Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Vremea bună ajută constructorii să avanseze pe Autostrada Moldovei A7 în ritm alert. Nu mai puțin de 52 de grinzi vor fi montate săptămâna aceasta pe lotul 1

Publicat

autostrada moldovei a7 20.05.2024 4

Vremea bună ajută constructorii să avanseze cu lucrările pe Autostrada Moldovei A7 într-un ritm alert. Nu mai puțin de 52 de grinzi vor fi montate săptămâna aceasta pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7.

Imagini impresionante de pe șantierul Autostrăzii A7. Cum se montează grinzile de beton cu două macarale de 250 de tone lucrând în tandem

 

Pe măsură ce se apropie termenele de predare, iar presiunea din partea autorităților crește, constructorii de pe Autostrada A7 sunt nevoiți să se mobilizeze și să profite de vremea favorabilă lucrărilor de construcții.

autostrada moldovei a7 20.05.2024 1

În special pe partea de structuri de poduri și pasaje, unde lucrările sunt complexe și necesită o pregătire specifică din considerente de performanță tehnologică, este esențial ca firmele să nu piardă nicio zi de vreme bună.

autostrada moldovei a7 20.05.2024 2

Romania24.ro a intrat în posesia unui grafic de lucrări pentru săptămâna 20-26 mai 2024, în care constructorul sibian RETTER Projectmanagement își propune să monteze nu mai puțin de 52 de grinzi de beton de mari dimensiuni la structurile 3 și 11 de pe lotul 1 al Autostrăzii A7, unde lucrează împreună cu cei de la Pizzaroti.

grafic montaj grinzi retter 20.05.2024 - Autostrada Moldovei A7

Conform graficului consultat de Romania24.ro, RETTER va monta la km 0+000 și km 11+982 grinzi cu lungimi cuprinse între 28 și 39 de metri și cu greutăți între 58 și 77 de tone fiecare, mobilizând în acest scop pe șantier două macarale de 250 de tone fiecare, macarale care lucrează în tandem având astfel avantajul eficienței față de optiunea unei singure macarale de 550 tone, cu care se lucrează mai greu și se reduce viteza de operare, mărind astfel timpii de execuție,  plus 5-6 trailere în fiecare zi de montaj.

Astfel, constructorul menține ritmul de montaj de 12 grinzi pe zi, o reală performanță tehnică.

Execuția lotului 1 al Autostrăzii Ploiești – Buzău este al doilea contract semnat din cele 13 loturi ale întregului proiect A7 Ploiești – Pașcani.

autostrada moldovei a7 20.05.2024 3

Contractul încheiat între C.N.A.I.R. S.A. și Asocierea Impresa Pizzarotti & C. S.p.A. – Pizzarotti S.A. – RETTER Projectmanagement S.R.L. are o valoare de 1.468.550.055,22 Lei fără TVA, finanțare prin PNRR și o durată de execuție de 20 de luni.

Lotul 1 Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000 are o lungime de 21 km și include construcția a 15 poduri din care se evidențiază două structuri de o complexitate tehnică ridicată, un pasaj superior în lungime de 550 m peste DJ101F și CF804, respectiv un pod peste Autostrada A3 cu o lungime de 370 m.

Durata de execuție a contractului de 20 de luni este completată de perioada de garanție a lucrărilor de 10 ani.

Autostrada „Moldovei”- A7 este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei si are aproape 440 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina.

Lotul 1, Dumbrava-Mizil, se afla la data de 15 mai 2024 la un procent de executie de 63%, urmând ca la finele lunii să ajungă la 68%, fiind astfel în grafic pentru a fi dat în trafic in luna octombrie 2024.

Proiectul ar trebui să absoarbă cel mai mult din alocările României din PNRR, fiind parte din planul pe termen scurt gândit de UE pentru relansarea economiilor post-pandemie. Condiția esențială: proiectele să fie finalizate până în 2026.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Solstițiul de vară 2024. Va avea loc un eveniment astronomic rar, ce nu s-a mai înregistrat de 228 de ani!

Publicat

solstitiu vara pixabay.jpg

Solstițiul de vară 2024 aduce un fenomen astronomic rar în acest an. Este vorba despre momentul în care se produce solstițiul de vară, cu cea mai lungă zi din an.

Luna iunie din 2024 aduce cu ea un fenomen astronomic rar, care nu a mai avut loc în ultimii 228 de ani. Sărbătorit de obicei pe 21 iunie, solstițiul de vară, care marchează cea mai lungă zi a anului, va avea loc anul acesta cu o zi mai devreme, pe 20 iunie, scrie Alba24.

Deși solstițiul de vară s-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Se prelungește din nou PLAFONAREA tarifelor RCA. Ce TERMEN a propus Ministerul Finanțelor

Publicat

polita rca 630x325 1.jpg

Se prelungește din nou plafonarea tarifelor RCA. Ministerul Finanțelor propune, printr-un proiect pus în dezbatere publică, menținerea tarifelor plafonate pentru încă trei luni.

Potrivit proiectului, „se prelungește perioada de aplicare a prevederilor art. 1 alin. (2) și (4) din Hotărârea Guvernului nr. 1.326/2023 privind stabilirea tarifelor de primă maxime şi a altor măsuri aplicabile de către societățile de asigurare care practică asigurarea obligatorie de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Proiect pentru o nouă centrală fotovoltaică, la Alba Iulia. Ce capacitate va avea și unde va fi amplasată

Publicat

proiect pentru o nouă centrală fotovoltaică, la alba iulia. ce

Proiect pentru o nouă centrală fotovoltaică, la Alba Iulia. Municipiul Alba Iulia ar putea beneficia în curând de o nouă centrală fotovoltaică care va produce energie electrică „verde” pentru autoconsum. Aceasta va avea o capacitate de 3 MW și va fi amplasată în zona cartierului Oarda. Investiția este estimată la peste 16,4 milioane de lei. 

Citește mai departe

EVENIMENT

ITM Cluj, controale la restaurantele din județ. Două firme au fost amendate

Publicat

sediu itm e1591862340770.jpg

Angajații Inspecției Muncii au desfășurat recent controale la zeci de angajatori din domeniul restaurante și alte servicii de alimentație.

ITM Cluj a desfășurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de control pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă, de catre angajatorii din domeniul „restaurante si alte activitati de servicii de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe