EVENIMENT
FOTO/VIDEO: Şapte persoane la audieri după o razie a poliţiştilor din Ploiești. Au fost ridicate un pistol, cuţite şi săbii
Şapte persoane au fost duse, miercuri după-amiază, la audieri în urma unei razii a poliţiştilor din Ploieşti care au ridicat un pistol, săbii şi cuţite de la 12 adrese percheziţionate.
Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Ploieşti au pus în executare 12 mandate de percheziţie domiciliară în vederea documentării activităţii infracţionale a mai multor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice, tâlhărie calificată şi favorizarea infractorului.
UPDATE: Față de cei 5 bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice, tâlhărie calificată și favorizarea infractorului s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca pe 3 februarie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, în vederea luării unei alte măsuri preventive.
Cei cinci au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, unde a fost pusă în mișcare acțiunea penală și s-a luat de către procurorul supraveghetor măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
Şapte bărbaţi, cu vârstele cuprinse între 17 şi 55 de ani au fost duşi la audieri.
„Din cercetări a reieşit faptul că, la data de 6 ianuarie a.c., în urma unui conflict de pe o stradă din municipiul Ploieşti, între mai multe persoane, un bărbat, de 46 de ani, ar fi fost agresat fizic de alţi 4 bărbaţi şi ar fi fost deposedat, prin violenţă, de o geantă, pe care o avea asupra sa”, spun anchetatorii.
În urma celor 12 percheziţii, au fost ridicate mai multe telefoane mobile, un pistol neletal, 5 cuţite, 3 săbii, un baston electroşoc şi alte obiecte folosite la activitatea infracţională.
De asemenea, în cadrul raziei, poliţiştii au acţionat în filtre rutiere, verificând astfel peste 80 de autovehicule, fiind legitimate 96 de persoane.
Totodată, au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 3.900 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Poliţiştii au reţinut două permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare.
Activităţile au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti. Agerpres
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
În căutarea fraților Șușman, ultimii partizani din Apuseni, pe dealurile din Tranișu. Arheologii sapă după osemintele lor

O echipă de arheologi începe, sâmbătă, o acțiune de căutare a osemintelor fraților Toader și Avisalon Șușman, ultimii partizani anti-comuniști, vânați de Securitate și descoperiți morți în 1958 în satul clujean Tranișu, comuna Poieni.
Istoricul Cornel Jurju a spus, miercuri, că Toader (35 de ani) și Avisalon (29 de ani) Șușman au fost cei din urmă supraviețuitori ai rezistenței anticomuniste din Apuseni, cei doi fiind descoperiți pe 2 februarie 1958 în…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Cluj-Napoca devine capitala neutralității climatice pentru 3 zile. În perioada 21-23 mai Primăria municipiului organizează, sub sloganul Carbon OFF. Future ON, evenimentul care reunește reprezentanți ai administrațiilor locale din întreaga țară, parteneri din ecosistem, experți, lideri din industrie, reprezentanți ai mediului academic, precum și cetățeni activi și tineri implicați în comunitate și în găsirea de soluții pentru provocările actuale.
„Summitul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Studenții propun soluții reale pentru un Cluj mai inteligent. 15 echipe, în finala BitStone AI Contest 2025

BitStone a încheiat cu succes prima ediție a BitStone AI Contest, o competiție de inteligență artificială desfășurată în perioada aprilie-mai 2025, dedicată studenților pasionați de tehnologie și implicare civică. Scopul competiției a fost acela de a genera soluții concrete pentru problemele urbane, folosind algoritmi de inteligență artificială.
Finala a avut loc duminică, 18 mai, la sediul BitStone din Cluj-Napoca, unde cele mai bune 15 echipe, selectate din…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

De ce nu e bine să dăm lapte la pisică, chiar dacă îi place mult: Studiile recente demonstrează că majoritatea pisicilor sunt intolerante la lactoză, devenind incapabile să digere acest zahăr după vârsta de 6-12 săptămâni.
Laptele de vacă, plin de lactoză, provoacă la pisici simptome precum diaree, balonare şi dureri abdominale, avertizează specialiştii.
„Diareea cronică poate duce la deshidratare severă şi chiar la deces în cazurile grave”, explică…
Citește mai mult pe Alba24.ro