EVENIMENT
FOTO: Zece din 13 ateliere de reparaţii auto din judeţul Bihor nu respectă obligaţiile de mediu

Comisarii de mediu din Bihor au constatat, în controalele demarate la început de an, că zece din 13 ateliere de reparaţii auto din judeţ nu respectă obligaţiile de mediu, a informat vineri Garda de Mediu Bihor.
Potrivit unui comunicat al Gărzii de Mediu Bihor, în urma controalelor tematice demarate începând din 11 ianuarie 2022, comisarii au dat 9 amenzi în valoare totală de 55.000 de lei, 6 avertismente şi au suspendat activitatea unei vopsitorii auto.
„În 10 cazuri s-a constatat faptul că titularii de activitate nu deţineau niciun fel de evidenţă a gestiunii deşeurilor, neputând justifica modul de eliminare a deşeurilor provenite din activitate. Pe lângă aceasta au fost identificate depozitări necontrolate de deşeuri direct pe sol, precum şi nerespectarea sistemului de colectare selectivă a deşeurilor”, se arată în comunicat.
Acţiunile de control al activităţii de reparaţii ale vehiculelor rutiere în judeţul Bihor au avut ca scop verificarea modului de gestionare a deşeurilor generate şi a respectării legislaţiei de mediu în vigoare de către operatorii economici neautorizaţi din punct de vedere al protecţiei mediului.
În cadrul inspecţiei au fost urmărite aspectele cu privire la trasabilitatea deşeurilor generate, modul de gestionare al deşeurilor periculoase (ex. filtre ulei/carburant, uleiuri uzate, lichid de răcire, freon, materiale de ştergere îmbibate, materiale absorbante); existenţa şi modul de întocmire al evidenţei gestiunii deşeurilor; existenţa depozitărilor necontrolate sau incinerărilor de deşeuri rezultate din activitatea desfăşurată; modul de asigurare a alimentării cu apă şi evacuării apelor uzate.
Pentru neconformităţile constate au fost stabilite un număr de 62 de măsuri de remediere a deficienţelor, au fost aplicate 9 amenzi contravenţionale în valoare totală de 55.000 lei, 6 avertismente şi o suspendare de activitate la o vopsitorie auto care funcţiona fără autorizaţie de mediu. Agerpres
sursa foto: Facebook / Garda de Mediu Bihor
Citește Romania24.ro pe Google News
EVENIMENT
VIDEO: Transapuseana, una dintre cele mai spectaculoase destinații de weekend pe care le poți alege pentru o plimbare cu mașina

Transapuseana se impune ca una dintre cele mai spectaculoase destinații noi de weekend pe care le poți alege pentru o plimbare cu mașina, alături de familie sau prieteni. Acest drum poate fi o adevărată experiență vizuală care îți transformă o plimbare obișnuită într-o călătorie de neuitat prin inima Munților Apuseni.
Transapuseana se desfășoară pe aproximativ 78 de kilometri, de la Aiud, până în zona Abrudului.
Drumul serpuiește printre coline și urcă pe creastă,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Dan Petrescu,antrenorul CFR, înainte de Supercupa României: Venim să câștigăm. E mai mult decât un trofeu, e un impuls uriaș

Supercupa României, programată astăzi, de la ora 20:00, pe stadionul Steaua din București, aduce față în față campioana FCSB și câștigătoarea Cupei, CFR Cluj.
Antrenorul ardelenilor, Dan Petrescu, transmite un mesaj clar și anume că echipa sa vrea trofeul, chiar dacă lipsesc cinci jucători importanți.
“Venim să câștigăm, chiar și fără cinci jucători-cheie”
„Avem un lot numeros și valoros. Cine intră pe teren va da totul. Supercupa e mai mult…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Horoscop de Weekend 5-6 Iulie. Energie cosmică și noi începuturi sub semnul planetei Venus

Horoscop de Weekend 5-6 Iulie: Weekendul care vine aduce cu sine o energie specială, marcată de influențele planetare care ne îndeamnă să ne reconectăm cu noi înșine și cu cei dragi.
Luna în tranziție creează un climat propice pentru reflecție și planificare, în timp ce Venus continuă să ne ghideze în relațiile interpersonale.
Este momentul perfect pentru a ne lua o pauză de la agitația săptămânii și a ne concentra asupra lucrurilor care cu adevărat contează.
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
5 iulie: Ziua Națională a Curajului. Momentele în care nu lași frica să decidă în locul tău

În fiecare an, pe 5 iulie, România marchează Ziua Națională a Curajului. Instituită oficial în 2021, această zi a fost gândită ca un omagiu adus celor care au avut curajul să spună „nu” atunci când tăcerea părea mai comodă – fie că vorbim despre medici, jurnaliști, militari, magistrați sau oameni obișnuiți care au ales să rămână verticali în fața fricii, a nedreptății sau a manipulării.
Dincolo de instituții sau mecanisme de reacție, ceea ce face diferența…
Citește mai mult pe Alba24.ro