Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Zeci de percheziții în România, Germania și Marea Britanie pentru camătă, șantaj și proxenetism

Publicat

Polițiștii și procurorii DIICOT au făcut joi zeci de percheziții în Dâmbovița, în cadrul unor ordine europene de anchetă și alte 9 în Germania și mare Britanie la persoane suspectate de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, camătă și șantaj.

Pocurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița împreună cu lucrătorii de poliție judiciară din cadrul SCCO Dâmbovița au făcut joi 33 de percheziții domiciliare, pe raza județului Dâmbovița, iar, în cadrul unor ordine europene de anchetă, alte 9 percheziții, pe teritoriul unor state vest-europene (Germania și Marea Britanie), la domiciliile unor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, camătă și șantaj.

perchezitii diicot2 (2)

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna ianuarie 2014, pe raza județului Dâmbovița a fost constituit un grup infracțional organizat care a acționat în mod coordonat până în anul 2022, în scopul săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism, camătă și șantaj în România și Germania, obținând în acest mod important foloase patrimoniale.

perchezitii diicot3

Luna ianuarie 2014

Astfel, începând cu luna ianuarie 2014, membrii grupului au beneficiat de sumele de bani obținute prin practicarea prostituției în Germania, Marea Britanie și Olanda, de către persoanele racolate în acest scop, sume care au fost ulterior trimise în țară, prin societățile de transfer monetar ori prin intermediul unor alte persoane, celor care se aflau în România.

perchezitii diicot

„În plus, în sarcina liderului grupului infracțional organizat s-a reținut că, beneficiind de ajutorul unor coinculpați, începând cu luna ianuarie 2014 și până în luna februarie 2022, a acordat împrumuturi în bani, solicitând și încasând dobândă (de până la 30%), mai multor persoane din zona orașului Titu, județul Dâmbovița, efectuând această activitate ca o îndeletnicire.

Au fost recrutate peste 40 persoane în scopul practicării prostituției în beneficiul grupului infracțional

perchezitii diicot4

Aceeași persoană, prin amenințări cu acte de violență, a constrâns o persoană vătămată în luna aprilie 2016, să-i remită o sumă de bani drept camătă (dobândă), obținând în acest mod un folos patrimonial (bani), în mod injust, pentru sine. Din activitățile de urmărire penale efectuate până în prezent, a rezultat că au fost recrutate peste 40 persoane în scopul practicării prostituției în beneficiul grupului infracțional organizat, cercetările vizând 45 de persoane despre care există bănuiala că au fost implicate în activitatea infracțională”, arată DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate pe teritoriul României au fost descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării 13 autoturisme, 32 telefoane mobile, 6 laptopuri, o pușcă cu aer comprimat, un pistol cu gaze, 2 arme airsoft, o sabie ninja, un cuțit de vânătoare, bijuterii din aur și ceasuri de lux, diverse înscrisuri, precum și sumele de 128.300 lei, 26.500 euro și 2.300 lire sterline.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Dâmbovița vor fi duse pentru a fi audiate 22 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale. De asemenea, alte 4 persoane vor fi duse la audieri în Germania (2) și Marea Britanie (2).

Acțiunea a beneficiat de sprijinul autorităților judiciare din Germania și Marea Britanie.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum a scăpat de proces un polițist al Penitenciarului Aiud, care a amenințat un bărbat că îi va tăia gătul și îi va da foc

Publicat

cum a scăpat de proces un polițist al penitenciarului aiud,

Un polițist de penitenciar al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a scăpat de o condamnare penală. Motivul pentru care a scăpat de judecată și de condamnare este acela că a intervenit prescripția. 

Acesta a fost cercetat și trimis în judecată în 2022, pe rolul Judecătoriei Aiud, pentru șantaj. Potrivit motivării instanței, acesta a șantajat, în 2018, un alt bărbat. L-ar fi amenințat, pe un bărbat că dacă nu își retrage plangere într-un dosar ”îi va tăia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Aplicaţie unică de control a agenților economici: Statul vrea să evite suprapunerea organelor de control la aceeași firmă

Publicat

aplicaţie unică de control a agenților economici: statul vrea să

Aplicaţie unică de control a agenților economici: statul vrea să evite suprapunerea organelor de control, atunci când se duc să verifice un agent economic. 

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (MCID), împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), lucrează la această aplicaţie unică de control.

Informația a fost făcută publică miercuri de ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, citat de Agerpres.

Aplicaţie unică de control a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cei care pierd cardul de asigurat NU mai trebuie să ceară adeverință la fiecare trei luni. Inițiativă a CAS Cluj

Publicat

card de sanatate specimen.jpg

Veste bună pentru cei care și-au pierdut cardul de asigurat. Începând de miercuri, 27 martie, aceștia nu mai trebuie să meargă la Casa de Asigurări de Sănătate și să ceară adeverințe la fiecare trei luni.

Potrivit unui Ordin al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, adeverința de asigurat este valabilă, începând de astăzi, până la eliberarea unui nou card de asigurat.

Cei care pierd cardul de asigurat NU mai trebuie să ceară adeverință la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cinci elevi ai Liceului de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia, în faza națională a Olimpiadei de Interpretare Instrumentală

Publicat

cinci elevi ai liceului de arte ,,regina maria” din alba

Cinci elevi ai Liceului de Arte ,,Regina Maria” din Alba Iulia s-au calificat în faza finală a Olimpiadei Naționale de Interpretare Instrumentală cu punctaj maxim.

Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală clasele V-VIII, faza zonală, s-a desfășurat recent la Alba Iulia.

Liceul de Arte ,,Regina Maria” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, a fost gazda acestui eveniment de înaltă ținută artistică, la care au participat cei mai buni elevi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe