Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Scandal din gelozie în municipiul Arad. Tânăr de 23 de ani, amenințat cu pistolul de un bărbat de 83 de ani

Publicat

Un conflict între doi bărbați, de 23 și 83 de ani a a avut loc duminică în municipiul Arad. Scandalul ar fi pornit din cauza geloziei, iar bărbatul mai în vârstă l-ar fi amenințat pe tânăr cu un pistol.

Potrivit unui comunicat transmis de Jandarmeria Română, duminică, 13 noiembrie 2022, în municipiul Arad, prin apel la 112, jandarmii au fost solicitați să intervină pentru aplanarea unui conflict.

Ajunși la fata locului, jandarmii au constatat că este vorba despre doi bărbați, unul în vârstă de 83 de ani, iar celălalt de 23, între care pornise un conflict pe fondul geloziei pentru o femeie de 30 de ani.

Bărbatul de 83 de ani a adresat injurii celui mai tânăr, dar și iubitei acestuia, amenințându-i, chiar pe stradă, cu un pistol pe care îl avea asupra sa, ascuns în haină.

arad pistol scandal1

„În urma verificărilor s-a constatat că pentru o perioadă mai lungă de timp femeia fusese chiriașa bărbatului de 83 de ani.

Jandarmii au confiscat pistolul și încărcătorul, care conținea 5 cartușe, predându-le polițiștilor în vederea continuării cercetărilor.

Pe numele bărbatului de 83 de ani au fost întocmite actele de sesizare pentru infracțiunea de amenințare” se mai arată în comunicat.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Un bărbat înarmat cu un topor a intrat într-un magazin din Focșani. Ce s-a întâmplat

Publicat

politia 112 general generic 1000x600
Arhivă foto

Autoritățile din Focșani au fost în alertă, joi după-amiază, după ce un bărbat a spart ușa unui magazin cu un topor, precum și luneta unei mașini. La sosirea autorităților, bărbatul a tăiat țeava de gaze, dintr-o locuință din apropiere în care s-a ascuns.

Potrivit IPJ Vrancea, joi, în jurul orei 17.00, prin apel 112 a fost sesizat faptul că, în municipiul Focșani, un bărbat a intrat în incinta unui magazin având asupra sa un topor, a spart geamul ușii de acces, luneta unei mașini și a folosit un spray lacrimogen.

Imediat la fața locului s-au deplasat polițiștii de ordine publică și jandarmii, care au constatat faptul că bărbatul intrase într-un imobil din apropierea magazinului.

La vederea echipajelor de intervenție, bărbatul a tăiat țeava de gaze și a folosit flacără deschisă.

Luptătorii din cadrul SAS și jandarmii sosiți la fața locului au pătruns în locuință, au imobilizat bărbatul de 41 ani și l-au condus la sediul Poliției Municipiului Focșani.

Bărbatul va fi internat într-o unitate medicală de specialitate.

De asemenea, la fața locului s-au deplasat echipaje din cadrul ISU Vrancea și reprezentanți ai companiei de gaze.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un nou caz de dopaj la nivel înalt în sportul românesc. Marea speranță a scrimei românești a fost suspendată. Sora ei fusese și ea prinsă cu cocaină

Publicat

un nou caz de dopaj la nivel înalt în sportul

Veste cutremurătoare pentru sportul românesc! După ce Simona Halep a fost depistată pozitiv la un test anti-doping, iată că o altă sportivă a fost prinsă cu ocaua mică. Vorbim despre Maria Boldor, scrimera în vârstă de 26 de ani legitimată la Clubul Sportiv al Armatei Steaua. Mai mult decât atât, și sora scrimerei a ieșit din sport pe ușa din dos, după ce a fost testată pozitiv la cocaină!

Un nou caz de dopaj la nivel înalt în sportul românesc

Așadar, încă o sportivă de top a României a fost depistată pozitiv la o substanță interzisă în sport. După ce fanii Simonei Halep au rămas șocați, anul trecut, când sportiva a fost suspendată din toate competițiile sportive după ce a fost testată pozitiv la o substanță interzisă, iată că situație se repetă.

Acum, scrimera Maria Boldor, în…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comisia Europeană solicită României şi altor 21 de state membre să se conformeze Regulamentului privind conţinutul online cu caracter terorist

Publicat

comisia europeana
Arhivă foto

Comisia Europeană a decis joi să trimită scrisori de punere în întârziere unui număr de 22 de state membre pentru neîndeplinirea anumitor obligaţii prevăzute în Regulamentul privind diseminarea conţinutului online cu caracter terorist, transmite într-un comunicat executivul comunitar.

Statele fiind: Belgia, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Estonia, Irlanda, Grecia, Spania, Italia, Cipru, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Ţările de Jos, Austria, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Finlanda şi Suedia.

Printre obligaţiile la care se referă Comisia se numără obligaţia de a desemna autoritatea sau autorităţile însărcinate să emită ordine de eliminare a conţinutului şi de a notifica Comisiei aceste autorităţi; obligaţia de a numi un punct de contact public şi de a stabili norme şi măsuri privind sancţiunile aplicabile în caz de neîndeplinire a obligaţiilor legale.

Faptul că în continuare pe site-urile web există conţinut cu caracter terorist reprezintă un risc grav pentru cetăţeni şi pentru societate în ansamblul său. Teroriştii utilizează în mod abuziv internetul pentru a-şi difuza mesajele menite să intimideze, să radicalizeze, să recruteze şi să faciliteze săvârşirea de atacuri teroriste.

Recentele atacuri teroriste comise pe teritoriul UE, cum ar fi cel foarte recent de la Bratislava din 12 octombrie 2022, ne reamintesc fără echivoc rolul pe care conţinutul online cu caracter terorist îl joacă în planificarea şi desfăşurarea unor astfel de atacuri.

Pentru a combate această ameninţare, Comisia Europeană a prezentat o serie de măsuri şi iniţiative voluntare şi legislative menite să contribuie la atenuarea ameninţării teroriste.

Regulamentul privind conţinutul online cu caracter terorist oferă un cadru juridic care garantează faptul că furnizorii de servicii de găzduire, care pun conţinutul utilizatorilor la dispoziţia publicului, combat utilizarea abuzivă a serviciilor lor pentru diseminarea de conţinut online cu caracter terorist.

Regulamentul privind conţinutul online cu caracter terorist se aplică de la 7 iunie 2022.

Furnizorii de servicii de găzduire sunt obligaţi să elimine conţinutul cu caracter terorist în termen de o oră de la primirea unui ordin de eliminare din partea autorităţii unui stat membru şi să ia măsuri atunci când platformele lor sunt expuse la conţinut cu caracter terorist.

Comisia Europeană solicită României şi altor 21 de state membre să se conformeze Regulamentului privind conţinutul online cu caracter terorist. Cui se aplică acest regulament

Regulamentul privind conţinutul online cu caracter terorist se aplică tuturor furnizorilor de servicii de găzduire care îşi oferă serviciile pe teritoriul UE, inclusiv furnizorilor de platforme de comunicare socială, de servicii de partajare de materiale video, de imagini şi de materiale audio.

Regulamentul prevede obligaţia ca furnizorii care sunt expuşi la conţinut cu caracter terorist să adopte măsuri specifice, prevede sancţiuni pentru încălcări şi include garanţii solide pentru protejarea drepturilor fundamentale, în special a libertăţii de exprimare şi de informare.

Regulamentul conţine, de asemenea, cerinţe clare privind acordarea de compensaţii utilizatorilor, precum şi privind întocmirea unor rapoarte anuale de transparenţă de către furnizorii de servicii de găzduire şi de către autorităţile naţionale competente.

Potrivit Regulamentului privind conţinutul online cu caracter terorist, statele membre trebuie să desemneze o autoritate responsabilă, care să aibă atribuţii şi resurse adecvate, inclusiv un punct de contact.

Statele membre trebuie să se asigure că se aplică sancţiuni atunci când furnizorii de servicii de găzduire nu îşi respectă obligaţiile care le revin în temeiul Regulamentului privind conţinutul online cu caracter terorist; valoarea sancţiunilor financiare poate ajunge până la 4 % din cifra de afaceri globală a furnizorului de servicii de găzduire.

Statele membre trebuie să comunice Comisiei măsurile pe care le-au adoptat pentru a-şi îndeplini aceste obligaţii de a desemna autorităţile responsabile şi de a adopta norme în materie de sancţiuni.

Comisia Europeană solicită României şi altor 21 de state membre să se conformeze Regulamentului privind conţinutul online cu caracter terorist. Termen de două luni pentru ca statele membre să răspundă şi să remedieze deficienţele semnalate de Comisie

În absenţa unui cadru solid de punere în aplicare, obiectivul Regulamentului privind conţinutul online cu caracter terorist ar fi compromis. Scopul deciziei adoptate astăzi este de a asigura faptul că statele membre în cauză îşi adaptează normele naţionale cât mai curând posibil la legislaţia UE.

Statele membre vizate au acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde şi pentru a remedia deficienţele semnalate de Comisie.

În absenţa unui răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită un aviz motivat.

În 2015, Comisia a lansat Forumul UE pentru internet pentru a consolida cooperarea voluntară dintre statele membre şi platformele de internet.

Forumul permite, pe de o parte, schimbul de opinii cu privire la tendinţele şi evoluţia utilizării internetului de către terorişti, iar, pe de altă parte, combaterea abuzului sexual online asupra copiilor.

Angajamentul de a combate terorismul, împreună cu criminalitatea organizată şi criminalitatea informatică, a fost confirmat în Strategia UE privind o uniune a securităţii pentru perioada 2020-2025.

Comisia Europeană solicită României şi altor 21 de state membre să se conformeze Regulamentului privind conţinutul online cu caracter terorist. Regulamentul privind conţinutul online cu caracter terorist de către legiuitorul UE, adoptat în 2021

Agenda privind combaterea terorismului, prezentată în decembrie 2020, a pus, la rândul său, accentul pe prevenirea radicalizării online şi offline, inclusiv prin prezentarea unei propuneri de regulament privind conţinutul online cu caracter terorist.

Acest lucru a dus la adoptarea Regulamentului privind conţinutul online cu caracter terorist de către legiuitorul UE la 29 aprilie 2021.

Pentru a detecta, a investiga şi a combate conţinutul cu caracter terorist pe internet, inclusiv pe platformele de comunicare socială, Unitatea UE de semnalare a conţinutului online (EU IRU) dezvoltă o platformă a UE privind conţinutul ilegal online (PERCI), un sistem unic care conectează toate statele membre cu scopul de a facilita introducerea de semnalări şi emiterea de ordine de eliminare a conţinutului.

Toate statele membre au convenit să utilizeze acest sistem pentru a facilita punerea în aplicare a Regulamentului privind conţinutul online cu caracter terorist. PERCI va permite coordonarea şi schimbul de informaţii în timp real, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, şi va facilita transmiterea de rapoarte de transparenţă cu privire la activităţile care intră în domeniul de aplicare al Regulamentului privind conţinutul online cu caracter terorist. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Un danez a trecut prin bariera Porțile de Fier 2 fără să oprească. Ce a urmat

Publicat

barbat 1 frontiera masina portile de fier

Un cetățean danez în vârstă de 44 de ani a trecut cu mașina, joi, 26 ianuarie 2023, prin bariera Porțile de Fier 2, din județul Mehedinți, fără să oprească. Bărbatul a fost încătușat de polițiști care au făcut filtre pe drum între Porțile de Fier II și DN 56A.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți au fost informat de polițiștii de frontieră că un autoturism a trecut prin bariera Porțile de Fier 2, fără să oprească.

„Polițiștii din cadrul IPJ Mehedinți au efectuat filtre pe căile de comunicații dinspre Porțile de Fier II,iar pe DN 56 A, în localitatea Hinova, zona peco, au observat un vehicul ce se deplasa cu viteză, iar la aproximativ 150 de metri de intersecția cu DN6, vehiculul a fost blocat în trafic.

barbat frontiera masina portile de fier

 

Ulterior, polițiștii au procedat la spargerea geamului portierei stânga față, deschizând portiera, după care au extras conducătorul auto din vehicul și l-au încătușat”, transmit reprezentanții Poliției.

Bărbatul a fost legitimat și s-a stabilit că este cetățean danez, în vârstă de 44 de ani. După controlul corporal, bărbatul a fost predat polițiștilor de frontieră.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe