transport personal şi un autocar.

„Începând de ieri, 2 august, modulul naţional specializat de stins incendii de pădure al României, dislocat în Franţa, a fost operaţionalizat. Baza de operaţii a colegilor noştri a fost stabilită la Şcoala Naţională Superioară de Ofiţeri de Pompieri – ENSOSP, din oraşul Aix-en-Provence. Ţinând cont de prognoza meteorologică, pentru diminuarea timpului de răspuns în cazul apariţiei incendiilor de pădure autorităţile franceze au dispus dislocarea modulului specializat din România şi a celorlalte forţe şi mijloace venite în sprijin din celelalte regiuni ale ţării gazdă, în regiunea Velaux, la Centrul Departamental de Instruire a Pompierilor.

Dislocarea colegilor noştri din Baza de Operaţii se realizează zilnic, de regulă în a doua parte a zilei, atunci când situaţia meteorologică este favorabilă producerii incendiilor de pădure.

Încă de ieri, pompierii români au relaţionat cu omologii francezi pentru stabilirea unei cooperări eficiente a modulului României cu forţele şi mijloacele din Franţa.

Astfel, echipajele din cadrul modulului României au fost dotate cu staţii radio portabile, care permit realizarea comunicării atât în cadrul modulului, cât şi cu celelalte structuri cu rol în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de incendiile de pădure”, transmite IGSU.

De asemenea, pentru siguranţa personalului operativ, raportat la situaţia din teren, omologii francezi au distribuit modulului României echipamente suplimentare de protecţie.

Conform prognozei pentru ziua de joi, 3 august, riscul apariţiei incendiilor de pădure se menţine ridicat.

Intervenţia modulului are loc la solicitarea ofiţerilor francezi, delegaţi în asistarea şi buna desfăşurare a întregii misiuni derulate de salvatorii români.

În perioada 30 iulie – 2 septembrie 2023, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, participă cu un modul naţional specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziţionare, organizat de Direcţia Generală Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienţei autorităţilor franceze în gestionarea acestui tip de risc.

Schimbarea efectivelor se va realiza în data de 16 august 2023, urmând ca alţi 40 de pompieri să înlocuiască personalul. Agerpres/

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Teologia post-decembristă: carte lansată de George Remete, la Facultatea de Teologie din Alba Iulia

Publicat

teologia post decembristă: carte lansată de george remete, la facultatea de

Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia va fi gazda unui nou eveniment cultural deosebit: lansarea cărții cu titlul „Teologia post-decembristă”, scrisă de către părintele profesor George Remete, membru corespondent al Academiei Române.

În seara zilei de marți, 20 mai 2025, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, va avea loc lansarea cărții cu titlul „Teologia post-decembristă”, semnată de părintele academician George Remete.

Evenimentul se va…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Premieră la Muzeul de Istorie din Alba Iulia: Un vestigiu arheologic surprinzător din vechiul Apulum va fi expus publicului

Publicat

premieră la muzeul de istorie din alba iulia: un vestigiu

O piesă unică din Dacia Romană va fi expusă în premieră la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. Exponatul va putea fi văzut pentru prima dată de sâmbătă 17 mai, de la ora 19.00. 

Piesa a fost descoperită de arheologul Radu Ota,  în luna mai a anului 2023, cu ocazia lucrărilor mobilitate urbană din cartierul Partoș, în locul unde se află un important oraș al Daciei romane, colonia Aurelia Apulensis. Este vorba despre Priapus, un zeu al virilității și fertilității…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Expoziție de fotografii din India și carte despre arta picturii corporale cu Henna, de Zilele Clujului

Publicat

9aa15d3e 2a25 42ab 8470 82c10ae39670.jpeg

Centrul Clujean pentru Studii Indiene din cadrul UBB propune, ca parte a Zilelor Clujului, între 21 și 31 mai 2025, două evenimente deosebite, co-organizate cu sprijinul Ministerului Culturii din India și al Ambasadei Indiei în România, la Turnul Croitorilor, Centrul de Cultură Urbană Cluj.

Primul este expoziția Samsara, a fotografului Horia-Mihai Gligor, deschisă între 21-31 mai. Expoziția poate fi vizitată zilnic între orele 10-20.

zilele clujuluizilele clujului

Expoziția „Samsara”…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ninge pe Transfăgărășan. Strat de zăpadă de 16 centimetri, la Bâlea Lac

Publicat

ninge pe transfăgărășan. strat de zăpadă de 16 centimetri, la

Ninge pe Transfăgărășan: Stratul de zăpadă măsoară sâmbătă 16 centimetri la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în Munții Făgărașului, unde temperatura este de minus 3,3 grade, potrivit meteorologilor.

În zona Cascadei Bâlea, la o altitudine mai mică, pe Transfăgărășan ninge, au arătat drumarii de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, cei care se ocupă de deszăpezirea șoselei.

Deszăpezirea Drumului Național 7C – Transfăgărășan a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe