Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Un român cu domiciliul în Franța, înarmat până în dinți, a amenințat cu pistolul pe o terasă din județul Dolj. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost reținut de polițiștii din Dolj după ce, în noaptea de duminică spre luni a amenințat cu pistolul mai multe persoane pe terasa uni bar. Polițiștii au găsit mai multe bunuri într-un rucsac.

Potrivit IPJ Dolj, marți, 3 august, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 50 de ani, bănuit de ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi contrabandă calificată.

În noaptea de 1 spre 2 august, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au fost sesizaţi, prin apel 112, de un bărbat, de 33 ani, din Calafat, cu privire la faptul că pe terasa unui bar din centrul unui sat, din județul Dolj, un bărbat ar ameninţa cu un pistol consumatorii.

Polițiștii s-au deplasat imediat la faţa locului, unde au observat un bărbat care avea în mână un obiect, care părea a fi pistol. Acesta a fugit către o stradă din localitate, iar poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia. Bărbatul a fost prins şi imobilizat, ulterior, fiind condus la sediul poliției pentru cercetări.

Bărbatul are 50 de ani e cetățean român și are domiciliul în Franța

Conform sursei citate, poliţiştii au stabilit că bărbatul are 50 de ani, este cetăţean român, cu domiciliul în Franţa, de unde revenise în ţară la data de 31 iulie.

De asemenea, în urma controlului corporal al bărbatului, a fost găsit asupra sa un pistol, din categoria armelor neletale, supuse autorizării, cu muniţia aferentă în încărcător, despre care acesta a declarat că l-ar fi cumpărat din Franţa, precum şi o borsetă, în care erau documente de identitate şi o pereche de cătuşe.

Totodată, în apropiere, poliţiştii au descoperit un rucsac, despre care bărbatul a declarat că i-ar aparţine, în care poliţiştii au găsit o armă tip arbaletă, 13 săgeţi, un cuţit cu lungimea de 30 de centimetri, un spray iritant cu piper, o cutie cu mai multe cartuşe și într-un sac menajer au fost găsite 4 recipiente cu capacitatea de un litru, care ar fi conţinut substanţe chimice.

Bunurile găsite au fost ridicate de polițiști în vederea continuării verificărilor.

Bărbatul ar fi folosit pistolul înainte de a ajunge pe terasa barului

Din cercetări a reieșit că bărbatul ar fi folosit pistolul înainte de a pătrunde pe terasa barului, la aproximativ 50 de metri de locația respectivă fiind găsit un tub cartuș.

De asemenea, în cursul zilei de marți, polițiștii sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, au efectuat o percheziție în camera unui hotel, unde bărbatul ar fi fost cazat de când a revenit în țară.

În urma percheziției, au fost ridicate documente care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, pentru amenințare, nerespectarea regimului armelor şi al munițiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniștii publice şi contrabandă calificată, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J Dolj.

În cursul acestei zile, acesta urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Schimbare la serviciul 112: Apelanții vor putea fi localizați la câțiva metri. Vor fi utilizate tehnologii noi, bazate pe 4G și 5G

Publicat

metoda ”comisionul” prin care un livrator din alba iulia a

Schimbare la serviciul 112: Apelanții vor putea fi localizați la câțiva metri. Vor fi utilizate tehnologii noi, bazate pe 4G și 5G.

ANCOM supune consultării publice un proiect de revizuire a deciziei privind realizarea comunicaţiilor către Sistemul naţional unic pentru apeluri de urgență (SNUAU).

Proiectul va facilita implementarea comunicațiilor de urgență prin tehnologiile 4G și 5G.

Folosind rețelele IP, în contextul noilor reglementări, furnizorii de rețele mobile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tineri din Sebeș, acuzați că au furat șase oi de la o fermă din zonă

Publicat

tineri din sebeș, acuzați că au furat șase oi de

Doi tineri din Sebeș sunt acuzați că ar fi furat șase oi de la o fermă din zonă. Cei doi au fost prinși de polițiști, iar prejudiciul a fost parțial recuperat. 

La data de 25 martie 2024, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Sebeș au identificat doi tineri, de 18 și 27 de ani, din municipiul Sebeș, care sunt bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat.

Se pare că, în noaptea de 23/24 martie 2024, cei doi ar fi desfăcut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Locuințe pentru persoane cu dizabilități, construite la Sălicea. Investiția de 19 milioane de lei, asigurată de CJ Cluj

Publicat

locuinte pentru persoanele cu dizabilitati.jpg

La Sălicea vor fi construite pentru locuințe pentru persoane cu dizabilități, anunță Consiliul Județean Cluj.

De acestea locuințe, special concepute, vor beneficia 40 de persoane adulte cu handicap instituționalizate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj.

Locuințe pentru persoane cu dizabilități, construite la Sălicea. Investiția de 19 milioane de lei, asigurată de CJ Cluj

Președintele Consiliului Județean…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi bărbați din Șpring, reținuți pentru viol și lipsire de libertate. Au agresat o femeie care locuia la unul dintre ei

Publicat

doi bărbați din Șpring, reținuți pentru viol și lipsire de

Doi bărbați în vârstă de 36 respectiv 46 de ani din Șpring au fost reținuți de polițiști pentru viol, lovire sau alte violențe și lipsire de libertate în mod ilegal. 

În după amiaza zilei de 25 martie 2024, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș au fost sesizați de către o femeie de 49 de ani, din județul Teleorman, care a locuit, fără forme legale, în casa unui bărbat din comuna Șpring, județul Alba, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe