Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Un grup infracţional din județul Dâmbovița, specializat în trafic de droguri a fost destructurat. Trei suspecţi arestaţi

Publicat

Două persoane au fost arestate preventive şi un minor a fost plasat în arest la domiciliu, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, informează marţi, într-un comunicat de presă, Biroul Teritorial Dâmboviţa al DIICOT.

Cei trei suspecţi au 43 de ani, 31 de ani, respectiv 17 ani.

„La data de 24.10.2021, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Dâmboviţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Dâmboviţa au organizat o acţiune de prindere în flagrant, pe raza judeţului Argeş, în urma căreia unul dintre inculpaţi a fost surprins, în timp ce deţinea asupra sa, cantitatea de 500 grame de cocaină.

dambovita droguri1

În cauză s-a reţinut faptul că inculpatul, în vârstă de 43 ani, a introdus în ţară, din Belgia, droguri de risc, pe care, ulterior, le-a distribuit către consumatori, prin intermediul celorlalţi inculpaţi”, precizează DIICOT.

dambovita droguri2

Conform sursei citate, din investigaţiile efectuate s-a constat că inculpatul a desfăşurat mai multe activităţi de comercializare de droguri de risc (canabis) şi de mare risc (ecstasy, cocaină, heroină), pe care le-a depozitat în pământ, prin săparea de gropi şi însemnarea acestora pentru o recunoaştere ulterioară în momentul distribuţiei. De asemenea, s-a stabilit că acelaşi inculpat a înfiinţat o cultură de canabis, în scopul comercializării de droguri de risc.

dambovita droguri3

Șapte percheziţii domiciliare în judeţul Dâmboviţa

În acest dosar au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare în judeţul Dâmboviţa, în urma cărora au fost găsite şi ridicate o pipă metalică, mai multe resturi de materie vegetală, trei arme supuse autorizării, o armă letală, 53 de cartuşe cu proiectil, 380 de cartuşe fără proiectil, şase plicuri autosigilante susceptibile a conţine canabis, un plic autosigilant susceptibil a conţine cocaină, trei comprimate ecstasy, arme albe, materiale pirotehnice şi suma de 2.800 de euro.

dambovita droguri4

Cei trei inculpaţi reţinuţi au fost prezentaţi luni la Tribunalul Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, instanţa dispunând măsura arestului la domiciliu pentru inculpatul minor, respectiv arestarea preventivă pentru ceilalţi doi inculpaţi.

dambovita droguri5

Acţiunea a beneficiat de sprijinul cadrelor de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat din Sebeș, trimis în judecată după ce a spart geamurile unui BMW și și-a agresat fosta soție

Publicat

bărbat din sebeș, trimis în judecată după ce a spart

Un bărbat din Sebeș a fost trimis în judecată pentru distrugere și violență în familie. Dosarul a primit ”undă verde” din partea magistraților din oraș, în data de 16 aprilie 2024. 

Faptele pentru care acesta va fi judecat sunt vechi, din 2019. însă dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară în urmă cu câteva zile. 

Potrivit magistraților, victima era pe atunci fosta soție cu care se afla în prag de divorț.

Una dintre fapte s-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Ce factori influențează sănătatea mintală a tinerilor în România – noul raport al Being Initiative lansat de la Cluj

Publicat

be 1.jpeg

Raportul Being, ce surprinde imaginea de ansamblu a sănătății mintale a tinerilor din 13 țări, dintre care și România, a fost făcut public. Cercetarea a identificat problemele de sănătate mintală a tinerilor cu vârste cuprinse între 10-24 ani și factorii care influențează sănătatea mintală a acestora.

În contextul îngrijorărilor globale tot mai mari legate de sănătatea mintală a tinerilor, noul raport al Being, intitulat „Mapping Youth Mental…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OFICIAL: Pensiile pe luna mai 2024, plătite înainte de sărbători. Când vor fi virați banii. HG în ședința de joi

Publicat

oficial: pensiile pe luna mai 2024, plătite înainte de sărbători.

OFICIAL: Pensiile pe luna mai, plătite în avans. Plata pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, vor ajunge la pensionari înainte de sărbători. 

Guvernul va aproba proiectul de Hotărâre în acest sens, care a fost pus pe ordinea de zi a ședinței de joi.

Proiectul propune devansarea plăţilor cu pensii şi alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special în valoare totală de peste 9,331 miliarde de lei.

Astfel, urmează să fie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fermele mici vor fi exceptate de la controale şi sancţiuni pentru nerespectarea unor norme europene. Măsură în Parlamentul UE

Publicat

apia începe plata pentru motorina utilizată în agricultură în al

Fermele mici vor fi exceptate de la controale şi sancţiuni pentru nerespectarea unor norme europene. Măsura, aprobată de parlamentarii europeni, mai trebuie să treacă de Comisie, însă aceasta va fi o formatitate pentru că există un consens pe ea. 

Parlamentarii europeni au aprobat o revizuire a politicii agricole comune (PAC) pentru a uşura sarcina administrativă pentru fermierii din UE.

La vot au fost 425 voturi „pentru”, 130 „împotrivă” şi 33 abţineri.

Potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe