Connect with us

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Țigări de contrabandă în valoare de peste 230.000 de lei, depistate de polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației

Publicat

YouTube video

Polițiștii de frontieră din Sighetu Marmației au descoperit peste 20.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de aproximativ 236.000 lei.

În cursul nopții trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, județul Suceava, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Astfel, în timpul executării misiunii de supraveghere a frontierei de stat, în jurul orei 02.30, pe direcția localității Costileva, la aproximativ 50 metri de linia de frontieră, un echipaj a observat patru persoane care transportau colete voluminoase din Ucraina în România. De asemenea, polițiștii de frontieră au observat un autoturism de teren care se deplasa dinspre localitatea Costileva spre Ulma, fără a avea farurile aprinse

”Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor și a autoturismului, moment în care persoanele au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, iar șoferul autoturismului a demarat în trombă spre localitatea Ulma.

Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, fiind trase cinci focuri de avertisment în plan vertical și patru spre pneurile autoturismului, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit.

La fața locului au fost descoperite aproximativ 36 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 18.000 pachete cu țigări, în valoare de 210.600 lei”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, au fost informate autoritățile ucrainene pentru cercetarea în comun a evenimentului.

O acţiune similara a fost declanșată, vineri, 24 aprilie a.c., în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, judeţul Maramureș. Astfel, în jurul orei 19.00, polițiștii de frontieră au descoperit, pe un drum neamenajat din localitatea Bocicoiu Mare, în apropierea unui imobil, un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în România, în care nu se afla nicio persoană. În mașină au fost observate mai multe pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră au transportat autoturismul la sediul SPF Sighetu Marmației pentru verificări. În mașină se aflau 2.200 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de 25.740 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Totodată, autoturismul marca Dacia, în valoare de 4.800 lei, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Maramureș pentru continuarea cercetărilor.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită. Ce prevede noul ordin al șefului CNAS

Publicat

valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul de sănătate a fost prelungită.

Valabilitatea adeverinţei care înlocuiește cardul naţional de asigurări de sănătate până la emiterea cardului duplicat a fost prelungită, printr-un ordin al preşedintelui CNAS, informează un comunicat de presă transmis, miercuri, de instituţie.

Astfel, conform ordinului, adeverinţa înlocuitoare a cardului va fi valabilă până la emiterea cardului duplicat.

„Până acum, durata valabilităţii adeverinţei era de 60 de zile, fiind astfel necesară emiterea periodică a unei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujean ARESTAT după ce și-a agresat soția și i-a furat banii. Femeia avea ordin de PROTECȚIE

Publicat

1711565320 politie scandal noapte.jpg

Un bărbat de 63 de ani, din comuna Cășeiu, a fost arestat pentru 30 de zile, sub acuzația de tâlhărie și încălcarea măsurilor instituite prin ordinul de protecție.

În 25 martie, polițiștii din Dej au emis ordonanță de reținere pe numele bărbatului, care și-a agresat soția și i-a furat banii.

Clujean ARESTAT după ce și-a agresat soția și i-a furat banii. Femeia avea ordin de PROTECȚIE

Potrivit polițiștilor, în timp ce se afla pe un drum public…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum a scăpat de proces un polițist al Penitenciarului Aiud, care a amenințat un bărbat că îi va tăia gătul și îi va da foc

Publicat

cum a scăpat de proces un polițist al penitenciarului aiud,

Un polițist de penitenciar al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a scăpat de o condamnare penală. Motivul pentru care a scăpat de judecată și de condamnare este acela că a intervenit prescripția. 

Acesta a fost cercetat și trimis în judecată în 2022, pe rolul Judecătoriei Aiud, pentru șantaj. Potrivit motivării instanței, acesta a șantajat, în 2018, un alt bărbat. L-ar fi amenințat, pe un bărbat că dacă nu își retrage plangere într-un dosar ”îi va tăia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aplicaţie unică de control a agenților economici: Statul vrea să evite suprapunerea organelor de control la aceeași firmă

Publicat

aplicaţie unică de control a agenților economici: statul vrea să

Aplicaţie unică de control a agenților economici: statul vrea să evite suprapunerea organelor de control, atunci când se duc să verifice un agent economic. 

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID), împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), lucrează la această aplicaţie unică de control.

Informația a fost făcută publică miercuri de ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, citat de Agerpres.

Aplicaţie unică de control a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe