Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Trei traficanţi de droguri din Bucureşti, arestați preventiv după ce au fost prinşi cu peste 4 kilograme de cocaină

Publicat

YouTube video

Trei traficanţi de droguri din Bucureşti au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, ei fiind puşi sub acuzare de DIICOT după ce au fost prinşi cu 4,3 kg de cocaină, drogurile fiind aduse din Germania şi Olanda.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane bănuite de introducerea în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2022, cei trei bănuiți ar fi constituit o grupare specializată în traficul internațional de droguri de mare risc.

poltia droguri ro

poltia droguri ro

Cocaina ar fi fost achiziționată din Germania și Olanda și, ulterior, introdusă pe teritoriul României unde a fost comercializată în cantități mari, de ordinul kilogramelor, unor persoane de încredere ale traficanților.

Astfel, una dintre persoanele bănuite ar fi avut rolul de a pune la dispoziția grupării mijloacele financiare necesare derulării activității infracționale, o alta a fost cea care ar fi negociat cumpărarea drogurilor de la grupările infracționale din afara României și cea de-a treia s-ar fi ocupat de organizarea transporturilor către țară.

droguri politia ro

Pe parcursul urmăririi penale au fost documentate două transporturi:

1. La data de 23 februarie 2023, unul dintre bănuiți ar fi asigurat transportul cocainei din Germania în România, drogurile fiind introduse în țară pe cale rutieră. Cocaina ar fi fost preluată, după ce ar fi ajuns în municipiul București, de bănuitul care ar fi asigurat finanțarea activității.

Ulterior, parte din acestea (respectiv aproximativ 500 de grame) ar fi fost predate celei de-a treia persoane, în vederea comercializării.

Drogurile au fost descoperite la data de 24 februarie 2023 de polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Poliția Sectorului 4, Secția 16 Poliție, în urma controlului autoturismului condus de persoana bănuită.

Totodată, asupra acesteia au fost descoperite și 8 comprimate de ecstasy.

În plus, în urma percheziției domiciliare, din data de 25 februarie 2023, a fost descoperită cantitatea de aproximativ 1,8 kilograme de cocaină.

2. La data de 28 februarie 2023, au fost descoperite aproximativ 2 kilograme de cocaină, care ar fi intrat pe teritoriul național, pe cale rutieră, drogurile fiind destinate aceleiași grupări.

În total, au fost indisponibilizate aproximativ 4,3 kilograme de cocaină.

droguri politia ro 2

În cauză, au mai fost indisponibilizate și 5 autoturisme, dintre care 3 de lux și un autoturism folosit pentru transportul drogurilor de mare risc.

„Astfel, la data de 25 februarie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 3 persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de introducerea în țară de droguri de mare risc și trafic de droguri de mare risc.

Tribunalul București a admis propunerea de arestare a celor 3 bănuiți, pentru 30 de zile, până la data de 26 martie 2023.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.- Structura Centrală.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție” se mai arată în comunicat.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Rețea de apă canalizare menajeră cu stație de epurare în satul Veseuș din comuna Jidvei. Licitația pentru lucrări, lansată în SEAP

Publicat

rețea de apă canalizare menajeră cu stație de epurare în

O rețea de canalizare menajeră cu stație de epurare urmează să fie construită în curând în satul Veseuș din comuna Jidvei. Valoarea investiției se ridică la peste 14,2 milioane de lei. 

Primăria Jidvei a lansat, pe 7 decembrie, în SEAP, o licitație pentru construirea unei rețele de apă uzată și stații de epurare, în satul Veseuș.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 14.252.840 de lei, fără TVA.

„În comuna Jidvei (sat Veseuș) nu se asigură accesul la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cutremurător. Mărturia unui fost dependent de droguri din Cluj: Noaptea trăgeam pe nas, nu puteam să vorbesc dacă nu mă drogam

Publicat

drogatu 1 e1702042809926.jpg

Sebastian Petruț este din Dej și are 23 de ani, iar timp de 7 ani a fost consumator și dependent de droguri. A scăpat greu de acest viciu după ce a urmat un program de reabilitare și de un an și jumătate nu se mai droghează, nu mai bea și nu mai fumează.

Cutremurător. Mărturia unui fost dependent de droguri din Cluj: Noaptea trăgeam pe nas, nu puteam să vorbesc dacă nu mă drogam

Sebi a participat, vineri, la Cluj-Napoca la conferința ”Prevenirea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat RER VEST: Deșeurile reciclabile, din zonele de case, se colectează doar dacă sunt depozitate în saci transparenți

Publicat

comunicat rer vest: deșeurile reciclabile, din zonele de case, se

Colectarea deșeurile menajere provenite din activitatea casnică sau comercială se efectuează doar din sacii sau recipientele prevăzute în contract, în conformitate cu Regulamentul de salubrizare.

  • Deșeurile reciclabile generate de persoanele fizice se ridică doar dacă sunt depozitate în saci transparenți, care permit vizualizarea conținutului
  • Deșeurile generate de persoanele juridice se ridică doar din pubele sau containere

Toți clienții casnici din ariile de delegare ale…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procedura de decontare pentru producțiile cinematografice, aprobată de Guvern. Un nou apel de proiecte, în 2024

Publicat

procedura de decontare pentru producțiile cinematografice, aprobată de guvern. un

Procedura de decontare pentru producțiile cinematografice a fost aprobată vineri de Guvern. Un nou apel de proiecte a fost anunțat pentru 2024.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunţat că Guvernul a aprobat procedurile de evaluare a proiectelor şi de realizare a plăţilor, în cadrul schemei de sprijin pentru industria cinematografică.

Potrivit sursei citate, hotărârea aprobată de Executiv „consfinţeşte, de fapt, deblocarea” schemei de sprijin pentru industria…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe