Connect with us

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Șantaj, camătă, proxenetism în Dolj și Argeș. Cu ce sumă a fost prins un cămătar

PublicatCinci membri ai unui grup infracţional specializat în camătă, care acţiona în Dolj şi Argeş, au fost reţinuţi de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT.

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, trafic de persoane şi proxenetism, urmând ca miercuri să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

“În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2016, mai multe persoane au iniţiat şi constituit, pe raza judeţelor Dolj şi Argeş, un grup infracţional organizat specializat în acordarea către diverse persoane a unor sume de bani cu titlu de împrumut, pentru care percepeau o dobândă de 20%/lună, în activitate fiind implicaţi atât liderul, cât şi alţi patru membri ai grupării care aveau atribuţii în colectarea sumelor de bani ( împrumuturi şi dobânzi)”, se arată într-un comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, în cazul în care victimele întârziau să plătească sau nu aveau posibilitatea să achite dobânzile datorate la data stabilită, membrii grupării recurgeau la ameninţări şi şantaj pentru a le recupera. Ei percepeau, pe lângă dobândă, alţi bani în plus ca “întârzieri/penalizări”, sume care erau calculate în procente sau sume fixe pentru fiecare zi de întârziere a plăţii dobânzii.

De asemenea, susţin procurorii, în perioada octombrie – decembrie 2020, o parte dintre suspecţi au constrâns o persoană, prin acte de violenţă fizică şi ameninţare, să practice prostituţia într-o locaţie din municipiul Piteşti, beneficiind în totalitate de sumele de bani obţinute de către aceasta.

“La data de 15.12.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unui inculpat, în timp ce primea suma de 2.300 de lei, sumă ce reprezenta dobânda lunară percepută pentru un împrumut. De asemenea, asupra inculpatului a fost descoperită suma de 9.709 lei, reprezentând dobânzi încasate pentru împrumuturile acordate, două cuţite, un box şi un înscris olograf conţinând identităţi de persoane şi sume împrumutate”, precizează DIICOT.

În aceeaşi zi, au fost efectuate 17 percheziţii domiciliare în Dolj şi Argeş, în urma cărora au fost ridicate sumele de 64.848 de lei, 64.565 de euro, 6.020 de lire sterline, patru autoturisme, înscrisuri, carduri bancare emise pe numele persoanelor împrumutate împreună cu codurile PIN aferente, precum şi acte de identitate ale unora dintre persoanele împrumutate, reţinute de către membrii grupării ca garanţie.

În urma descinderilor, anchetatorii au mai indisponibilizat cinci pistoale, dintre care patru cu muniţie neletală şi unul cu glonţ, o puşcă cu muniţie neletală, cuţite, săbii, machete, suliţe, bâte şi bastoane telescopice, precum şi sisteme informatice, un joint şi medicamente.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, acţiunea beneficiind de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Argeş, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile “Fraţii Buzeşti” Craiova. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Drumarii au intervenit în Predeal, unde ninge abundent. Traficul este îngreunat

Publicat

deszapezire-transalpina-ranca-

Miercuri dimineața, pe DN1, în zona localității Predeal, ninge abundent, iar traficul se desfășoară îngreunat și, deși drumarii brașoveni intervin cu 9 utilaje de deszăpezire, carosabilul fiind foarte alunecos.

Conform purtătorului de cuvânt al DRDP Braşov, Robert Elekes, este necesară aducerea unor utilaje suplimentare de deszăpezire, faţă de cele 9 care acţionează în prezent.

“Deşi judeţul Braşov nu a intrat sub incidenţa codului galben de ninsori, valabil în prezent pentru zona Dobrogei şi a sudului ţării, în zona staţiunii Predeal ninge abundent. În acest moment, DRDP Braşov acţionează în această zonă, respectiv între Predeal şi municipiul Braşov, pe DN 1, şi respectiv între Predeal şi Pârâul Rece, pe DN 73 A, cu 9 utilaje în total şi am chemat şi utilaje suplimentare. Cu toate acestea, se circulă în condiţii de iarnă şi de aceea îi rugăm pe şoferi să circule pe aceste porţiuni cât de prudent posibil, să reducă viteza pentru că, în pofida eforturilor noastre, carosabilul rămâne foarte alunecos şi, în consecinţă, periculos”, a declarat Robert Elekes.

Conform IPJ Braşov, în cursul dimineţii de miercuri, în această zonă de pe DN 1 s-a circulat alternativ pentru scurt timp, după ce un TIR a rămas blocat pe sensul de urcare.

AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi în valoare de 12.000 de lei, în doar 24 de ore, aplicate de polițiștii din Dolj. Peste 80 de persoane au fost sancționate

Publicat

Polițiștii din Dolj au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 12.000 de lei, în doar 24 de ore, în urma unor acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate aproximativ 120 de societăți comerciale, 130 locaţii de interes, 270 de mijloace de transport, fiind legitimate totodata aproximativ 3.000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 12.000 de lei, din care 78 de sancțiuni pentru pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție.

Citește mai departe

EVENIMENT

Trafic feroviar în condiţii de ninsoare viscolită şi rafale de vânt, pe raza celor trei regionale de cale ferată din sud-estul ţării

Publicat

Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi rafale puternice de vânt pe raza celor trei regionale de cale ferată din sud-estul ţării – Bucureşti, Constanţa şi Galaţi, iar circulaţia trenurilor este adaptată pentru a se putea asigura legătura cu toate zonele ţării, informează CFR SA.

“Traficul feroviar la această oră se desfăşoară în condiţii de ninsoare viscolită şi rafale puternice de vânt, de până la 70 km/h, pe raza celor trei regionalelor de cale ferată din sud-estul ţării – Bucureşti, Constanţa şi Galaţi -, circulaţia trenurilor fiind însă adaptată pentru a se putea asigura legătura cu toate zonele ţării. Traficul feroviar se desfăşoară în condiţii normale de iarnă pe raza judeţelor din sud-estul ţării, unde este în vigoare Atenţionare Cod Galben de ninsori abundente şi viscol, iar din cauza rafalelor puternice de vânt, de până la 70 km/h, pe raza Regionalei CF Constanţa trenurile circulă tractate doar cu locomotive Diesel, această măsură fiind necesară din considerente de siguranţă şi de continuitate a traficului feroviar pe întreaga reţea”, precizează compania într-un comunicat transmis AGERPRES.

Echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa Atenţionării de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, astfel încât să poată fi menţinut operaţional traficul pe toate magistralele.

Potrivit CFR SA, la nivelul celor 8 regionale feroviare personalul de specialitate menţine permanent legătura cu toţi operatorii de transport feroviar de călători şi de marfă (OTF) astfel încât, funcţie de evoluţia vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare.

“În situaţia în care sunt necesare modificări de grafic, toţi operatorii de transport feroviar de călători sunt avizaţi, astfel încât aceştia să poată publica pe site-urile proprii informaţii actualizate despre trenurile înscrise în grafic”, subliniază sursa citată.

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA administrează infrastructura feroviară publică. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

AVERTIZARE METEO: Cod galben de ninsoare și viscol în localități din Buzău

Publicat

viscol

Admnistrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri dimineață, o avertizare meteo cod galben de ninsori și vânt puternic în localități din județul Buzău. 

Astfel, potrivit meteorologilor, până la pra 13.00, se va semnala ninsoare și vânt, cu rafale de 60…80 km/h, trecător 90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Zone vizate: zona de munte a județului Buzău și localitățile: Pătârlagele, Lopătari, Chiojdu, Pănătău, Mânzălești, Bisoca, Cătina, Brăești, Colți, Bozioru, Odăile și Chiliile.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate