Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Primul laborator de steroizi descoperit în România: produse pentru un milion de anabolizante pe stoc

Publicat

Grupul infracțional care activa în primul laborator de steroizi descoperit în România deținea pe stoc produse și substanțe active suficiente pentru producerea a peste 1 milion de doze de anabolizante. Șeful lucrării era un absolvent al facultății de farmacie din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în urma celor 37 de percheziții efectuate în România și Republica Moldova, au fost descoperite și ridicate 340.000 de comprimate conținând diverse substanțe, 20.000 de flacoane cu doze multiple de substanțe, 28.000 de fiole, 433 de seringi, 8.500 de etichete, 6,5 kilograme de pulberi active, 46 de litri de substanțe active lichide și 100 de kilograme de celuloză microcristalină.

De asemenea, au fost ridicați 47.000 de euro, 42.000 de lei, 193.000 de lei moldovenești, 15.800 USD, precum și 8 ceasuri de lux, 2 cristale, posibil pietre prețioase, 5 autoturisme, 2 portofele de criptomonede offline, 25 de telefoane mobile și 17 carduri bancare.

Din cercetări a rezultat faptul că grupul infracțional ar fi avut pe stoc produse și substanțe active suficiente pentru producerea a peste un milion de doze de anabolizante (sub formă de comprimate, fiole, flacoane sau pulberi).

În cauză, s-a reținut că mai mulți cetățeni, cu dublă cetățenie română/moldovenească, ar fi constituit, în a doua jumătate a anului 2021, un grup infracțional organizat specializat în fabricarea de produse care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc.

Grupul infracțional organizat ar fi fost condus de o persoană bănuită, absolventă a facultății de farmacie din Republica Moldova.

Profitând de modificările aduse Legii nr. 104/2008 în anul 2021, grupul infracțional organizat și-ar fi intensificat activitatea infracțională, sens în care ar fi înființat un laborator clandestin de fabricare a produselor care conțin substanțe dopante cu grad de mare risc situat în județul Bacău.

laborator 1

Precursorii necesari fabricării produselor conținând substanțe dopante cu grad de mare risc ar fi fost introduși în România prin intermediul unor colete expediate din China.

După primirea substanței active, membrii grupului infracțional ar fi fabricat produsele în laboratorul clandestin, după care ar fi expediat produsele finite consumatorilor de astfel de substanțe de pe teritoriul României și al Uniunii Europene.

Din actele de urmărire penală, a reieșit faptul că, începând cu a doua jumătate a anului 2021, membrii grupului infracțional ar fi expediat colete în urma cărora ar fi obținut cel puțin 1.000.000 de euro, sumă care ar fi fost investită în bunuri aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a 11 persoane bănuite.

În cursul zilei de joi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunere de luare a măsurii arestării preventive a celor 11 persoane.

laborator 3

În anul 2022, autoritățile române și moldovenești au încheiat, prin intermediul EUROJUST, un acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, pentru documentarea și destructurarea acestui grup infracțional organizat transfrontalier.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale, Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din Poliția Română și de către Biroului Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.

La activități au participat polițiștii brigăzilor de combatere a criminalității organizate București, Constanța, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, jandarmi ai Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București, ai inspectoratelor de jandarmi județene Iași, Constanța, dar și polițiști de frontieră ai Gărzii de Coastă Constanța și ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

laborator 4

Documentarea activității infracționale a fost realizată și cu sprijinul EUROPOL.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Stații inteligente de transport public dotate cu puncte de încărcare USB și wireless, în comuna Lupșa. Licitația, lansată în SEAP

Publicat

stații inteligente de transport public dotate cu puncte de încărcare

Stații inteligente de transport public dotate cu puncte de încărcare USB și wireless, în comuna Lupșa. Cinci stații inteligente de transport public urmează să fie amplasate în curând în comuna Lupșa, printr-o investiție de peste 300.000 de lei

Primăria Lupșa a lansat pe 19 mai, în SEAP, o licitație pentru achizitionarea de mobilier urban inteligent, respectiv cinci stații inteligente de transport public.

Valoarea estimată a contractului este de 333.242 lei, fără TVA….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

21 mai – Sfinții Împărați Constantin și Elena. 1,8 milioane de români își sărbătoresc onomastica

Publicat

sf constantin si elena 21 mai 2020 traditii.jpg

Aproximativ 1,8 milioane de români își sărbătoresc miercuri, 21 mai, onomastica, de Sfinții Împărați Constantin și Elena, dintre care aproape 1,1 milioane de femei și aproximativ 675.000 de bărbați, scrie Agerpres.

Potrivit datelor furnizate de Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor, cel mai întâlnit nume masculin este Constantin – 422.622, urmat de Cosmin – 116.727, Costel – 74.184, Costică – 23.698, Costin – 22.235 și Costinel –…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Delia, Compact și Subcarpați, urcă pe scenă la Zilele Clujului. Emil Boc: Vom avea ”Regal folcloric”, dar și spectacol de drone

Publicat

drone zilele clujului 1.jpeg

4 zile, peste 40 de locații și peste 100 de evenimente. Zilele Clujului, eveniment ajuns la cea de a 13-a ediție, vor avea loc în perioada 22-25 mai.

Primarul Emil Boc a prefațat acest eveniment și a anunțat că în centru, pe lângă concerte, inclusiv de muzică clasică și populară, va avea loc și deja consacratul spactacol de drone și video mapping.

Delia, Compact și Subcarpați, urcă pe scenă la Zilele Clujului

Final de săptămână plin de eveimente la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Poker vs. Blackjack: Care joc îți oferă cele mai mari șanse? (P)

Publicat

jc cluj24.ro .jpg

Indiferent că ai sau nu experiență, din postura de parior contează foarte mult euforia pe care o experimentezi atunci când ești în așteptarea unui rezultat sau când te afli la o masă de joc ca să vezi ce anume se va întâmpla. Ne place adrenalina aia care pulsează din euforie și, odată trăită, vrem să o retrăim.

Jocurile de noroc oferă o astfel de emoție, la care revenim când și când, motiv pentru care uneori vrem să încercăm mai multe jocuri, până le…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe