Connect with us

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Șantaj, camătă, proxenetism în Dolj și Argeș. Cu ce sumă a fost prins un cămătar

Publicat

Cinci membri ai unui grup infracţional specializat în camătă, care acţiona în Dolj şi Argeş, au fost reţinuţi de procurorii Serviciului Teritorial Craiova al DIICOT.

Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă, şantaj, trafic de persoane şi proxenetism, urmând ca miercuri să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

„În cauză s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2016, mai multe persoane au iniţiat şi constituit, pe raza judeţelor Dolj şi Argeş, un grup infracţional organizat specializat în acordarea către diverse persoane a unor sume de bani cu titlu de împrumut, pentru care percepeau o dobândă de 20%/lună, în activitate fiind implicaţi atât liderul, cât şi alţi patru membri ai grupării care aveau atribuţii în colectarea sumelor de bani ( împrumuturi şi dobânzi)”, se arată într-un comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.

Conform sursei citate, în cazul în care victimele întârziau să plătească sau nu aveau posibilitatea să achite dobânzile datorate la data stabilită, membrii grupării recurgeau la ameninţări şi şantaj pentru a le recupera. Ei percepeau, pe lângă dobândă, alţi bani în plus ca „întârzieri/penalizări”, sume care erau calculate în procente sau sume fixe pentru fiecare zi de întârziere a plăţii dobânzii.

De asemenea, susţin procurorii, în perioada octombrie – decembrie 2020, o parte dintre suspecţi au constrâns o persoană, prin acte de violenţă fizică şi ameninţare, să practice prostituţia într-o locaţie din municipiul Piteşti, beneficiind în totalitate de sumele de bani obţinute de către aceasta.

„La data de 15.12.2020, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a unui inculpat, în timp ce primea suma de 2.300 de lei, sumă ce reprezenta dobânda lunară percepută pentru un împrumut. De asemenea, asupra inculpatului a fost descoperită suma de 9.709 lei, reprezentând dobânzi încasate pentru împrumuturile acordate, două cuţite, un box şi un înscris olograf conţinând identităţi de persoane şi sume împrumutate”, precizează DIICOT.

În aceeaşi zi, au fost efectuate 17 percheziţii domiciliare în Dolj şi Argeş, în urma cărora au fost ridicate sumele de 64.848 de lei, 64.565 de euro, 6.020 de lire sterline, patru autoturisme, înscrisuri, carduri bancare emise pe numele persoanelor împrumutate împreună cu codurile PIN aferente, precum şi acte de identitate ale unora dintre persoanele împrumutate, reţinute de către membrii grupării ca garanţie.

În urma descinderilor, anchetatorii au mai indisponibilizat cinci pistoale, dintre care patru cu muniţie neletală şi unul cu glonţ, o puşcă cu muniţie neletală, cuţite, săbii, machete, suliţe, bâte şi bastoane telescopice, precum şi sisteme informatice, un joint şi medicamente.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, acţiunea beneficiind de sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Argeş, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dolj, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Dolj şi Grupării de Jandarmi Mobile „Fraţii Buzeşti” Craiova. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Lucrările de deszăpezire pe DN 67C Transalpina au fost oprite, din cauza ninsorii, vântului puternic și temperaturilor scăzute

Publicat

lucrările de deszăpezire pe dn 67c transalpina au fost oprite,

Lucrările de deszăpezire pe DN 67C Transalpina au fost oprite. În zonă se înregistrează lapoviţă, ninsoare şi vânt puternic.

„Precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, temperaturi foarte scăzute, vânt puternic. Angajaţii nu pot să intervină pentru continuarea acţiunilor de pe DN 67 C, pentru că se expun unui pericol real. S-a luat decizia încetării pe sectorul periculos.

Dacă vom putea în perioada aceasta să mai lucrăm, vom lucra la indicatoare sau la alte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cine nu poate vota la alegerile locale din 9 iunie. Decizia BEC

Publicat

1713427904 vot stampile vot alegeri e1679916197713.jpg

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat o hotărâre care prevede că alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară începând cu data de 11 aprilie 2024, nu-şi pot exercita dreptul de vot la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din 9 iunie, arată Agerpres.

Potrivit documentului menţionat, în cazul alegătorului cu domiciliul în străinătate care şi-a stabilit reşedinţa în ţară anterior datei de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Amenzi de peste 1,4 milioane lei date de ISU Alba, după controale la pensiuni, cluburi, magazine. Nereguli constatate

Publicat

amenzi de peste 1,4 milioane lei date de isu alba,

Reprezentanții ISU Alba au dat amenzi de peste 1,4 milioane lei după controale la pensiuni, restaurante, cluburi, magazine, unități de producție. Verificările au fost derulate în primele trei luni ale anului.

În perioada 1 ianuarie – 31 martie, inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba au derulat 179 controale la obiective având destinaţia de:

turism, comerţ, cluburi, asistenţă socială și producţie.

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, de la 1 mai. Începe oficial sezonul turistic la Alba Iulia

Publicat

garda apulum și garda cetății își reiau spectacolele, de la

Garda Apulum și Garda Cetății își reiau spectacolele, din 1 mai. Reprezentanții Centrului Cultural ”Palatul Principilor” din Alba Iulia anunță deschiderea oficială a sezonului turistic în Cetatea Alba Carolina. 

”Mii de oameni vin, în fiecare an, în Cetatea Alba Carolina, special pentru spectacolele de reenactment istoric.

Alte zeci de mii vin și pentru aceste show-uri susținute de Garda Apulum și Garda Cetății, unice în România.

Alba Iulia este gata să-i…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe