Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Țigări de contrabandă în valoare de aproape 300.000 de lei, descoperite de polițiștii de frontieră în Maramureș

Publicat

YouTube video

Polițiștii de frontieră de la Sectorul Poliției de Frontieră Sarasău, județul Maramureș, au descoperit și ridicat în vederea confiscării, într-o pădure din apropierea frontierei de stat, cantitatea de 24.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

tigari

În data de 20 septembrie a.c., în jurul orei 22.00, un echipaj al poliției de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Sarasău, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a descoperit într-o zonă împădurită din apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări.

Imediat, la fața locului a fost solicitată o echipă de intervenție care a procedat la cercetarea și supravegherea zonei, timp în care au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, care ne-au comunicat faptul că pe direcția respectivă au reținut o persoană de sex masculin implicată în activitatea de contrabandă.

tigari

Coletele descoperite au fost transportate la sediul poliției de frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 48 de baxuri care conțineau 24.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 281.000 de lei au fost ridicate în vederea confiscării, în continuare efectuându-se cercetări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Incident la o școală din Ilfov: Șase elevi, transportați la spital după ce au fost expuși la raze ultraviolete

Publicat

ambulanta 5 e1608302177417.jpeg
Arhivă foto

Șase elevi au fost transportați la spital, după ce au fost expuși la raze ultraviolete, într-o școală din localitatea Dobroești, județul Ilfov.

Având în vedere informațiile solicitate Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov este abilitat să comunice următoarele:

Potrivit IPJ Ilfov, la data de 5 decembrie 2022, polițiștii orașului Pantelimon s-au sesizat din oficiu, cu privire la faptul că, la data de 24 noiembrie 2022, în intervalul orar 8:30 – 12:00, o învățătoare din cadrul unei unități de învățământ, din localitatea Dobroești, în timp ce preda unor elevi din clasa a doua, a pus în funcțiune o lampă cu UV, context în care, 6 elevi din clasa respectivă s-au prezentat la diferite unități spitalicești pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză a fost deschis dosar de urmărire penală, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost director în ANAF, trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă

Publicat

dna
Arhivă foto

Dan Stroe, fost director al Direcţiei de Investiţii Achiziţii Publice şi Servicii Interne din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), a fost trimis în judecată, marți, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Acesta este acuzat pentru două fapte de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, marţi, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Dan Stroe, la data faptelor director al Direcţiei de Investiţii Achiziţii Publice şi Servicii Interne din ANAF, pentru trafic de influenţă, în formă continuată şi instigare la spălarea banilor, în formă continuată, dar şi două persoane, administratori ai unor societăţi comerciale, pentru complicitate la trafic de influenţă, spălarea banilor, şi cumpărare de influenţă, comise în formă simplă şi continuată.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că Dan Stroe, în calitatea menţionată, ar fi pretins de la trei oameni de afaceri suma totală de 6.614.818 lei (2.712.616 lei, 2.644.300 lei şi 1.257.902 lei), reprezentând preţul influenţei pe care acesta ar fi exercitat-o asupra colegilor săi cu atribuţii în procedura de achiziţie, astfel încât societăţile celor trei persoane să câştige licitaţiile organizate de ANAF pentru cumpărarea de produse software.

Fost director în ANAF, trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influenţă. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti

„Banii respectivi (reprezentând 10% şi 20% din valoarea contractelor respective) ar fi fost remişi funcţionarului indirect, în perioada iulie 2011 – ianuarie 2012, prin transfer bancar, în contul unor societăţi indicate şi controlate de acesta din urmă, în baza unor contracte fictive de prestări servicii”, spun anchetatorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Anterior, arată DNA, în cursul anului 2016, într-o altă cauză penală, Dan Stroe a încheiat cu procurorii anticorupţie un acord de recunoaştere a vinovăţiei ce a fost admis de Tribunalul Bucureşti care l-a condamnat la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident într-o localitate din Bacău. Două victime, dintre care una încarcerată

Publicat

accident bogdanesti bacau1

Un accident rutier soldat cu rănirea a două persoane, dintre care una încarcerată a avut loc, marți la amiază în localitatea Bogdănești, județul Bacău.

Potrivit ISU Bacău, marți, 6 decembrie2022, pompierii băcăuani au fost solicitați să intervină în localitatea Bogdănești, în urma unui apel care anunța producerea unui accident rutier.

În urma accidentului au rezultat două victime conștiente, una dintre acestea fiind încarcerată.

Una dintre victime (șoferul) a fost preluată și transportată la spital de către echipajul SMURD.

Cea de-a doua victimă (pasager față), a fost extrasă din autoturism conștientă.

accident bogdanesti bacau1

 

Aceasta prezintă poli-traumatisme, fiind predată echipajul medical prezent la fața locului .

De urgență, la locul indicat s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Stire in actualizare

Citește mai departe

ECONOMIE

Uniunea Europeană alocă 533 de milioane de euro pentru cooperare teritorială, incluzând Ucraina şi Republica Moldova

Publicat

comisia europeana
Arhivă foto

Comisia Europeană a aprobat la începutul lunii decembrie 2022, patru noi programe Interreg, incluzând 10 state membre, Ucraina şi Moldova, cu o finanţare din partea Uniunii Europene, în valoare de 533 de milioane de euro pentru perioada 2021-2027, destinată consolidării cooperării transfrontaliere şi transnaţionale, stimulării tranziţiei verzi şi sprijinirii asistenţei medicale şi educaţiei.

Aceste programe vor beneficia de finanţare consolidată în contextul deciziei Comisiei din martie de a suspenda cooperarea cu Rusia şi Belarus în urma invadării Ucrainei de către Rusia şi de a transfera 26,2 milioane de euro, alocaţi iniţial acestor două ţări, pentru consolidarea cooperării cu Ucraina şi Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar, suma de 215 milioane de euro a fost alocată în sprijinul cooperării transnaţionale în regiunea Dunării pentru inovare şi energie din surse regenerabile.

Programul Interreg pentru regiunea Dunării va investi în cooperare pentru a imprima un caracter mai inovator şi mai sustenabil regiunii Dunării.

Programul va sprijini investiţiile verzi pentru a spori utilizarea surselor regenerabile de energie, a îmbunătăţi gestionarea apei şi a conserva biodiversitatea prin coridoare ecologice.

De asemenea, va investi în acţiuni comune, în scopul gestionării riscurilor legate de schimbările climatice.

Programul va sprijini în acelaşi timp o piaţă a muncii incluzivă, concentrată îndeosebi pe grupurile vulnerabile şi defavorizate.

Uniunea Europeană alocă 533 de milioane de euro pentru cooperare teritorială, incluzând Ucraina şi Republica Moldova. 54 de milioane de euro au fost alocaţi cooperării transfrontaliere dintre România şi Ucraina

De asemenea, 54 de milioane de euro au fost alocaţi cooperării transfrontaliere dintre România şi Ucraina pentru o calitate superioară a educaţiei şi a asistenţei medicale şi o mai bună conservare a naturii.

Programul Interreg NEXT România-Ucraina va investi în principal în educaţia incluzivă (de exemplu, infrastructură, planuri educaţionale, parteneriate între instituţii) şi în asistenţă medicală de calitate (de exemplu, crearea şi modernizarea serviciilor de urgenţă şi a unităţilor mobile de screening).

Investiţiile în adaptarea la schimbările climatice şi în protecţia naturii şi a biodiversităţii vor viza probleme comune precum incendiile forestiere, eroziunea solului, alunecările de teren, secetele şi incendiile care produc pagube terenurilor agricole. Programul va sprijini totodată reţeaua amplă de parcuri şi rezerve naturale.

Alte 77 de milioane de euro sunt destinate cooperării transfrontaliere dintre România şi Moldova pentru o calitate superioară a educaţiei şi a asistenţei medicale şi o mai bună conservare a naturii.

Uniunea Europeană alocă 533 de milioane de euro pentru cooperare teritorială, incluzând Ucraina şi Republica Moldova. Programul Interreg NEXT România-Moldova

Programul Interreg NEXT România-Moldova va investi în prevenirea riscurilor de dezastre naturale şi în rezilienţa faţă de acestea.

În acelaşi timp, programul va contribui la conservarea biodiversităţii, sprijinind şi dezvoltarea economică a comunităţilor locale.

Programul va investi în educaţie şi formare (de exemplu, în construcţia şi modernizarea şcolilor şi a universităţilor, în modernizarea echipamentelor digitale).

Va fi finanţat accesul la asistenţă medicală în scopul de a se aborda disparităţile dintre serviciile medicale din mediul urban şi cele din mediul rural în România, iar Moldova va primi echipamente medicale noi de înaltă performanţă.

În fine, programul va investi în turism şi cultură, îmbunătăţind accesul la monumentele istorice din zonă.

Uniunea Europeană alocă 533 de milioane de euro pentru cooperare teritorială, incluzând Ucraina şi Republica Moldova. Programul tratează provocări comune şi identifică soluţii partajate

„Cooperarea şi solidaritatea dintre statele membre şi cu ţările partenere se află în centrul proiectului european, iar Interreg transformă acest spirit în acţiuni concrete.

Graţie programelor de cooperare teritorială, statele membre şi ţările care se află pe calea către UE pot conlucra mai bine dincolo de frontierele dintre ele, pentru a aborda provocările şi a valorifica oportunităţile comune”, a declarat comisarul pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Interreg este unul dintre instrumentele-cheie ale UE de sprijin al cooperării dincolo de frontiere.

Programul tratează provocări comune şi identifică soluţii partajate în domenii precum sănătatea, mediul, cercetarea, educaţia, transporturile şi energia durabilă.

Pentru perioada 2021-2027, Interreg are un buget total de aproape 10,1 miliarde de euro incluzând 86 de programe şi patru componente: transfrontalieră (Interreg A), transnaţională (Interreg B), interregională (Interreg C) şi integrarea regiunilor ultraperiferice (Interreg D). Agerpres

Citește mai departe