Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Zeci de cetăţeni străini, depistați ascunși la granița cu Ungaria, în ultimele 24 de ore

Publicat

migranti frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Salonta au depistat 68 de cetăţeni din Bangladesh, Nepal, Pakistan, Sri Lanka și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși în patru mijloace de transport.

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, aflați la volanul unui automarfar și unei autoutilitare, ambele înmatriculate în România.

migranti frontiera 3

Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, țevi metalice și instalații sanitare pentru societăți comerciale din Olanda și Franța.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, în total, 50 de cetăţeni străini.

migranti frontiera 6

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh și Nepal, intrați legal în România în baza documentelor personale.

*În alt caz înregistrat tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, la controlul de frontieră de pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un cetățean român, conducând un autoturism înmatriculat în România.

migranti frontiera 4

În urma controlului, au fost descoperite, pe bancheta din spate, respectiv în portbagajul autoturismului, cinci persoane. După conducerea acestora la sediul sectorului și efectuarea verificărilor, s-a stabilit că sunt cetățeni din Sri Lanka, intrați legal în România.

*De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta, colegii noștri au efectuat controlul amănunțit asupra unei autoutilitare înmatriculată în România, condusă de un cetățean german.

În urma verificării, au fost descoperiți, într-un locaș special amenajat în compartimentul destinat mărfurilor, treisprezece cetățeni străini.

migranti frontiera 5

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, Pakistan și India, ce au intrat în România în baza documentelor personale.

migranti frontiera 2

migranti frontiera 2

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Poșta Română a început distribuirea pensiilor în avans pentru luna mai. Pensionarii vor primi banii înainte de Paște

Publicat

când intră pensiile în martie 2024, pe card și prin

Poșta Română a început distribuirea pensiilor în avans, pentru luna mai. Este vorba despre o decizie luată de Guvernul României. Banii vor distribuiți înainte de Sărbătorile de Paște. 

Suma totală necesară pentru plata în avans a pensiilor fiind de peste 9,3 miliarde de lei.

Pensiile înainte de Paște

„Printr-un efort conjugat pensiile aferente lunii mai vor fi distribuite în avans.

Ne dorim să le putem aduce această mulţumire clienţilor noştri, pensionari, de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Motivul pentru care un bărbat din Alba a pus mâna pe o bâtă și a spart luneta unei mașini. Ce pedeapsă i-au dat magistrații

Publicat

motivul pentru care un bărbat din alba a pus mâna

Motivul pentru care un bărbat din Alba a pus mâna pe o bâtă și a spart luneta unei mașini, este descris în motivarea instanței din Blaj. Un bărbat a fost recent condamnat pentru distrugere, de către judecători. 

Condamnarea a venit la mai bine de doi ani și jumătate de la comiterea faptei. Este vorba despre o faptă comisă în luna august a anului 2021. În data de 26 aprilie 2024, Judecătoria Blaj a dat o sentință în instanță.

Ce s-a întâmplat

Distrugerea s-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Trupa Altar, concert de rock simfonic la Filarmonica Transilvania, la aniversarea a 33 de ani de existență

Publicat

2k fila 30.04.png

Trupa Altar marchează 33 de ani de existență printr-un concert de rock simfonic susținut alături de Corul și Orchestra Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

O tradiție începută sub bagheta dirijorului Paul Mann alături de legendara trupă Deep Purple continuă la Filarmonica de Stat „Transilvania”. După Vița de Vie și Subcarpați, este rândul băieților de la Altar să urce, în premieră, pe scena din Auditorium Maximum (Colegiul Academic), alături de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Angajări la stat: POSTURI vacante în instituții publice din județul Alba. LISTA, condiții pentru candidați, calendar

Publicat

angajări la stat: posturi vacante în instituții publice din județul

Angajări la stat. În această perioadă sunt vacante mai multe posturi în instituții publice din județul Alba. Se organizează concursuri pentru ocuparea acestora. 

Candidații interesați trebuie să îndeplinească mai multe condiții, privind studiile, vechimea de muncă și alte cerințe.

Lista posturilor vacante

Angajări la stat: Alba Iulia

Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” Alba Iulia

  • muncitor calificat (bucătar) IV – 2 posturi

Condiții: studii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe