Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Zeci de cetăţeni străini, depistați ascunși la granița cu Ungaria, în ultimele 24 de ore

Publicat

migranti frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac II și Salonta au depistat 68 de cetăţeni din Bangladesh, Nepal, Pakistan, Sri Lanka și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși în patru mijloace de transport.

Potrivit Poliției de Frontieră, în ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, aflați la volanul unui automarfar și unei autoutilitare, ambele înmatriculate în România.

migranti frontiera 3

Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, țevi metalice și instalații sanitare pentru societăți comerciale din Olanda și Franța.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al mijloacelor de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, în total, 50 de cetăţeni străini.

migranti frontiera 6

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh și Nepal, intrați legal în România în baza documentelor personale.

*În alt caz înregistrat tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, la controlul de frontieră de pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un cetățean român, conducând un autoturism înmatriculat în România.

migranti frontiera 4

În urma controlului, au fost descoperite, pe bancheta din spate, respectiv în portbagajul autoturismului, cinci persoane. După conducerea acestora la sediul sectorului și efectuarea verificărilor, s-a stabilit că sunt cetățeni din Sri Lanka, intrați legal în România.

*De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Salonta, colegii noștri au efectuat controlul amănunțit asupra unei autoutilitare înmatriculată în România, condusă de un cetățean german.

În urma verificării, au fost descoperiți, într-un locaș special amenajat în compartimentul destinat mărfurilor, treisprezece cetățeni străini.

migranti frontiera 5

La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetățeni din Bangladesh, Pakistan și India, ce au intrat în România în baza documentelor personale.

migranti frontiera 2

migranti frontiera 2

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii străini, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Venitul minim de incluziune, implementat de la 1 ianuarie 2024. Cine poate beneficia și care este cuantumul lunar

Publicat

venitul minim de incluziune, implementat de la 1 ianuarie 2024.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, prin Agenţia Naţională de Plăţi şi Inspecţie Socială, împreună cu Banca Mondială şi cu sprijinul autorităţilor locale din întreaga ţară vor implementa, de la 1 ianuarie 2024, venitul minim de incluziune (VMI).

Potrivit Ministerului Muncii, beneficiari vor fi doar cei care au cu adevărat nevoie. Este un program focalizat pe cei vulnerabili care înlocuiește venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei. În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Un cuplu a rămas blocat cu mașina, în zona Peșterii Ghețarul de la Scărișoara. Au intervenit jandarmii de la Arieșeni

Publicat

foto video: un cuplu a rămas blocat cu mașina, în zona

Un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montani Arieșeni a intervenit joi seara, în zona Peșterii Ghețarul de la Scarișoara, unde un autoturism rămăsese imobilizat. 

În acesta se aflau două persoane, un bărbat și o femeie, care le-au relatat jandarmilor că, din cauza neechipării corespunzătoare a mașinii, nu au mai putut înainta pe drumul acoperit cu polei.

Jandarmii i-au ajutat să treacă de porțiunea de drum care le-a pus probleme, iar cuplul și-a continuat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Persoanele cu handicap vor beneficia de SERVICII stomatologice gratuite. Lege înregistrată la Parlament

Publicat

stomatologie bun scaled e1696076734791.jpg

Un proiect de lege depus la Parlament prevede gratuitate la medicina dentară pentru persoanele cu handicap, scrie Alba24.ro.

Potrivit inițiatorilor, aceste categorii de persoane defavorizate, în majoritatea cazurilor, prezintă afecțiuni ce se mențin pe tot parcursul vieții.

Persoanele cu handicap vor beneficia de SERVICII stomatologice gratuite. Lege înregistrată la Parlament

Costurile pe care familiile acestora trebuie să le suporte pentru tratamentele și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Caz şocant la Cluj. Spitalul Judeţean, obligat să plătească 300.000 de euro urmaşilor unui pacient care a murit

Publicat

caz medical emanuel ungureanu.jpg

Spitalul Județean din Cluj-Napoca este obligat de instanţă, conform deputatului Emanuel Ungureanu, să plătească despăgubiri în valoare de 300.000 de euro fiului şi soţiei unui bărbat care a murit în urma unei operaţii.

Pacientul a murit în urma unei operaţii

„”Mi-au omorât tatăl…”. Dreptate pentru Denair Bali după 7 ani de chinuri în instanțele judecătorești din România! Spitalul Județean din Cluj-Napoca obligat să plătească 300.000 de euro…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe