Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Viitură puternică pe Valea Gurghiului. Județul Mureș, sub COD ROȘU de inundații

Publicat

YouTube video

În urma ploilor puternice căzute peste noapte și sâmbătă dimineața, pe Valea Gurghiului, în județul Mureș sunt afectate localitățile Ibănești Pădure și Ibănești Sat, unde aproximativ 40 de gospodării, 15 subsoluri/beciuri și drumul sunt inundate.

Pompierii din Reghin intervin în zonă cu 2 autospeciale, un camion, un autoturism de teren, 3 motopompe transportabile, o motopompă remorcabilă, trei ofițeri și 14 subofițeri, în colaborare cu SVSU Ibănești și SVSU Gurghiu.

Totodată, potrivit pompierilor, în municipiul Reghin, pe strada Gării, sunt inundate două subsoluri de bloc.

”Nu s-a impus evacuarea de persoane sau animale pe raza județului Mureș. Pompierii mureșeni efectuează recunoașteri în zonele vizate ca urmare a CODULUI ROȘU de fenomene meteo/hidrologice periculoase”, precizează reprezentanții ISU Mureș.

În ultimele 24 de ore, opt localităţi din judeţul Mureş au fost afectate de precipitaţiile abundente, zeci de case fiind inundate, a anunţat, sâmbătă dimineața, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea”.

„În ultimele 24 de ore, în urma fenomenelor meteorologice periculoase în judeţul Mureş au fost afectate 8 localităţi la care au intervenit pompierii mureşeni: Miercurea Nirajului, Suseni, Petelea, Reghin, Nadeş, Ţigmandru, Silivaşu de Câmpie şi Zau de Câmpie”, precizează sursa citată.

Potrivit acesteia, 33 de case au fost inundate, dar şi opt subsoluri, 37 de gospodării şi 11 pivniţe.

De asemenea, pompierii au acţionat pentru construirea unui dig din aproximativ 1.500 de saci în vederea protejării a 50 de gospodării.

ISU Mureş a intervenit în acest context cu 27 mijloace tehnice, autospeciale, motopompe, autoturisme de teren, 4 ofiţeri şi 39 de subofiţeri, alături de SVSU Ungheni, SVSU Gurghiu, SVSU Bălăuşri, SVSU Nadeş, SVSU Miercurea Nirajului, SVSU Suseni, SVSU Iernut, SVSU Acaţari şi CNAIR district Sarmaşel şi district Reghin.

De asemenea, în ultimele zile, pompierii au fost solicitaţi să intervină în cazul producerii de inundaţii în localităţile Călugăreni, Sovata, Vălenii de Mureş, Miercurea Nirajului, Silivaşu de Câmpie (din judeţul Bistriţa-Năsăud), Rîciu, Chiheru de Sus, Reghin şi Suseni.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Evenimente de WEEKEND la Cluj-Napoca. La picnic, la teatru sau concert, oricum e o ALEGERE bună

Publicat

movie nights iulius parc.jpg

Urmează un weekend ce anunță o minivacanță de 1 Mai și Paște. Probabil mulți clujeni îl vor integra în vacanță, dar cu siguranță vor fi și din aceia care vor prefera să profite de evenimentele pe care i le oferă urbea în acest sfârșit de săptămână.

Vineri, 26 aprilie, de la ora 13.00 începe Street Food Picnic, în Iulius Parc. Un fel de preambul și antrenament stomacal pentru mielul și ouăle de Paște.

picnicpicnic

FOTO. Evenimente de WEEKEND la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Elevii premiați la Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat” 2024, etapa județeană Alba. Echipajele calificate la națională

Publicat

foto: elevii premiați la olimpiada națională ”tinerii dezbat” 2024, etapa

Olimpiada Națională ”Tinerii Dezbat” 2024. Etapa județeană a olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii Dezbat” s-a desfășurat în 23 aprilie 2024, la Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajări la ISU Alba: Cinci posturi vacante, prin încadrare directă. Locurile disponibile

Publicat

angajări la isu alba: cinci posturi vacante, prin încadrare directă.

Angajări la ISU Alba. La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba s-a demarat procedura de ocupare prin încadrare directă pentru cinci posturi de execuție.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO.Cum se pictează ouă de ciocolată de Paște. Atelier pentru copii și adulți organizat de o ciocolaterie din Cluj-Napoca

Publicat

oua 4.jpeg

O ciocolaterie din Cluj-Napoca a organizat un atelier de pictat ouă de ciocolată, ajutând mai mulți copii și adulți să intre în atmosfera sărbătorilor de Paște prin intermediul unei activități creative. Participanții au avut de pictat matrițe cu ouă de diferite dimensiuni care au fost transformate, apoi, în adevărate decorațiuni.

Realizarea ouălor de ciocolată

„Noi folosim acest meșteșug numit ciocolată artizanală prin pictarea matrițelor cu unt de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe