Connect with us

EVENIMENT

FOTO: Zeci de cetăţeni străini, opriţi de polițiștii de frontieră, la graniţa cu Ungaria

Publicat

cetateni straini arad frontiera 3

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră de la Nădlac II, Vărșand și Borș au identificat un total de 71 de cetățeni provenind din Bangladesh, Sri Lanka, Pakistan, Palestina, Egipt și India care au încercat să traverseze ilegal frontiera către Ungaria.

Potrivit Poliției de Frontieră, poliţiştii de frontieră din cadrul punctelor de trecere a frontierei Nădlac II şi Vărșand, împreună cu cei din cadrul Sectorului Poliției de frontieră Borș au depistat, în total, 71 de cetăţeni din Bangladesh, Sri Lanka ,Pakistan, Palestina, Egipt și India care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Dintre aceştia, 65 au fost depistaţi ascunşi în mijloace de transport, iar alţi 6 au fost observaţi deplasându-se pe jos, la 200 de metri de linia de frontieră, spre teritoriul statului vecin.

cetateni straini arad frontiera

În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, doi cetățeni turci, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia. Șoferii transportau, conform documentelor de însoțire a mărfii, mobilă și gresie pentru societăți comerciale din Germania și Polonia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentele destinate transportului de marfă, printre bunurile transportate, 57 de cetăţeni străini, doar într-unul dintre mijloacele de transport fiind descoperite 55 de persoane.

cetateni straini arad frontiera 2

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Egipt, Pakistan și Palestina, majoritatea intrați legal în țara noastră.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vărșand au efectuat controlul amănunțit asupra unui ansamblu rutier condus de un cetățean român, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, autoturisme pe ruta România-Germania.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport au descoperit, în portbagajele autoturismelor transportate, opt cetăţeni străini. În cadrul verificărilor preliminare, colegii noștri au stabilit faptul că sunt 6 cetățeni din Bangladesh și 2 cetățeni din Sri Lanka.

cetateni straini arad frontiera 1

De asemenea, polițiștii de frontieră din cadrul  Sectorului Poliției de Frontieră Borș, județul Bihor,  pe timpul efectuării misiunilor specifice au depistat și reținut la aproximativ de 200 m de linia de frontieră, șase cetățeni străini.

Deoarece aceștia nu își justificau prezenţa în zonă, colegii noştri au transportat persoanele la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, au stabilit că sunt cetăţeni din India și Pakistan, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.

cetateni strani frontiera arad 3

În toate cazurile, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, respectiv pe jos, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ITM Alba: Amenzi de 41.000 de lei și zeci de avertismente date de inspectorii de muncă după controale la firme din județ

Publicat

itm alba 963x600.jpg

Inspectorii de muncă din Alba au dat amenzi de 41.000 de lei și au aplicat zeci de avertismente după controale la firme din județ.

În perioada 18 – 22 septembrie, în domeniul relațiilor de muncă au fost verificați 44 de angajatori, care au în total 889 de salariați.

Inspectorii au identificat 101 nereguli și au aplicat 12 sancțiuni: șase amenzi în valoare totală de 22.000 de lei și șase avertismente.

Principalele deficienţe constatate în controale:

  • nu se conduce…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mandorlini (CFR Cluj): Îmi doresc ca brigada de arbitri să nu fie INFLUENȚATĂ de presiunea pusă pe arbitraje în aceste zile

Publicat

1695631056 mandorlini.jpg

CFR Cluj întâlnește, luni seara în Giulești, pe Rapid, în meciul care încheie etapa a 10-a a Superligii la fotbal. Antrenorul Andrea Mandorlini a prefațat, într-o conferință de presă, partida.

„Cristiano Bergodi este un antrenor bun, e deja de mulți ani în România, echipa lui este una puternică. Este un meci important, trebuie să ne comportăm mai bine decât în meciul cu Petrolul. Nici un meci nu seamănă cu altul. Deși n-am mai câștigat de 3 meciuri…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Val de aer polar peste România, după mai multe zile cu temperaturi de vară. Prognoza meteo în săptămâna 25 septembrie-1 octombrie

Publicat

val de aer polar peste românia, după mai multe zile

Deși intrăm în ultima săptămână din septembrie, sunt anunțate temperaturi în creștere, mai mari decât cele normale pentru data din calendar. Se anunță zile frumoase, călduroase, cu temperaturi maxime cuprinse între 27 și 29 de grade Celsius, la nivelul întregii țări.

Apoi, din prima zi a lunii octombrie se răcește semnificativ, când este așteptat un val de aer arctic peste țara noastră.

Potrivit prognozemeteo.ro, vremea caldă va persista până în ultima zi a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AJFP Alba: Adeverinţa de venit, cazierul fiscal și certificatul de atestare fiscală se pot obţine prin serviciul electronic SPV

Publicat

ajfp alba: adeverinţa de venit, cazierul fiscal și certificatul de

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Alba reamintește contribuabililor, faptul că prin intermediul serviciului electronic Spațiul Privat Virtual (SPV), canal de comunicare securizat în relaţia cu ANAF, pus la dispoziție gratuit, pot obține nemijlocit documente precum: adeverința de venit, cazierul fiscal, certificatul de atestare fiscală şi altele.

Documentele fiscale se pot solicita prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual, accesând secţiunea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe