Connect with us

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: Un întreg arsenal de arme şi muniţii, folosite la braconaj, precum şi trofee şi carne de vânat au fost descoperite în urma unor percheziţii

Publicat

Un întreg arsenal de arme şi muniţii, folosite la braconaj, precum şi trofee şi carne de vânat au fost descoperite de poliţişti în urma unor percheziţii în Novaci, Deva, județul Hunedoara, și Voineasa, județul Vâlcea. Prejudiciul cauzat este de peste 24.000 de euro.

b

 

Poliţiştii din Gorj au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic. 7 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri. Mai multe persoane au fost prinse în flagrant în zona montană Obârșia Lotrului, județul Vâlcea.

Totodată, au fost făcute 7 percheziții domiciliare, în orașul Novaci, Deva, județul Hunedoara și localitatea Voineasa, județul Vâlcea, la locuințele unor persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi braconaj cinegetic.

bb

 

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 8 arme de vânătoare deținute legal, un amortizor de sunet, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 585 de cartușe de vânătoare, 280 de kilograme de carne de vânat, 8 trofee de cervide, 3 topoare și 4.300 de țigarete, deținute în afara unui antrepozit fiscal, fără a avea timbru de marcaj fiscal, informează IGPR.

 

FOTO, VIDEO: Un întreg arsenal de arme şi muniţii, folosite la braconaj, precum şi trofee şi carne de vânat au fost descoperite în urma unor percheziţii: au fost confiscate și două autoturisme de teren

 

De asemenea, două autoturisme de teren au fost indisponibilizate.

Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore, ulterior aceeași măsura fiind luată față de alte 5 persoane. Apoi, primele două persoane au primit control judiciar pentru 60 de zile.

Prejudiciul cauzat este de peste 24.000 de euro. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Activele îngheţate ale Rusiei urmează să fie confiscate de Bruxelles. Încasările ar urma să ajungă în Ucraina

Publicat

activele îngheţate ale rusiei urmează să fie confiscate de bruxelles.

În cursul zilei de astăzi, Comisia Eruopeană a vorbit despre cea mai nouă propunere a sa, și anume confiscarea activelor îngheţate ale Rusiei cu scopul de a pedepsi Moscova pentru invazia Ucrainei, în același timp explorând mai multe opţiuni legale cu partenerii UE pentru a putea compensa Kievul pentru pagubele aduse ţării.

Ursula von der Leyen, despre activele îngheţate ale Rusiei

Au trecut mai multe luni de când funcţionarii din Uniunea Europeană, Statele Unite şi alte ţări occidentale discută despre strategii cu privire la sechestrarea în mod legal a activelor ruseşti deţinute în străinătate și îngheţate prin sancţiuni.

Cu toate acestea, în marea majoritatea statelor membre UE, sechestrarea bunurilor îngheţate se poate face în mod legal doar dacă există o condamnare penală, iar bunurile…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

ECONOMIE

Ministerul Finanţelor vrea să împrumute peste 5 miliarde de lei în luna decembrie

Publicat

bani 1 1000x600.jpg

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna decembrie a anului 2022, împrumuturi de la băncile comerciale în valoare de 4,4 miliarde de lei, la care se poate adăuga suma de 630 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 5,03 de miliarde de lei, este cu 245 de milioane de lei mai mare faţă de cea care a fost programată în noiembrie, de 4,785 de miliarde lei, şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, instituţia a programat, în decembrie, o licitaţie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, în data de 8 decembrie, pentru o emisiune în valoare de 200 milioane de lei, cu scadenţa în 29 noiembrie 2023.

De asemenea, pe parcursul lunii decembrie vor fi lansate 11 emisiuni de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 4,2 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni (630 milioane de lei în total).

Astfel, au fost programate 10 licitaţii pentru emisiuni de 400 de milioane de lei – în zilele de 5 decembrie (două licitaţii), 8 decembrie, 12 decembrie (două licitaţii), 15 decembrie (două licitaţii), 19 decembrie (două licitaţii), şi 22 decembrie, şi pentru o emisiune de 200 milioane lei, în 22 decembrie. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Incendiu izbucnit într-un bloc din Vaslui. Cinci persoane au fost evacuate de pompieri

Publicat

incendiu apartament vaslui2

Un incendiu a izbucnit, miercuri la amiază la un apartament aflat în municipiul Vaslui. Cinci persoane au fost evacuate de pompieri.

Potrivit ISU Vaslui, Detașamentul de pompieri Vaslui intervine cu trei autospeciale și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Vaslui, pe strada Feroviari, bloc 359.

incendiu vaslui apartament

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată, focarul principal fiind în bucătărie. O persoană s-a auto-evacuat, alte cinci persoane din scară fiind evacuate de pompieri.

incendiu vaslui apartament1

Nu au fost înregistrate victime sau persoane intoxicate.

incendiu vaslui apartament2

Incendiul a fost localizat.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Grave nereguli la un restaurant și un magazin din Giurgiu: Muște, rugină și alimente expirate

Publicat

control giurgiu anpc
sursa foto: Facebook / Comisariatul Regional Protecția Consumatorului - Regiunea Sud Muntenia

Comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Giurgiu au aplicat amenzi în valoare de 35.000 de lei, în urma unei acțiuni desfășurate la un restaurant și un magazin din Giurgiu. Inspectorii au constatat mai multe nereguli, printre care folosirea unor produse expirate și prezența muștelor în bucătărie.

Acțiunea a fost transmisă într-un mesaj pe pagina de Facebook a Comisariatului Regional Protecția Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia 

În cadrul unei serii de acțiuni de control întreprinse de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu pentru cercetarea și soluționarea unor petiții, comisarii au verificat modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu, la prestarea serviciilor de alimentație publică și comercializare a produselor alimentare la operatorii economici:

– CHEMICAL LTD SRL – restaurant Casa Comana din comuna Comana

actiune anpc giurgiu sursa foto fb3

– SUPECO INVESTMENT SRL – supermarket Supeco, Giurgiu

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate diverse sancțiuni:

– 2 amenzi contravenționale, în valoare totală de 35.000 lei

– oprirea definitivă de la comercializare a preparatelor finite și materiilor prime nesigur

actiune anpc giurgiu sursa foto fb

– oprirea temporară a utilizării spațiilor frigorifice, până la remedierea deficiențelor constatate
– propunere de închidere temporară a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni, pentru restaurantul Casa Comana.

Abaterile constatate în timpul controlului au fost:

– Prezența insectelor vii în bucătărie (muște) și urme de rozătoare
– Folosirea unor materii prime și semipreparate fără protecție sanitară

actiune anpc giurgiu sursa foto fb2

– Folosirea unor preparate cu data valabilității depășită, conform etichetelor aplicate
– Utilizarea unor spații frigorifice neigienizate cu exfoliere de vopsea, zone cu rugină, resturi de produse, hârtii, garnituri de etanșare rupte, rafturi deformate, supraaglomerare cu produs

actiune anpc giurgiu sursa foto fb1

– Lipsa plaselor pentru insecte
– Personal fără echipament de protecție sanitară

actiune anpc giurgiu sursa foto4 fb

– Utilizarea unor ustensile neprofesionale
– Utilizarea unor utilaje de gătire neigienizate, cu rugină, resturi arse de produs/grăsime, scurgeri de lichid.

sursa foto: Facebook / Comisariatul Regional Protecția Consumatorului – Regiunea Sud Muntenia

Citește mai departe